1

9.2K 83 2
                                    

Ja, 15 år är jag. Dom flesta vill kalla mig envis och bossig. Själv håller jag inte med. Jag är helt underbar, älskar mat och att bestämma. Envis, OCH bossig med andra ord. Nej nej, inte alls.
Men vem säger att det är något dåligt? Skärpning Celiné.

Jag bor utanför Stockholm på Värmdö tillsammans med min otroligt jobbiga lillasyster Hanna och min överbeskyddande ma-

"Celiné, det är dags att gå upp nu "
Japp, där har vi henne. Min mamma.
För tredje gången kliver hon in på mitt rum men den här gången rycker hon bort täcket.

Med ovanligt mycket energi släpar jag min lätta kropp till badrummet och duschar.

Jag borstar håret och blåser det sedan med hårfönen.
Klockan är redan halv nio, helvete!
Jag springer in i rummet och drar fram underkläder och klär fort på mig dom under handduken. Efter att ha hängt handduken på stolen så skyndar jag mig mot mitt skrivbord. Jag slänger på mig lite mascara, läppglans och börjar sedan platta håret. Jag känner hur adrenalinet rusar genom kroppen och jag hoppar till av ljudet från mobilen.

Felix: Skynda dig sömntuta, jag kommer snart och vi åker tillsammans right?

Jag slängde tillbaka mobilen på sängen och fortsatte kämpa med plattången, de vill fortfarande inte lägga sig rakt.
Jag rycker till av en blond, lång smal kille i spegeln och lyckas få en blåsa på fingret av hettan från plattången. Felix står med uppspärrade ögon nästa lika stora som klubbor. Klubbor? Dålig jämförelse.
Han skannade min kropp från tå till topp. Ja jag vet att det brukar vara tvärtom.

Jag reste mig fort upp och la ifrån mig plattången och drog ut kontakten, lika bra att ge upp. Det kommer inte bli rakare än så här.
Jag känner hur hans blick följer varje rörelse jag gör. Celiné din idiot, du har inga kläder på dig. Shit!

Jag täcker min bara kropp med handduken som jag tidigare hängt på stolen.

Jag knuffade honom på bröstet ut från rummet och stängde igen dörren rätt framför ögonen på honom. Jag lyckades få ett hån flin.
" äckel " han fick fram ett fnitter.

Jag drog på mig en grå lång kjol med ett v längs upp med det högra benet. Till det tog jag på mig en vit tröja utan axelband som la sig under nyckelbenen.

Jag vänder mig om när jag hör ett knack från dörren " tänker du släppa in mig nu? " jag skrattar och öppnar dörren.

Felix skannade mig från topp till tå och en lättnad över att jag inte var halvt naken längre spred sig över mitt ansikte.
Vi sprang ner till hallen och jag slängde på mig min jeans jacka och låga vita converse. Felix hade sina svarta vans som matchade hans ljusblåa jeans shorts och vita skjorta.

Vi fick syn på bussen när vi började springa till busshållplatsen. Klockan var redan 09.20 vilket betydde att vi definitivt skulle bli sena. Samlingen började 09.30. När vi klev på bussen slog det mig att jag inte åt någon frukost. Min mage kurrar och Felix släpper ut ett fnitter och tittar ner på min mage som jag håller om med ena handen.
Jag trycker på stopp knappen när
vi är en hållplats från skolan.

Alla elever är samlade runt rektorn på skolgården och våra springande steg i gruset och anfådda andetag för oss inte direkt osynliga.
Nästan allas blickar vänder sig mot oss samtidigt som rektorn suckar. Oops. Jag rodnar men distraheras direkt av hur Felix lyckas få fram ett skratt i den här situationen?

SummerbreakWhere stories live. Discover now