Kap 7 Alyssas berättelse

30 3 0
                                    

Novas POV
"Vi har precis flyttat hit från USA, men du vet inte verkliga anledningen. Min familj är väldigt kända och många visste vem vi var. Vi hade det perfekta livet enligt många, men en dag kom en flicka till vår stad där vi levde. Hon och jag blev genast bra vänner, men hon var instabil. Hennes magi var instabil och det gick rykten om vem hon var. Det viskades om Grindewalds dotter." sa Alyssa och hämtade andan.
" Vem var hon då?" frågade jag
" Hon var mer än en människa, hon hette Aurora men ville helst kallas Au. En dag sa hon till mig.
Ally, jag måste avslöja en sak för dig. Sen vek hon undan en hårlock från örat och jag såg märket. Grindewalds märke, det var som om det var inbränt i hennes hud.
Au? Vad har du gjort? frågade jag då skrämt och tittade på henne.
Ally, jag är ledsen för det här, men jag lovade pappa att fortsätta i hans spår. Sen tog hon fram en trollstav, vi var bara 9, men hon hade ändå en trollstav. Jag visste inte vad det var för trollformel, men den orsakade så mycket skada. Den gjorde min bror stum och vår vänskap var över. Jag kommer aldrig förlåta henne för vad hon gjort. Hon var min vän och hon svek mig," sa Alyssa och jag såg att hennes ögon var fyllda med tårar. Hon tittade rakt på mig " Nova, har du någonsin känt dig så sviken?" jag ville nästan skratta. Varför skulle jag inte vara sviken? Även om Leia och jag är nära varandra så kunde jag inte sluta vara avundsjuk på henne. Vi kunde prata om allt förut, men månaderna innan hon åkte till Hogwarts gled vi isär från varandra. Jag kände mig så sviken då, jag kände att jag inte var betydelsefull. Jag såg Alyssa rakt i ögonen och sa
" Ally, jag vet hur det är." Hon skrattade torrt.
" Gör du? Gör du verkligen det Nova?" sa hon
" Ja och jag vet att vi behöver varandra just nu för att förhindra profetian," sa jag
" Hur ska vi ta oss till Hogwarts då?" sa Alyssa " för det är väl där din syster är?"
" Ja och vi kan använda flampulver," sa jag " har ni flampulver och en spis?"
" Självklart kom,"

~Tidshopp~
" Är du redo," frågade jag och Alyssa nickade. Jag klev in i brasan och sa klart och tydligt
" Hogwarts, vid-behov-rummet,"  jag kastades ut ur brasan och reste mig snabbt upp. Jag borstade av mig askan och väntade på Alyssa.

Alyssas POV
Jag kastades ut ur brasan, det var en skräckupplevelse att åka med flampulver.
" Hur mår du?" frågade Nova och tittade oroligt på mig.
" Skit," sa jag och borstade bort askan från mig själv, " vad är det här för plats?" Nova ser sorgsen ut och jag ångrade att jag frågat.
" Hogwarts: En historia, en utökad versionen," sa hon och suckade " Leia köpte den åt mig." hon såg sorgsen ut när hon tänkte på Leia.
" Okej jag finns om du behöver prata," sa jag och la armen om henne.
" Tack," sa hon och reste sig upp " kom nu, vi måste hitta min syster."

Leias POV
" Så hur är din familj Lei?" frågade Roxanne plötsligt när vi satt på gräset utanför Hogwarts. Det var i mitten av Oktober, jag frös. Jag ångrade att jag inte tog min mantel med mig ut.
" Den är okej," sa jag och fortsatte leka med James hår " jag har en mamma och pappa, plus en tvillingsyster." De såg chockade ut när jag sa det där sista.
" Har du en tvillingsyster?" frågade Louis chockat.
" Ja, har jag inte sagt det?" frågade jag
" Kanske någon gång i förbi farten," sa James fundersamt.
" Okej iallafall, hon heter Nova och är världens bästa syster," jag chockeras av ordens sanning, vad har jag gjort? Varför isolerade jag mig från henne? Hon måste hata mig nu, jag måste be henne om ursäkt.
" Hur ser hon ut?" frågade Roxanne nyfiket.
" Långt blont hår, ett halsband i form av en tiger, ett rött hårband runt handleden och..."  jag avbröt mig mitt meningen " hon står där"

Always there for youWhere stories live. Discover now