37. dio

549 26 0
                                    

Ujutro sam se probudila na stepenicama, sa jakom glavoboljom. Pored mene je spavao Taib. Pogledala sam na telefon <11:34> pokazivao je sat. Ustala sam i potrazila kupatilo.

Kuca je bila katastrofa, po podu razbacane plasticne case, papirici i odjeca. Shvatila sam da Taib i ja nismo jednini koji si zaspali gdje su stigli. Mnogo njih je lezalo na hodniku.

Nakon nekoliko minuta sam pronasla kupatilo. Znala sam da izgledam lose, ali da je tako lose nisam ocekivala. Sminka mi je bila razmazana, odjeca prljava, a kosa rascupana. Umila sam se i pocesljala. Sada sam izgledala malo bolje i otisla sam do Taiba. Jos uvijek je spavao, pa sam odlucila da potrazim ostale.

------------------------------------------

-"sta je danas?"
Pitao je Malik dok smo isli kuci
-"subota"
-"hajmo na vikendicu, svakako nismo nista planirali. Mozemo prenociti  i sutra navecer se vratiti"

Svi smo se slozili. Taib nas je prvo odvezao kuci, da uzmemo odjecu i sve sto nam je potrebno, a zatim je vozio prema vikendici. Zastali smo pored jedne prodavnice i kupili nesto da jedemo, slatkise, sokove i slicno.

Za pola sata smo bili pred vikendicom. Ostali smo napolju i rostiljali. Nakon sto je crni veo prekrio okolinu vatra je izgledala prelijepo. Skupili smo se oko nje i pricali strasne price, jer ih je svako od nas volio. Semir je poceo prvi

-" u jednom naselju su zivjele dvije sestre. Samra i Selma. Bile su nerazdvojne, imale isto drustvo, voljele su jedna drugu vise od svega. Jedna od njihovih drugarica je slavila rodjendan. Samra se razboljela i nije mogla ici, zbog toga je Selma krenula sama." Semir je pricao ekstra tiho, pravio kratke pauze, da bi sve zvucalo dramaticnije i strasnije   "Na pola puta je shvatila da je zaboravila poklon i vratila se. Uzela je poklon iz hodnika. Nije palila svjetlo jer nije zeljela da probudi Samru. Nakon par sati se vratila i otisla u njihovu sobu. Na krevetu je vidjela svoju sestru, ali nije spavala. Bila je mrtva.. Posteljina je bila krvava, ona izbodena i imala je mnogo rezova na rukama i nogama. Selmi je dosla muka i otrcala je u kupatilo. Na ogledalu je pisalo 'budi sretna sto maloprije nisi upalila svjetlo'."

Kada je zavrsio pricu smo glasno udahnuli. Svi smo zadrzali dah kada je dosao zadnji dio. Jeziva prica!

Tako smo pricali price duboko u noc. Kada sam pogledala na sat bilo je dva sata ujutro. Odlucili smo da odemo spavati.

Poslije sat vremena prevrtanja u krevetu sam ustala i otisla u kuhinju. Nisam bila ni malo umorna, a noc je bila tako lijepa. Vratila sam se u sobu i odlucila da probudim Taiba.

-"hmm?"
Promrmljao je nakon sto sam ga malo prodrmala
-"ustani"
-"naa"
-"hajmo napolje"
Lagano se okrenuo i pospano me pogledao
-"sad?"
-"sad."

Ustao je i otisao u kupatilo da se malo osvjezi. Nakon toga smo izasli i otisli do jednog jezera.

Mjesec se ogledao u njemu i sve je bilo prekriveno prelijepim srebrom.

-"skidaj se!"
Povikao je Taib i skinuo svoju majcu. Znala sam da hoce da se kupamo u jezeru. Pogled mi je pao na njegov sixpack. Primijetio je to i s kezom na licu rekao
-"svidjal ti se sta vidis?"
Nakon toga sam ja skinula svoju majcu i pitala
-"svidjal se tebi?"
-"itekako"

Nakon sto smo skinuli i pantole utrcali smo u jezero. Voda je bila tako hladna i drhtala sam. Zubi su mi cvokotali.

-"imas 3 sekunde"
-"3 sekunde za sta?"
Pitala sam ga. Priblizio mi se i lagano me spustio dublje u vodu, ali samo toliko da mi je voda dosla do usni.
-"3..2..1!!"
Potopio me u vodu.

Kada sam izronila vjetar je puhao u moju mokru kosu i lice. Sada mi je bilo jos hladnije.

Taib je prisao i zagrlio me oko struka. Zatim je spustio njezan poljubac na moje celo, jedan obraz, drugi obraz.. Priblizio se mojim usnama tako da je ostalo jos samo par milimetara izmedju njih. Prije nego sto me poljubio, prosaputao je "volim te" i zatim ispunio prazninu.

U mom tijelu se sirila toplina i vise mi nije bilo hladno. Oko nas je bila tisina, samo se culo strujanje vode. Sve je bilo kao u nekom romanticnom filmu, ali nije bio film. Ovo je realnost!

Poslije sat vremena nam je oboma postalo previse hladno i vratili smo se do vikendice. Obukli smo suhu odjecu i legli u krevet. Ja sam se naslonila na njegova prsa, on me zagrlio jednom rukom, a drugom mi je milovao lice. Slusala sam njegovo ravnomjerno disanje i otkucaje srca, te sam pala u miran san.

// ostavite komentar💖☺️

Njegova tajnaWhere stories live. Discover now