Het verleden

509 14 8
                                    

Die avond komt de regen met bakken uit de hemel. Aria staat bij de deuropening een winkel en kijkt naar boven of het al wat op klaart. Ze zucht want ziet dat dit totaal niet het geval is. Ze doet haar jas om zich heen en stapt dan toch naar buiten. Wachten heeft weinig zin met dit weer. Snel rent ze langs de straten. Naast haar komt uit het niets een auto rijden, die vervolgens naast haar stil staat. Vanuit de auto kijkt Ezra haar aan, maar zegt verder niets. Na een paar seconden rijdt hij weer een paar meter verder. Iets in Aria hoopte dat hij zou stoppen om haar aan te spreken, maar de teleurstelling komt zodra hij doorrijdt. Toch stopt de auto weer naar een paar meter en dan opeens wordt de auto duur opengedaan als gebaar. Aria blijft staan waar ze staat, werpt een blik naar achteren en rent dan naar de openstaande autodeur toe. Ze sluit de deur achter zich dicht en Ezra start de auto. Na een paar meter zet hij hem weer stil en kijkt eerst naar haar ogen en dan naar haar lippen. Steeds dichter komen ze bij elkaar en weer raken zijn handen eerst haar wang en daarna zoent hij haar. Zachtjes streelt hij haar wang en zo zitten ze samen in de auto in de stromende regen.


'Goeiemorgen,' klinkt het kort de volgende dag in het huis van Spencer. Haar moeder en Melissa zitten samen in de keuken als ze binnenkomt. 'Goedemorgen,' antwoord alleen haar moeder. Spencer loopt naar de koelkast en pakt er iets uit. Melissa kijkt haar van achteren kwaad aan. Ze pakt een stapel tijdschriften dat naast haar lag en loopt naar de prullenbak die naast Spencer staat. Kwaad gooit ze de tijdschriften in de prullenbak. Spencer ziet kort de voorkanten ervan: bruidsjurken. Als Melissa weer terug loopt naar haar stoel beukt ze expres tegen Spencer aan.

'Waar is pap?' vraagt Spencer zachtjes.

'Die is vanochtend al vertrokken.' Antwoord haar moeder.'

'Had hij niet even op mijn deur kunnen kloppen, zodat ik mee kon rijden?'

'Hij had betere dingen te doen, hij moest iets annuleren voor de bruiloft.' Haar moeder kijkt haar verwijtend aan.

Spencer pakt snel haar eten en loopt snel weer terug naar haar kamer. Ze voelt zich rot onder de omstandigheden, maar hoe vaak moet ze nu nog sorry zeggen, voordat Melissa het haar vergeeft?


Aria zit die ochtend samen gezellig met haar ouders te ontbijten bij een klein restaurantje. Het is buiten heerlijk weer en ze genieten volop van de zon. 'Je bent al best ver zie ik!' zegt haar vader terwijl hij wijst naar het boek dat op tafel ligt. Aria pakt het op en zegt glimlachend: 'Het is een geweldig boek! Je wil gewoon niet stoppen met lezen.'

'Ik pak nog even een extra bord eten van binnen hoor, ben zo terug!' haar moeder staat op en loopt naar binnen.

'En, vindt je je leraar leuk?' vraagt haar vader dan.

Aria verslikt zich bijna in de koffie dat ze aan het drinken is.

'Wat?'

'Je Engels leraar, vind je hem leuk?' verduidelijkt haar vader.

Aria kijkt hem even geschrokken aan maar zegt dan snel: 'Oh ja. Eh hij is wel oké.'

'Byron?' klinkt het dan van achteren. De vader van Aria kijkt op en zegt: 'Hey! Hoe gaat het?' het klinkt een klein beetje nerveus.

Ook Aria draait zich om en kijkt de vrouw aan. Haar gedachten draaien even op volle toeren en dan weet ze waar ze haar van herkent. Zij was het! De student in haar vaders auto een jaar geleden. Een vreemd gevoel komt in haar op.

'Aria, dit is Meredith. Zij geeft les in dezelfde school als ik. En dit is Aria, mijn dochter.' Byron kijkt even achterom naar de plek waar zijn vrouw zojuist naar binnen is gegaan. 'Heb je mijn berichten ontvangen?' vraagt Meredith dan. Hij draait zich om en zegt snel: 'Ja, sorry ik had nog geen tijd gehad om je terug te bellen.'

'Geen probleem, dan eh, komt dat later wel. Geniet nog van jullie eten!' Mererdith steekt de straat over en gaat de hoek om.

'Ik kan niet doen alsof ze niet bestaat Aria, ze werkt in de kamer tegenover mij.'

'Ik moet naar school.' Aria staat op en schuift haar stoel aan. 'Zeg maar tegen mam dat ik vanavond op tijd thuis ben.' Haar vader kijkt haar naar en zucht.


Op school aangekomen loopt Aria door de gang heen naar haar kluisje waar Spencer al staat. Beide pakken ze snel hun spullen en willen ze naar hun lokaal toe lopen. Midden in de gang horen ze het van verre al aankomen. De tikkende stok op de grond van Jenna. Ze loopt gearmd door de gangen heen, met een jongen die haar begeleidt. Ook Emily die met Maya in de hal staat ziet ze lopen. Ze kijkt met grote ogen naar hen toe en wordt erg zenuwachtig.

'Wie is dat?' vraagt Maya nieuwsgierig.

'Toby Cavanaugh.' Is het korte antwoord van Emily.

'En dat is?'

'Eh, een oudere jongen die hier vroeger naar school toe ging. Maar hij werd weg gestuurd naar een andere school.' Emily wordt steeds zenuwachtiger.

'Waarom?'

'Hij eh, hij heeft een garage in brand gestoken. En zijn stiefzusje, Jenna, was in de garage.' Emily gaat sneller lopen en dan komen ze aan bij de rest van de meiden. Ook Hanna staat ondertussen bij Aria en Spencer. 'Ik moet naar mijn les, zie je vanmiddag!' zegt Maya en loopt door de gangen heen.

Nadat de meiden weer een paar lessen gehad hebben, wordt er nog wat doorgepraat in de pauze over wat er die ochtend gebeurd was. Toby blijkt dus weer terug te zijn in het plaatsje Rosewood. Dat kan niet veel goeds betekenen. De pauze is al snel voorbij en de meiden gaan weer ieder naar zijn les. In de verte ziet Aria Ezra zijn lokaal binnen lopen en snel loopt ze achter hem aan de deur door. 'Hey,' zegt ze terwijl ze de deur sluit.

'Hey.' Ezra moet lachen. Hij kijkt even langs haar heen door de ruit en zegt dan met een lach op zijn gezicht: 'Ben je hier met een vraag over het huiswerk?'

'Heb je plannen dit weekend?'

'Ik denk dat we toch echt moeten praten over huiswerk hoor,' Ezra lacht en gaat achter zijn bureau zitten. Aria loopt dichter naar hem toe en gaat verder: 'Dus je hebt al plannen?'

'Nee, nog niet.'

'Oké. Nou mijn moeder heeft morgen avond een tentoonstelling en misschien dat ik langs kan komen zodra dat afgelopen is? Ik kan ze zeggen dat ik naar Noel Kahn's feest ga.'

Ezra lacht zacht. 'Misschien moet je daar maar echt heen gaan. Anders denken je klasgenoten misschien dat je geen interesse meer in ze hebt.'

'Daar is het al te laat voor.' Aria gaat naast zijn bureau staan en legt haar hand op die van Ezra.

Dan gaat de deur open. 'Ezra, ik wilde even met je praten over.. Oh sorry, stoor ik?' vraagt een docent. 'Oh nee, kom binnen mevrouw Welch. Eh dus Aria snap je het huiswerk?' 'Ja compleet, eh als ik vragen heb stel ik ze nog wel. Bedankt meneer Fitz!' snel loopt ze zijn lokaal uit.


Emily staat die middag bij haar kluisje van het sportgebouw. Ze wisselt haar laatste kleren om en pakt haar tas in. Dan stop ze even. Ze hoort een zacht, maar toch duidelijk hoorbaar getik in de kleedkamer. 'Wie is daar?' vraagt ze onzeker. Maar zonder reactie. 'Hallo?' ze kijkt even snel om zich heen, maar niemand is te zien. Wat vreemd. Het geluid blijft hoorbaar en ze loopt de hoek om. 'Hall.. oohh god, je liet me schriken!' Voor haar staat haar vriendje. 'Hoe kom jij hier nou binnen?' 'Gewoon via de voordeur, maar dat boeit niet. Wij hebben even wat alleen tijd nodig.' Hij lacht, maar Emily heeft er totaal even geen zin in. De laatste tijd is ze zo dor de war met Maya en ze weet het allemaal even niet. 'Nee, ik moet me aankleden.'

'Doe geen moeite.'

'Ik kan dit niet doen. Mijn moeder verwacht me.' Verzint Emily als smoes.

'Je moet even relaxen jij.' Hij probeert door te gaan, maar dan verandert alles opeens heel snel raar. Er komt nog een persoon in de kamer die Emily's vriend van haar af duwt. Er klinkt geschreeuw en Emily roept: 'Stop!' Dan ziet ze de persoon die haar vriend zojuist aanviel, en schrikt.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Aug 20, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Pretty little liarsWhere stories live. Discover now