5. Joc de a dragostea.

182 33 15
                                    


— Domnul Ashcroft?

    O voce nefamiliară îl face pe Richard să scoată capul din teancul de hârtii de pe biroul său.  Priveşte circumspect spre acel individ cu pălărie de cowboy. Îşi scoate ochelarii:

— Intră, răspunde Richard.

    Bărbatul imens se apropie de biroul său. Un iz de pământ îl face pe Ashcroft să strâmbe din nas. Ce caută un măgar în biroul său?  Nu știe de apă și săpun? Un lucru este sigur. Are de gând să afle.

— Cu ce vă pot ajuta? Întreabă Richard.

— Domnule Ashcroft. Numele meu este Patrick Courtt sunt şerif ale regiunii New Conneticut.  Fiul dumneavoastră a fost prezent noaptea trecută în unul dintre barurile din zonă.  A avut loc un incident în care a fost implicat.

   Richard simte cum prin venele sale nu mai curge sânge ci lavă. Una foarte încinsă. Fiul său a asistat la un incident?! Toată viață lui pâna acum, Chase nu a fost implicat în niciun incident. Nici măcar la grădiniță. Acum de când se crede "rebel" face tot ce-l taie acum.

— Ce fel de incident? Întreabă nerăbdător Richard.

— O bătaie pentru o fată.

  Ultimul cuvânt este cireaşa de pe tort. Ştie al dracului de mult că această dorință îl duce pe fiul său pe căi greşite. Iar acum, cheltuieşte bani pentru ai face fiului său aceea petrecere pentru găsirea acelei fetei. Fata visurilor sale. În timp ce el se tăvăleşte cu cine ştie ce fel de depravată. Clar nu acceptă asemenea comportament.

— Acum unde este?

— A fugit cu fata care este dată în urmărire generală.

   Nu a specificat că a tras câteva focuri în mașina unde se afla fiul său. Cert este că s-ar fi ales cu un glonț în cap din partea lui Ashcroft. Știa foarte bine de fel de om este cel din fața lui.  Ashcroft încremeni. După ce că, s-a încăierat cu nişte matahale, a şi fugit cu fata. Îşi lasă ochelari de firmă pe birou. Cu mişcări profunde îşi masează tâmplele. Deja toată această situație este prea mult pentru el. Chase nu este aşa. De fapt nici el nu ştie cum este Chase de fapt. Abia acum, realizează cât îl costă Richard neştiința despre fiul tău.

   Uşa se deschide iar Monica pătrunde în birou. Mirată aceasta îşi întreabă soțul din privire, ce se întâmplă.

    Ar fi preferat să fie singur cu ea. Astfel i-ar fi aruncat în fața toate capriciile pe care i le-a satisfăcut fiului ei. Şi mai ales dorința tampită cu dragostea. Richard a refuzat. Monica a acceptat. Iar totul merge conform dorinței lui Chase.

— Domnul este şerif. A venit să ne anunțe că fiul tău s-a încăierat cu nişte derbedeii şi a fugit spre apus cu fata, sironizează Richard problema.

     Monica îl săgetează cu privire pe Richard. Nu se cade să vorbeşti aşa despre propriul fiu în prezența unei persoane străine. Richard este conştient dar îi place să pună paie pe foc. Voia și el o dată să facă ceva rău. 

— E şi fiul tău, Richard. Doar nu m-am imperecheat singură pentru al face. Iar dacă aş fii făcut-o tu erai cel mai gelos bărbat din lume.

    Richard înghite în sec. La naiba. Sunt şi acum un gelos incurabil, iubito, afirmă Richard nostalgic în gândul său. Încă de la prima întâlnire, Richard și-a pus amprenta pe Monica. Punea pe fugă fiecare băiat ce arăta.

— Domnule şerif. Urmăriții mişcările. Vă vom plăti pentru această sarcina. Când coborâți Corinne vă v-a da numărul nostru.

— Am înțeles, doamnă Ashcroft.

SanctuarWhere stories live. Discover now