▪57

163 17 0
                                    

Het diner verloopt verder rustig. Mijn vader kletst samen met James over het huwelijk. Zoals het nu lijkt wordt de bruiloft deze Lente gehouden. Wanneer het paleis er op het mooist uit ziet. 

Mijn blik glijd over de tafel richting Willem. Hij staard afwezig naar het bord voor zich. Ik kan wel raden waar hij aan denkt. Mijn gedachten dwalen langzaam af. Misschien is het beter als hij vertrekt. Hij is hier niet gelukkig, elke keer wanneer hij mij en James samen ziet. Verschijnt er intensieve pijn in zijn ogen. Ik kan het niet langer verdragen. Mijn hart doet pijn als ik hem zo zien. Terwijl ik geen gevoelens meer voor hem heb. We moeten dit afsluiten en hij zal moeten vertrekken.

Ik leg me neer bij mijn besluit en eet rustig verder. De sfeer aan tafel verandert verder niet. Er wordt gulzig gedronken en gegeten. Het gelach kan bijna niet worden overstemd. Ik luister rustig mee met de verhalen maar verder open ik niet mijn mond om te spreken.

Het diner verloopt erg voorspoedig. Voordat ik het weet is het voorbij. James schuift mijn stoel naar achteren en vraagd om mijn hand. Ik glimlach en leg mijn hand in de zijne. Gezamenlijk lopen we naar mijn vertrek. De rest van het gezelschap blijft beneden achter. Ik weet zeker dat zij zich prima vermaken zonder ons. 

Ik neem plaats op mijn bed, James zakt naast mij neer. "Hoe vond je het welkomst diner?"

Ik kijk omhoog naar het plafon en denk over de vraag na. "Ondanks de gezeligheid en het heerlijke eten vind ik het nogal vreemd"

James fronst en leunt dichter naar mijn zijde. Ik draai me naar hem toe en staar in zijn groene ogen.
"Hoe dat zo?" fluistert hij.

"Willem. Ik heb nazitten denken, misschien is het beter als hij vertrekt"

James knikt begrijpend. Ik glimlach zwakjes, mijn hand glijd naar zijn wang. Ik leun iets naar voren en druk een tedere kus op zijn wang.

"Bedankt voor alles James"

"Alles voor jou" antwoord hij, gevolgd door een intense kus. Mijn wangen gloeien van de warmte. Ik sluit verlegen mijn ogen. Zijn lippen glijden langzaam van de mijne, ik mis gelijk zijn warmte.

De avond treed aan, alle gasten verdwijnen van het landschap. Alleen de familie en de wachters blijven over. Het was een geweldige avond, avond ik ben blij om weer thuis te zijn. Samen met mijn familie, Abigail en James. Door de lange periode die we gescheiden waren, besef ik me hoe dierbaar ze voor mij zijn.

Ik zou geen dag zonder James zijn warmte kunnen. Hij is het gene wat ik mis wanneer ik alleen ben. Zijn woorden, zijn vriendelijkheid en zijn liefde voor mij. Ik hou van hem.

Ik neem zijn hand in de mijne en bewonder zijn gezicht. Zijn bruine gekrulde lokken zijn strak naar achteren gekampt. Iets wat ik totaal niet van hem gewend ben. Maar het staat echt schitterend. Ik laat mijn hand naar zijn lokken glijden. Hij heeft erg fijn haar wat makkelijk door je vingers glijd. Ik glimlach terwijl ik met zijn lokken speel. Een kleine gaap verlaat mijn lippen. Beschamend breng ik mijn hand naar mijn mond.

"Pardon" zeg ik snel terwijl het schaamrood naar mijn jukbeenderen stijgt.

James kan er gelukkig om lachen. Hij geeft me een kus op mijn voorhoofd en vertelt me dat ik beter kan slapen. Het is een lange nacht geweest. Ik knik en laat Abigail mijn mijn nachtjapon klaarleggen.

In stilte helpt ze me met het omkleden. Ik ben erg vermoeid en heb een goede nachtrust ernstig nodig. Dankbaar zeg ik haar goedenavond. Ze glimlacht en verlaat dan de kamer. Ik blijf alleen achter in het grote vertrek. James mag niet eerder een bed met mij delen tot we getrouwd zijn.

Ik laat mezelf onder de dekens zakken en sluit mijn ogen. Morgen is er weer een dag.

---------------------
AN/

Dubbele update omdat het zolang duurde met uploaden. Sorry daarvoor, en om het nog erger te maken. Er volgen nog een paar hoofdstukken. Dit verhaal bereikt bijna zijn einde. Dus geniet er van xx

INSIDE: The Forbidden Love [COMPLEET] Where stories live. Discover now