Bölüm 15#

1.1K 50 21
                                    

(Multimedia: Dylan)

ALEXIS:

Sasha, Jamie ve Scott günlerdir okula gelmiyordu. Sasha aramalarıma ve mesajlarıma da cevap vermiyordu. İyice merak etmeye başlamıştım. Şu okulda yalnız kaldığım süre boyunca Travis peşimden ayrılmamış, sürekli karşıma çıkmaya başlamıştı. Ona benden uzak durmasını söylediğimi çok iyi hatırlıyorum ama anlaşılan o beni ciddiye almıyor. Kafamı kaldırdığımda bana yaklaştığını gördüm ve yavaşça sınıfa doğru ilerlemeye başladım. Adımlarını hızlandırmıştı.

"Alexis!" Salak mısın? Benden uzak durmanı söylüyorum hala peşimdesin. Tanrım çıldırmak üzereyim! Tamam Alexis sakin ol. Sadece iki gün daha onu göreceksin ve sonra tatilde adını bile duymayacaksın. İşte böyle rahatla, rahatla tamam.

"Alexis duymuyor musun?" Ofladım.

"Ne var ya ne var? Ne istiyorsun?"

"Sasha'dan bir haber var mı diye sordum."

"Hayır haber falan yok." Başını öne eğip ağır adımlarla yanımdan uzaklaşmaya başladığında ben de kitaplarımı almak için dolabıma geri döndüm. Kitapları dolabın içinden alırken yere küçük pembe bir kağıt düştü. Kapağı kapattık sonra yere tekrar baktığımda kağıt yoktu. 

"Iııım bir aşk mektubu ha?" Okul hayatımda boyunca ilk defa gördüğüm bir çocuk elinde bana ait olduğunu düşündüğüm kağıtla beraber karşıma dikilmişti. Gerçekten çok hoş bir çocuktu. Koyu gri gözleri, dolgun kirpikleri, mükemmel yüz hatları... Kendime içsel bir tokat attıktan sonra ciddiyetimi tekrar topladım. Yoksa çocuğun önünde ağzımın suyu akacaktı. Kağıdı hızlıca elinden çekip aldım ve cebime tıkıştırdım.

"Tanışıyor muyuz?"

"Hayır sanmıyorum. Ben Dylan. Logan'ın takım arkadaşıyım. Ortalıklarda gözükmüyor. Sana da onu görüp görmediğini sormak için geldim."

"Logan'ı tanıdığımı nerden biliyorsun ki?"

"Çok komiksin küçük kız, bu okulda Logan'ı tanımayan bir kız düşünemiyorum. Ayrıca sizi birkaç kez beraber görmüştüm. İşte Logan, Jamie, sen ve o kahverengi saçlı hoş kız."

"Sasha." Gözlerimi devirdim.

"Anlamadım?"

"Diyorum ki yanımızdaki kahverengi saçlı hoş kızın bir adı var; Sasha."

"Ah sağol! Peki sen Logan'ı gördün mü görmedin mi?" Tam bir şey diyecekken karşıdan gelen Logan'ı farketti ve hızlı adımlarla ona doğru ilerlemeye başladı. Bense arkasından bakakalmıştım. Ukala! En azından kibarlık yapıp adımı sorabilirdi. Hoş kızmış! Beyinsiz! Tanrım ben ne yapıyorum? En yakın arkadaşımı kıskanmış olamam değil mi?

JAMIE: 

Bir tarafım Sasha'ya karşı bir şeyler hissettiğimi kabul ederken diğer tarafım bunun yanlış bir şey olduğunu söylüyor. Peki ben hangi tarafı dinlemeliyim?

Son kez aynaya bakıp saçlarımı düzelttikten sonra isteksiz bir şekilde evden çıktım. Sırf devamsızlıktan sınfta kalmamak için okula gidiyordum. Yürürken cebimden telefonumu çıkardım, yine Logan'dan ve Alexis'ten gelen onlarca mesaj ve arama vardı. Ama istediğim ekranda onların değil Sasha'nın adını görmek. O gün sahilde beni öptükten sonra ortadan kayboldu ne telefonlarımı açıyordu ne de mesajlarıma cevap veriyordu. Hatta evine gittiğimde kapıyı bile açmamıştı bana. Başına birşey gelmiş olma ihtimalini düşünmek bile delirtiyordu beni. Ama benimle konuşmak istemiyorsa onu zorlayamazdım. Telefonu tekrar cebime attım ve okulun bahçesine adımımı attım. İlk dersin kitaplarımı dolabımdan aldıktan sonra kapağını sertçe kapadım ve sınıfa doğru ilerlemeye başladım. Kapısına geldiğimde derin bir nefes aldım ve içeri girdim. Kafamı sıraların olduğu tarafa çevirdiğimde göz göze geldik. Beni görene kadar gülümsüyordu ama göz göze geldiğimize yüzündeki gülümseme yok olmuştu. Bu şekilde davranması sinirimi bozmaya başlamıştı sonuçta beni öpen kendisiydi onu ben zorlamamıştım. Bakışlarımı ondan ayırdıktan sonra hızlıca arkamı döndüm ve aynı anda Logan'a çarptım. Harika!

Pasifik'ten Gelen Güzel (ASKIYA ALINDI)Where stories live. Discover now