Bölüm 26#

517 30 12
                                    

(Multimedia: Ally -Alexis'in kuzeni)

JAMIE:

Dışardan gelen anahtar sesini duyduğumda koltuktan kalktım ve Sasha'dan önce davranıp kapıyı ben açtım. Elinde anahtar, hafif öne eğilmiş deliğe denk getirmeye çalışıyordu.

"Aa Jamie uyumamışsın, ben de ses yapmamaya çalışıyordum uyandırmayayım diye."

"Sasha gecenin kaçı olduğundan haberin var mı?"

"Evet, var."

"Peki telefonun neden kapalı? Alexis saatler önce senin yanından ayrılıp eve gittiğini ve senin nereye gittiğini bilmediğini söyledi. Şimdi bu saate kadar nerede olduğunuzu öğrenebilir miyim Bayan Winner?"

Ayağının yanında duran poşetleri eline aldıktan sonra yanımdan geçti ve poşetleri girişteki dolabın önüne koydu sonra da salona geçti. Sorduğum soruya cevap vermek bu kadar mı zordu yani? Saatlerdir meraktan ölen birine göre yine de çok sakin davranmıştım.

Salondaki tekli koltuğa yerleşmiş, ayaklarını da sehpaya uzatmıştı. Prensesteki rahatlığa bak! Yanına gittiğimde oturmamış ayakta karşısında dikilmiştim. Hala sorumun cevabını almak için bekliyordum. Tekrar sormayacaktım illa ki anlatacaktı. Oturuşunu düzeltti. İşte başlıyoruz.

"Sanırım Alexis sana söylememiş, kafedeyken yanımıza Scott geldi."

"Ne?"

"Kesmeden dinleyecek misin?"

Sen gelmiş bana Scott geldi diyorsun sonra kesmeden dinlememi bekliyorsun! Elimle anlatmaya devam etmesi için işaret ettim. 

"Biraz bizimle oturdu ve geç olduğunu söylediğimde şoförüyle bizi bırakabileceğini söyledi. Biz de kabul ettik. Alexis'i eve bıraktıktan sonra bir yere gideceğimizi ve sadece ona güvenmemi istediğini söyledi."

Anlatırken çok rahat ve mutlu gözüküyordu. Anlaşılan kuzenim sevgilimin güvenini boşa çıkarmamıştı. Bu sefer ben de yanındaki koltuğa oturdum. Oradan dinlemeye devam edecektim.

"Havaalanına gittiğimizde biraz korktum kabul ediyorum ama yine de ona güvenebileceğimi biliyordum. Uçağına bindiğimizde uyuyakalmışım yorgunluktan, indiğimizde de bir taksi bizi bekliyordu. Taksiciye hiçbir şey söylemeden elindeki kağıdı verdi. Adam Scott'ın istediği adrese vardığımızda durdu. Scott benden arabadan inmemi istedi. İlk önce anlam veremesem de sinirlenip arabadan indim."

"Yani bu süre zarfında sen Scottla beraberdin, onun arabasına, onun uçağına bindin. Onun istediğini yaptın. Onu dinledin." Elimi yumruk yapıp derin derin nefesler alıp vermeye başladım. Sasha'ya hepimiz söz vermiştik Logan'ın kaçırılma olayı ve mekandaki toplu yemekten sonra; bundan sonra birbirimizle asla tartışmaya girmeyecek, anlamadan dinlemeden yumruk sallamayacaktık. Bu sebeplerden dolayı daha sert konuşmadan kendimi durdurdum.

"Arabadan indiğim zaman da onu gördüm."

"Kimi gördün?"

"Travis." İsmini söylerken gülümsüyordu ama bu gözyaşlarının firar etmesine engel değildi. Bu sefer mutluluktan ağlıyordu. Uzun zaman sonra kız arkadaşım mutluluktan ağlıyordu ve bunu başaran benim kahrolası kuzenimdi. Yine 1-0 geridesin Jamie ve bu sefer yenilgiyi kabul etmek zorundasın.

Bir elini avucumun arasına aldım ve baş parmağımla elini okşadım. Gözlerimin içine bakıp tekrar gülümsedi. Hala elimi tutarken ayağa kalktı ve yanıma oturdu. Başını omzuma yasladı ve gözlerini kapattı. Zaten çok yorgun görünüyordu, ben de sesimi çıkarmadım ve onun uyumasını bekledim. 

Pasifik'ten Gelen Güzel (ASKIYA ALINDI)Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang