20.

190 10 0
                                    


Tuším, že ma zbadal. Chiméra bola veľká a aj keby som chcela, tak ju nezmenším. Uvidel veľký tieň pod svojimi nohami. Obzrel sa a zapískal. Zrazu majestátny tvor zletel k zemi obrovskou rýchlosťou spolu so mnou.
Pristáli sme a dosť škaredo na mňa pozeral. 

,, Čo tu robíš? Mala si ostať v dome," to síce áno, ale rozhodla som sa byť tu.
,, Pomôžem ti, " povedala som rozhodne.
,, Nie, vráť sa späť," povedal rozhodne. Myslím, že sa nachádza v znamení býka, lebo takí sú iba oni.
Ruky som si prekrížila na prsiach stála.
,, Nikam nejdem," podal mi ruku. Chcel sa so mnou spojiť cez myšlienky a nájsť mamu. Ruku som mu samozrejme podala a myslela na posledné miesto, kde som ich videla. Zrazu sme sa ocitli na mieste, kde sme táborili, no bola tam iba holá lúka bez stanu. Odišli. Pomyslela som si v mysli. 
,, Tu si ich videla?"
,, Áno. Šla som do lesa a tam ma našiel ten medveď," určite to bolo tu.
,, Dobre," povedal. Zapískala som, aby som privolala veľkého tvora. Už som ho zbadala na oblohe. Pomaly zletel dolu a poklonil sa. Urobila som to isté a nasadla na ňho.
,, Budeš sa volať Grifinger," to meno sa mi páčilo a aj môjmu novému maznáčikovi.
,, Nejdeš?" opýtala som sa Johna.
,, Nie, musíme sa rozdeliť, ale dávaj si pozor," povedal a svojimi krídlami sa vzniesol na oblohu. Griginger začal lietať a spolu sme pozerali na zem. Po niekoľkých minútach hľadania sme našli tábor.
,, Dolu," zavelila som. Boli sme na zemi a zbadala som siluetu nejakého človeka. Tie dlhé vlasy mi boli známe hneď bola to moja sestra Emily.
,, Ako rada ťa vidím, nevieš si to ani predstaviť," povedala a mne spadol kameň zo srdca. Myslela som, že bude trochu nahnevaná, no bol to presný opak hnevu.
Zrazu tu bola aj mama.
,,  Mami, prepáč," musela som sa ospravedlniť.
,, Veď si nič neurobila," povedala a mne odľahlo. Z objatia ma jemne pustila, no to už tu bol môj otec John.
,, Čo tu robíš?" spýtala sa mama Johna.
,, Asi si na ňu nedávala pozor, keď skončila v priekope..." nemôžem tomu uveriť. Môj otec, ktorý sa o mňa nestaral robí mame výčitky. Je to jeden egocentrický somár.
,, Musím vám ešte niečo povedať," začal John.
,, Môj brat George chystá vojnu proti nášmu druhu," čo? On má brata? Pýtala som sa samej seba.
,, My sa o seba vieme postarať," ozvala sa Emily. Tak toto by som od nej nikdy nečakala. Postavila sa svojmu vlastnému otcovi. Wau!
,, Nechápeš to. Táto vojna ovplyvní aj svet ľudí. Môj bray je človek a vždy mi závidel schopnosti. Dostal som ich ešte keď som bol mladý. Robil som prácu pilota a lietadlo sa náhle zrútilo a prežil som iba ja," zarazilo ma to, ako málo viem o svojom otcovi.
,, Pred pár rokmi sme spolu robili výskum o tom, čo mám v tele. Na nič nepriešiel, teda až doteraz. Vyskúmal, že schopnosti nášho druhu dokáže preniesť na človeka. Teraz hľadá nás všetkých, aby yo z nás vysal," musela som reagovať rýchlo.
,, Tak sa skryme," pozerali na mňa všetci. Hlavu som sklonila dole. Tak toto asi nebol najlepší nápad.
,, Nájde nás všade. Poslal Lovcov, aby nás našli," ups. Nemala som používať schopnosti na hlúposti.
,, Tak čo pánujeme robiť?" spýtala som sa. To už bola lepšia otázka. Všetci začali hlboko rozmýšľať. 
,, Budeme musieť bojovať," navrhop John. Pokiaľ hovorí veci správne, tak usudzujem, že tam bude kopu silných lovcov. Nemáme dosť síl, aby sme sa s nimi mohli stretnúť v boji. Ibaže by sme si iných ľudí nášho druhu  privolali na pomoc. To by mohlo ísť. Môj otec to plánoval až do večera spolu s mojou mamou a sestrou. Ja som sa túlala s mojím novým domácim miláčikom po lúke. Grifinger hľadal potravu a ja som sa pozerala na oblohu. Keď som bola mladá, tak som to robievala často. Hviezdy som zbožňovala.

Prepáčte za meškanie. Je mi to ľúto. Chcela by som sa ešte všetkým svojim čitateľom poďakovať.
Vaša stela237

Lovci Where stories live. Discover now