KOD 13 EYLEMİ

373 131 17
                                    




'' Vazgeçişlerden sonra geriye dönüş var mıdır?''


    Bayan Ruth'un odasından çıktıktan sonra yatakhaneye doğru gittim. Herkes Maria'nın etrafında toplanmışlardı Maria da onlara yarın giyeceği kombinlerini gösteriyordu. Benim geldiğimi gördüğü anda hemen bana doğru yöneldi.

-Bak Sofia Bayan Ruth benim için en ünlü moda evi olan Sharke'nin terzilerine bu elbiseyi diktirmiş nasıl güzel mi?

-Bana ne bundan ayrıca herkes neden burda dağılın çabuk

deyip hemen herkesi Maria'nın etrafından dağıttım.

-Bella, Amanda, Emma, Cadee, Daniella acil durum herkes beş dakika içinde toplantı salonunda olacak yoksa hepinizi yakarım.

Bunları der demez hepsi birden afalladı kimisi de birbirine çarptı gülmemek için kendimi zor tuttum azıcık gülsem olayın ciddiyetini kavrayamazlardı. O sırada bende klisenin bahçesine çıkıp eski tavuk kümesine doğru gittim bir kutuya yerleştirdiğim fareleri aldım toplantı salonumuz dediğim ama salonu dahi olmayan aslında ağaçlıklardan yaptığımız derme çatma olan külübemize gittim herkes orda benim gelmemi bekliyordu en son ben oraya gitmiştim.

-Sofia bizi buraya neden topladın acil olmasa toplanmazdık ne oldu?

-Haklısın Bella durum göründüğünden de vahim

-Biz bir şey mi kaçırdık Sofi?

-Siz bir şey kaçırmadınız ama ben Bayan Ruth'un gözüne girme fırsatını kaçırdım diyebilirim Daniella

-Olayı anlatacak mısın Sofi?

kızlar bana kısacası Sofi derlerdi a harfinden ne gibi bir kısaltma yaptıklarından da pek bir şey anlamış sayılmazdım ama neyse konumuz bu değil

-Maria beni Fransızca dersinde kopya çekerken görmüş ve bizi Bayan Ruth'a şikayet etmiş

-Pis mendemur peki bizi de ele verdi mi dersin? Ya da Bayan Ruth bize de ceza verecek mi haftasonu cezası olmasın lütfen

-Veya temizlik cezası

-Sana kesinlikle katılıyorum Cadee

-Size birşey olmadı çünkü tüm suçu ben üzerime aldım

-Ya Sofi çok teşekkürler

-Herşeyin bir karşılığı vardır kızlar şimdi sizden ufak bir iyilik istiyorum.

-Bu iyiliğini asla unutmayacağız ve ne senin için ne yapmamızı istiyorsan yapmaya hazırız 

-Güzel

*****

14/11/1980

-Aziz kardeşlerim hepimizin burada ki toplanma amacı bildiğiniz üzere kutsal dinimiz olan incilin birleştirici özelliği ile toplanmış bulunmaktayız. Biliyorsunuz bizde 13 rakamı uğursuzdur şans getirmez fakat bugün bu rakam bize şans getirecek çünkü KOD13 numaralı eylemi an itibariyle harekete geçmiş bulunmakta ve sizi bu uğurda kendini biz kardeşleri için feda eden rahibe Maria Leka ile tanıştırmak istiyorum.

Papa bu konuşmaları yaparken Maria'nın boynuna beyaz altından İsa figürlü haç kolyesini taktı, kolyeyi takar takmaz tüm insanlar birden Maria'yı alkışlamaya başladı. Bende o sırada Maria'yı süzüyordum , siyah elbisesinin üstüne giydiği pelerininin şapkasının altından örgülü sarı saöları çıkmıştı, altına dantelli beyaz çorap ve rugan babet ayakkabı giymişti hafiften incikleri gözüküyordu. Genç kız gibi utangaç tavırlarla bizleri dönüp eliyle bizleri selamlıyordu. Ama benim artık buna daha fazla dayanacak gücüm kalmamıştı planımı devreye koymalıydım.

YÜSRA  #WATTYS 2022Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin