Epilog

3.5K 262 31
                                    


O NĚKOLIK TÝDNŮ POZDĚJI

„Harry!" pobouřeně vykřikl Louis, když sebou Harry plácl na gauč vedle něj, ale přesto mu na rtech pohrával pobavený úsměv. Hromada popsaných papírů, které se díky Harryho pohybu vznesly do vzduchu, nyní pomalu po kousíčcích dopadávala na zem. „Podívej se, co děláš!"

„Snažím se tě rozptýlit?" zasmál se kudrnáč a rozverně mrknul, za což si od Louise vysloužil slabý pohlavek.

„Musím se učit na zkoušku, ty tupče. Jinak mě tvoje mamka vyhodí," důležitým hlasem Louis Harryho informoval, jako by tuto skutečnost Harry vůbec neznal.

„Já vím, Lou, zlato, ale vždyť v těch papírech ležíš poslední víkendy pořád. Pojď dnes udělat výjimku. Někam si spolu zajdeme, co ty na to?"

„Hazz, když jsi to říkal posledně, měl jsem pak na celý víkend po učení," zamrmlal Louis a Harry si povzdechl. Nelíbilo se mu, že mu jeho přítel v posledních dnech věnuje stále méně a méně pozornosti. Chápal jeho důvody, ale také si myslel, že by Louis občas mohl zvolnit a vyprdnout se na všechny povinnosti a prostě si užít. „Víš, že na to jindy nemám čas."

„Neměl jsi mě sem zvát, když na mě nemáš čas," na oko ublíženě pronesl Harry.

„Pozval ses sám," namítl Louis s tichým smíchem, když uviděl Harryho „naštvaný" výraz.

„No, tak bys měl udělat něco s tím, aby to nevypadalo, že jsem přišel zbytečně," zavrněl Harry, zatímco se po čtyřech přemístil na Louise a z rukou mu jemně oddělal napůl popsaný blok a propisku. Nalehl na něj a svým nosem se otřel o ten brunetův, než polapil jeho rty do svých.

Nacházeli se v téměř stejně pozici, jako byli při svém prvním polibku. Jediný rozdíl byl snad v tom, že dnes Harry konal záměrně. Tehdy vlastně ani pořádně nevěděl, proč se nad Louise naklonil a proč jej políbil. Připadalo mu to jako včera, tak dobře si to pamatoval.

Pomalu se odtáhl od toho roztomilého stvoření a opatrně se mu podíval do vytřeštěných modrých očí. Od oné události s Nickem uplynulo jen pár dní. Vlastně to nebyly ani dva týdny. Roztřeseně vydechl.

„J-já..." nervózně se zakoktal, „omlouvám se, Lou, neměl jsem. Asi jsem, já-" snažil se omluvit své chování, zatímco sledoval Louise, jak se svými prsty opatrně dotknul rtů, které Harry sám ještě před chvílí ochutnával. Zarazilo ho, když Louis druhou ruku přesunul na jeho ústa a ukazováčkem jej umlčel.

„Co to pro nás znamená, Hazz?" zeptal Louis po chvilce tichým hlasem. Svýma očima pečlivě studoval Harryho tvář, až se nakonec pln očekávání dlouze zadíval do zelených očí.

„Cokoliv chceš," vydechl Harry. Snad poprvé se v Louisově přítomnosti zdál nesvůj. „Můžeme na to zapomenout, nebo to můžeme brát jako začátek něčeho nového. Já..." roztřeseně se zhluboka nadechl, „pravdou je, že se mi líbíš už dlouho, Lou, ale nechci na tebe tlačit! Obzvlášť ne po tom, c-co se nedávno stalo."

Snad nikdy nezapomene na to, jak zběsile mu v hrudi tlouklo srdce, když očekával Louisovu odpověď. Nervozita jej sžírala a dlaně se mu z neznámého důvodu potily. Když se Louis tehdy nadechl k odpovědi, měl pocit, že mu srdce vynechalo jeden úder. Avšak o okamžik později se mu snad i zastavilo, když se k němu Louis nahnul a opatrně znovu spojil jejich rty v jedny. To byla pro Harryho dostatečná odpověď. A od té doby se postupně dopracovali až sem.

„No, tak, Harry! Nech toho!" znovu jej okřikl brunet, když ho hravě kousnul do rtu. „Lou, aspoň chvilku. Když nikam nechceš jít, můžeme se aspoň mazlit, hm?"

„Hazz..." zakňoural Louis nešťastně, „moc dobře víš, že to není o tom, že bych nechtěl. Byl bych rád, ale nejde to. Nemůžu, když vidím, kolik mě toho ještě čeká. Za dva týdny mám zkoušku, a pokud se mi to povede, mohl bych pokročit k učivu dalšího ročníku. Mám možnost tu školu udělat během jednoho roku a půl celou!"

„Lou, když ty učebnice jednou odložíš, nezabije tě to." Když viděl, jak se Louis nadechuje k další argumentaci, skočil mu do řeči. „Vím, že na učení máš jen tento a příští víkend, ale... přimluvím se za tebe u mamky, aby ti dala pak nějakej ten den volno, co ty na to? Určitě to pochopí."

„Nechci u ní mít žádný výhody jen pro to, že s tebou chodím," povzdechl si Louis.

„Tak jí to řekni sám. Jak říkám, jsem si jistý, že to pochopí. Vždyť ti i pomohla najít školu, kde by ti dovolili studovat dálkově a ještě k tomu takhle rychle! Oblíbila si tě. Onehdy mi dokonce říkala, jak moc je ráda, že ti dala tehdy šanci." Harry se šťastně pousmál.

„I kdyby mi to volno dala... neříkal jsi tak náhodou, že má příští víkend přijet tvá sestra? Chtěl jsi nás představit, ne? Takže zase přijdu o jeden volný den."

„Achjo..." zvrátil Harry hlavu dozadu. „Na to jsem zapomněl... Ale! Ještěže jsi o tom začal mluvit! Je tu něco, co jsem ti ještě neřekl."

„A to?" povytáhl Louis obočí v očekávání.

„Pozval jsem i kluky!" radostně Harry vykřikl. „Však víš, Liama a Zayna. Kdysi jsem ti slíbil, že vás seznámím, tak jsem jim zavolal. S Gemmou se znají a taky ji rádi zase jednou uvidí, takže jsem to spojil dohromady. Se Zaynem si určitě padnete do oka, uvidíš a Liam je taky super."

„Harry!" zavyl Louis.

„Neboj zlato," zasmál se kudrnatý, „to už jsou všichni." Zaculil se a políbil Louise na špičku nosu. „Co kdyby sis dal na chvíli pauzu? Pak tě z toho vyzkouším, co říkáš?" začal Harry znovu smlouvat. „Za odměnu," mrknul na něj.

Louis se zasmál jeho štěněčímu výrazu. „Tak dobře," svolil nakonec a natáhnul se nahoru, aby mohl spojit jejich rty v jedny. Od té doby, co s Harrym začal chodit, se cítil mnohem šťastnější. Už když ho poznal, začal se jeho život obracet k lepšímu, ale s ním po boku je to přeci jen ještě mnohem příjemnější. Harry byl dokonalý partner. Někoho takového si Louis vždy potají přál. Někoho s dobrým srdcem a zároveň sexy tělem a krásnou tváří. Nevěřil, že někdy někoho takového potká, protože podle jeho dřívějšího mínění takoví lidé ve skutečnosti vůbec neexistovali. Až když potkal Harryho, změnil svůj názor. Harry byl pro něj vším. Byl světlem, které ozařovalo Louisovy dny.

Děkuji vám, že jste dočetli až sem. Snad se vám povídka líbila. :) U mě na profilu najdete spoustu dalších, a to nejen Larryovek, takže se určitě podívejte. Případně můžete dát i sledování, abyste jste dozvěděli i o nových povídkách, které se tam časem objeví. Ještě jednou vám děkuji. Mějte se! :)

Makkakonka

The New Days - L.S. (CZ) ✓Where stories live. Discover now