România-10 locuri bântuite

27 2 3
                                    

Nu degeaba Romania e numita taramul lui Dracula. Pamanturile noastre ascund mistere, povesti infioratoare despre spirite care nu isi gasesc odihna si se spune ca exista locuri rele in sine. Porneste alaturi de noi intr-o calatorie intunecata, urmand pasii ielelor si ai misteriosilor strigoi. Iata care sunt cele mai bantuite locuri din Romania:
10. Troița Miresei – la ieșirea din Găești, pe DN7, se află Troița Miresei, monument aflat în paragină care amintește de o poveste tragică din anii 30. Pe 24 septembrie 1936, Margarenta Ștefănescu, prospăta mireasă și-a pierdut viața într-un accident rutier. A fost inițial îngropată la Bellu, apoi familia i-a mutat trupul în Biserica Miresei de pe dealul Flămânda, monument construit de părinții săi. Margareta aduce noroc tuturor cuplurilor care s-au căsătorit în Biserica Miresei dar pare că încă se simte singură, căci lângă troița abandonată au avut loc numeroase accidente rutiere. Există martori care spun că au văzut și o siluetă în alb lângă troiță.

 Există martori care spun că au văzut și o siluetă în alb lângă troiță

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

9. Dealul Lunganilor - cele două războaie mondiale au lăsat urme adânci asupra acestei regiuni, aflate undeva între orașele Iași și Pașcani. În primul război mondial mii de soldați au murit de tifos chiar pe Dealul Lunganilor, cadavrele lor fiind aruncate în gropi comunale. În cel de-al doilea război mondial Dealul Lunganilor a fost un câmp de luptă deschis, numeroasele victime fiind de asemenea îngropate în gropi comunale. Siluetele soldaților pot încă fi văzute, spun martorii, iar strigătele lor de suferința rup uneori liniștea nopții.

 Siluetele soldaților pot încă fi văzute, spun martorii, iar strigătele lor de suferința rup uneori liniștea nopții

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

8.Mănăstirea Chiajna – aflată în cartierul Giulești-Sârbi, Mănăstirea Chiajna a fost construită în secolul XVII, în timpul domniei lui Alexandru Ipsilanti, dar nu a funcționat niciodată că lăcaș de cult, fiind abandonată în timpul epidemiei de ciumă.  Legendele se împletesc în jurul motivului pentru care în mânăstire preoții nu au slujit niciodată, unul din ele fiind sacrificiile umane de la invazia turcilor. Localnicii susțin că umbre stranii apăr în vecinătatea mănăstirii iar bătaia clopotului dispărut demult din mânăstire, sparge uneori liniștea nopții. Numele de Chiajna este legat și de două crime odioase, din 1967 și respectiv 2006.

 Numele de Chiajna este legat și de două crime odioase, din 1967 și respectiv 2006

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
CuriosityWhere stories live. Discover now