Hoofdstuk 5 - Overval

36 1 3
                                    

"Ey niet zo hard, the fuck man" zei Damiën geïrriteerd. "Ik wist hier niks van, wat is dit?" vroeg ik geschrokken. "Ssht, luister.. " zei Jayron rustig. "Ik heb dit nog nooit gedaan man, dit kunnen jullie niet verwachten van me" onderbrak ik hem. "Wesh, ga je nog luisteren of wat?" zei Jeremy toen ook geïrriteerd. "Je doet straks je bivak muts op die je zo krijgt van mij. Weet je nog wie Denzel is? Hij was ook met ons gisteravond. Hij komt ons straks ophalen met waggie en rijdt ons richting die winkel. Daarna.. ey weet je wat? Doe gewoon wat wij doen ja" zei Jeremy en haalde z'n telefoon uit z'n zak. Ik reageerde niet. Ik keek ze allemaal een voor een afwachtend aan. "Ai, wakka naar die flat, die deur van die flat is brokko" zei Jayron en stak de straat over.

Aangekomen in de trappenhal van de flat zei Jeremy dat Denzel er bijna is. "Hier, doe aan" zei Jeremy en gaf ons allemaal een zwarte bivakmuts. Ik wachte af tot iedereen z'n muts op had en keek ze aan. "Broer, wat kijk je zo lang? Je wilde weten hoe ik aan die money kom toch? Wil je niet meer? Kom op, we hebben je nodig man yusu" zei Jayron tegen me. Langzaam deed ik m'n muts op. "Ai leggo, hij staat daar" zei Damiën wijzend naar een donkergrijze Opel Astra die net aan kwam rijden. Waar ben ik in beland..

"Faka boys, jullie weten hoe en wat toch? Divine, jij ook toch?" vroeg Denzel rijdend. "Ja.." zei ik twijfelachtig.

We kwamen aan in een donkere straat waar verder een beetje licht scheen uit een winkel. "Hier" zei Denzel en gaf Jeremy, Jayron en Damiën een pistool. Mij gaf hij een mes. "Jullie zijn ready wel toch? Ga snel ga" zei Denzel. Gebeurt dit echt..

We liepen met grote stappen richting de nachtwinkel. Er was gelukkig niemand op straat. Jeremy had een sporttas bij zich. Aangekomen in de winkel hieven de jongens hun wapen gelijk op de werknemers die achter de kassa stonden. "Un-plug die camera" zei Damiën tegen de geschrokken man die achter de computer zat en wenkte naar de camera die op ons gericht stond. "Un-plug die kanker camera nu!?" zei Damiën nu harder.

Ondertussen liep Jayron naar de man die achter de kassa stond. "Maak open". "Doe ons niks asjeblieft, we geven je alles wat je w.." zei de man bang. "Maak die kanker kassa open snel!?" zei Jayron agressief en richtte de pistool op de man z'n hoofd. De man begon direct geld bij elkaar te grijpen dat in de kassa lag, legde het op de toonbank en hield zn handen omhoog. "Alles kill, wat denk je?" hoorde ik Jeremy vanachter me zeggen. Weer ging de man snel in de kassa, haalde al het geld eruit en gooide het op de toonbank. Jeremy liep naar de toonbank en begon haastig al het briefgeld in de tas te gooien. "Jij. Breng me naar je kluis" zei Jayron terwijl hij over de toonbank de man bedreigde met z'n pistool. "Oké, rustig aan. Hij is hierachter" zei de man bang wijzend naar een kantoortje. "Loop" zei Jayron, drukte de pistool tegen z'n rug aan en knikte naar het kantoor. De man begon gelijk te lopen.

"Doe snel!" hoorde ik Jayron stem zeggen vanuit het kamertje. "Ey, breng die bagga snel snel!" hoorde ik 5 seconden later. Jeremy rende naar het kamertje toe met de tas. Damiën en ik bleven in de winkel staan. Damiën nog steeds z'n wapen gericht op de man achter de computer. "Ga kijken of er nog meer mensen zijn daar" zei Damiën tegen mij knikkend naar een trap die naar beneden liep in de winkel. Ik bleef stil staan. Nog steeds aan het beseffen dat dit echt gebeurt. Dat ik hier echt deel van uitmaak.. "Kill? Ga snel? Wat the fuck doe je?" zei Damiën en keek me tegerlijkertijd verward en geïrriteerd aan. Ik besloot toch maar te gaan.

Ik keek rond en er viel iets op. Een zwarte trainingspak vanachter een koelkast met frisdrank. Gehurkt, verstopt. Ik liep er snel naartoe en zag een jongen die net naar z'n telefoon greep toen ik hem zag. Z'n groen-blauwe ogen vielen het meeste op. Waarschijnlijk Noord-Afrikaanse afkomst van een jaar of 13. Shit.. Hij gaat de politie bellen. "Uh.. je kan beter je telefoon weer terugzetten. Asjeblieft, doe niet. Sorry voor dit alles. Je brengt jezelf in gevaar als je een poging doet." zei ik rustig, bijna fluisterend zodat Damiën het niet zou horen. "Tegen wie the fuck praat jij?" hoorde ik Damiën opeens vanachter me. Ik draaide me om en zag de man die achter de computer zat en Damiën erachter die een pistool in z'n rug geduwd hield. "Boys, go go!" hoorde ik Jayron schreeuwen vanuit het bovenste gedeelte van de winkel en wenkte ons dat we moesten gaan.

We renden met z'n allen naar buiten richting de auto waar Denzel in zat. Denzel reed direct weg toen de laatste persoon de deur dichtgooide.

"Lekker snel man boys" zei Denzel terwijl hij volle gas gaf. Ondertussen deden we allen onze mutsen af en kwamen tot adem. "Hoeveel ongeveer?" vroeg hij daarna. "Ik denk uh.. 6, 7 kop zo" zei Jeremy terwijl hij de tas inkeek. "Boeng weinig" zei Jayron geïrriteerd.

"Ik zet jullie af bij Zuiderpark daarzo, me niffo haalt jullie haalt jullie gelijk weer op" zei Denzel op een gegeven moment. "Wat? Waarom? Wat als de politie eerder is dan hem?" vroeg ik geschrokken. "Rustig man, is juist beste. Als jullie in deze auto blijven hebben we meer kans om gepakt te worden" zei Denzel terwijl hij richting Zuiderpark reed.

We werden afgezet en direct erna weer opgehaald door een jongen. Hij reed ons naar Damiëns huis en ging er gelijk vandoor daarna.

"6900, 7 doezoe", zag ik en hoorde ik Jayron het geld tellen. Zoveel al.. 7100, 7200, 7300, 7400, 7500.. 7550 man boys" zei Jayron toen hij klaar was met tellen. "Iedereen 1500 dus, geef die laatste bankoe aan Denz, hij was driver" zei Jayron daarna en begon het geld te verdelen. Denzel kwam even later binnen en Jayron gaf hem zijn deel van het geld.

Nadat iedereen zijn geld had gekregen, gingen we naar huis. Rond half 2 kwamen we aan bij Jayrons huis.

" Waar waren jullie?" hoorde ik Sandro vanachter de bank terwijl hij aan het Playstationen was. " Bij Damiën" zei Jayron en liep gelijk door naar boven. Sandro zette Fifa 17 op pauze en draaide zich om. "Divine toch? Kom is" zei hij en keek me aan. "Ja, klopt" zei ik, deed m'n schoenen uit en liep richting de bank. "Jayron is me broertje, ik weet hoe hij is. Je lijkt me een rustige type, laat je niet meeslepen door de dingen die hij doet. Probeer hem des noods op het goede pad te houden. Oké?" zei hij en stak daarna z'n vuist vooruit om mij een boks te geven. Ik dacht na. Ik voelde me slecht. "Oh.. Ja, isgoed ik zal uitkijken" zei ik en gaf hem een boks. " Goedzo, kijk in die kast. Ik heb chips gehaald en blikjes drinken in de koelkast, neem maar mee naar boven" zei hij, wees naar een kast naast de tv en haalde Fifa van pauze af. " Doe ik, bedankt" reageerde ik, en nam de spullen mee naar boven.

"Ooh, daarom bleef je zolang beneden" zei Jayron toen hij me de kamer binnen zag lopen met de chips en drinken in me hand. " Waar is je saaf trouwens?" vroeg Jayron bijna fluisterend toen ik alles op het bed neer legde. "In me zak gewoon" reageerde ik en ging op bed zitten. " Nooit op je rekening zetten" zei Jayron en zag hem z'n geld in een schoenendoos zetten. "Ik ga douchen" reageerde ik, pakte m'n handdoek en liep richting de badkamer. Ik was eigelijk ook een beetje boos. Hij heeft me niet eens verteld dat dit zou gebeuren, en vervolgens dwingt hij me zowat om toch mee te doen.

Net dat ik de badkamer uit wilde lopen, hoorde ik de deurbel. Vrij laat om langs iemand z'n huis te gaan..

Onderweg naar Jayrons kamer, zag ik Jayrons moeder geïrriteerd naar beneden lopen. "Hey Divine" hoorde ik haar zachtjes zeggen. " Dag mevrouw" reageerde ik en liep Jayrons kamer in. " Heb je iemand uitgenodigd? Ik hoorde de bel. " vroeg ik terwijl ik een t-shirt en korte broek aan deed. "Nee man, is zeker gewoon een mattie van Sandro" reageerde Jayron terwijl hij druk bezig was op z'n telefoon.

Na enkele seconden kwam Jayrons moeder in de deuropening staan met een bezorgde gezichtsuitsdrukking. "Wat is 'r?" vroeg Jayron en keek z'n moeder vragend aan. "De politie staat voor de deur.."

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Oct 14, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Bad InfluencesWhere stories live. Discover now