43.

4.1K 272 15
                                    

,,Mio?" Ozval se udivený hlas z telefonu.

,,Same," řekla jsem a po mých tvářích se pomalu a jistě začaly kutálet slzy, které zanechávaly mokré cestičky.

,,J-já jsem hrozně rád, že tě slyším! Stalo," hluboce vydechl do telefonu, ,,stalo se něco?"

,,,Já už nevím, co mám dělat, všem jen dělám ze života problémy," vzlykla jsem.

,,Počkej, cože? Komu prosím tě?"

,,Alexovi.." odmlčela jsem se, ,,a tobě."

,,Mě? To není pravda, ale to je teď jedno, proč Alexovi? Co se stalo?"

,,Hádá se kvůli mě s jeho tátou, musela jsem odejít z domu, bylo mi hrozně trapně," otřela jsem si slzy, i když se z mých očí hrnuly další a začala hladit Buddyho.

,,Musela jsi odejít? Oni tě vyhodili? Mio, dýchej a v klidu mi řekni, co se stalo."

,,Včera k ním přišla Alexova sestřenice s rodiči a ať udělal, nebo řekl Alex cokoliv, jeho máma ho hned okřikla, ať to nedělá, tak se naštvaně sebral a šel nahoru, já s Laylou jsme šly za ním do jeho pokoje, kde jsme si usmysleli, že bychom mohli do baru. Já se převlékla a šli jsme dolů, kde se tak nějak poštěkal z rodiči, když v tu mě jeho máma nazvala návštěvou, což je pro mě v pohodě, protože to já jsem, ale Alexovi se to nelíbilo. No, pak jsme šli prostě do toho baru, kde jsme potkali Andy-"

,,Kdo je Andy?" Přerušil mě.

,,No, to bys věděl, kdybys-"

,,Jasně, já vím, byl jsem idiot, promiň," omluvil se mi a já se trošku pousmála.

,,Andy je jeho bývala přítelkyně, která s Alexem byla jen kvůli sázce, to je teď jedno, zbytek ti řeknu jindy, no takže jsme na ni narazili v tom baru, detaily ti pak taky povím, no a pak jsme šli pít, vypili jsme asi snad všechno a úplně namol jsme šli domů, Layla šla k ní domů. Vešli jsme do předsíně, zuli si boty a no.. Alex mě prostě začal líbat, sundal mi košili, kterou zahodil pryč, já jemu s tričkem do samý, bla bla, chápeš. No a ráno jsem chtěla ty svršky ze zdola sebrat, jenže je sebrala jeho máma, tak jsem rychle utekla do pokoje a dělali jsme, že spíme. Do toho pokoje vešla jeho máma, složila ty svršky na Alexův noční stolek a nechala tam lísteček, že prostě nemusíme vymýšlet výmluvu, že  nechce vědět nic, jenže když jsme sešli dolů a já měla šátek, protože prostě můj krk-"

,,Co máš s krkem?" Znovu mě přerušil.

,,Mám po celým krku cucáky, no ale řekla jsem, že mě v něm bolí, když se mě jeho máma zeptala, co mám s krkem a jeho táta na to řekl, že to asi bude tím chlastem, Alex, že to musel zapít, jeho táta se zeptal co musel zapít a když mu Alex řekl, že prostě nemohl nic říct, ani políbit svojí holku, tak jeho táta na něj, že si to dneska v noci nahradil a když se na Alexe podíval, tak měl ve tváři úšklebek a já prostě musela z toho dusna pryč."

,,Vždyť jste oba dospělí ne? Tak v čem je problém?"

,,Jeho táta prý je takový, ale když mě včera dopoledne poznali, tak mi přišli oba hrozně fajn, i Alex mi říkal, že se táta na něj usmál a to se snad nikdy nestalo a pak večer a dneska ráno tohle," vzdychla jsem.

,,A kde teď jsi?" Zeptal se s udiveným tónem v hlasu.

,,Venku s Buddym, Alexovým psem."

,,A kde je Alex?" Znovu se udivil.

,,No, zůstal v domě, já šla prostě pryč."

,,Aaha, hele, tak se ješě vydýchej, uklidni a běž zase dovnitř. Pochybuju, že by tě vyhodili, po jedný hádce s jejich synem."

,,Ale když MĚ je trapně, o to jde. Jasný, je to přirozená věc, ale já prostě nemám ráda když se někdo baví o tom, ve spojitosti se mnou, chápeš?"

,,Chápu, Mio," odmlčel se. ,,Hrozně jsi mi chyběla a to to byly jen tři dny."

,,Ty mě taky. Nebýt týhle situace, řešila bych s tebou něco, až bych odletěla domů."

,,Tak to bychom asi měli Alexovo tátovi poděkovat ne?" Uchechtl se a já trochu taky.

,,Hrozně jsi mě naštval," řekla jsem.

,,Já vím, já pak sám sebe taky, choval jsem se jako kretén a pokrytec."

,,Co Connor?" Zeptala jsem se.

,,Nevím, mluvili jsme spolu naposledy včera," odpověděl.

,,Jak to?" Udivila jsem se tentokrát já.

,,Nedokáže asi pochopit, že kromě něj mám u jiné kamarády," aniž bych ho viděla, bylo mi jasné, že protočil oči v sloup.

,,To mě mrzí," uznala jsem. Samozřejmě, že mě to mrzelo, i když se kvůli němu choval jako kretén.

,,Jo?" Znovu se mírně zasmál. ,,Mě by to asi taky mělo mrzet co?"

,,Nemrzí?"

,,Já nevím. No hele, budu muset jít, máma něco potřebuje."

,,Dobře, pozdravuj ji," usmála jsem se, rozloučili jsme se a ukončili hovor. Já ještě chvíli seděla na lavičce, hladila Buddyho a poté jsem se vydala směrem k onému domu.

Před ním ale na chodníku seděl osamocený Alex. Přisedla jsem si k němu, políbila jsem ho a poté jsem si položila hlavu na jeho rameno.

,,Co ty tu tak sám?" Zeptala jsem se, zatím co se mazlil s Buddym.

,,Vyhlížel tě, protože potřebuju vypadnout a myslel jsem, že bys mohla se mnou."

,,Co? Proč? Kam?" Zeptala jsem se.

,,Nemám na tátu nervy a vím, že jsi sem přiletěla za mnou a aby jsi objevila Sydney a tak, ale mohli bychom se třeba přesunout do jiné části Austrálie?" Podíval se mi přímo do očí.

,,J-já nevím, nechci urazit tvoje rodiče."

,,Na rodiče kašli. Táta je pokrytecký idiot a máma se ho zastane kdykoliv, nechci poslouchat jejich kecy jen protože tě prostě miluju."

,,Já tebe taky," políbila jsem ho.

,,Tak co?"

,,Tak jo," souhlasila jsem. My šli zpět do domu, kde bylo takové ticho, že by byl slyšet i padající špendlík. Vyběhli jsme schody do patra, prošli kolem zavřené pracovny jeho táty a vešli do Alexova pokoje. Vytáhla jsem kufr, vyndala z něj Alexovy schované věci a nacpala zpět do kufru všechny mé, když jsem narazila na košili, co jsem měla včera.

,,Můžu si ji vzít?" Koukla jsem na něj psími očky.

,,No dobře, ale jestli mi budeš pořád brát oblečení, tak budu muset chodit nahý," zvedl se a přistoupil ke mě, ,,není ti vedro?" Zeptal se a pomalu mu sundal šálu a opět mě začal líbat na krku a přitáhl si mě blíž, zatím co jeho ruce se dostaly pod mé tričko.

,,Alexi, nech to na potom, až budeme v soukromí, ano?" Šeptla jsem mu do ucha, přičemž jsem mu jemně zkousla lalůček. Ani bych nečekala, jak moc to Alexe nastartuje, protože se balil jak nejrychleji mohl, takže ty nejpotřebnější věci měl pohozené v tašce asi za pět minut. Oba jsme posbírali své tašky, Alex si zamkl pokoj, protože nestojí o nezvanou návštěvu a šli jsme dolu.

,,Kam jdete?" Zastavila nás jeho máma.

,,Nemíním poslouchat výchovné řeči pokaždý, když dám Mie pusu, které táta bude mít vždy a ty s ním jako vždy budeš souhlasit a myslím, že já si musím vyčistit hlavu."

,,Alexi, šlo o jednu hádku, děláš z komára velblouda."

,,O jednu hádku, kdy jste ponížili Miu, mě nazvali nepovedeným spratkem a ty jsi na nic neřekla ani slovo? Mami, myslel jsem, že alespoň ty mě chápeš," zakýval nevěřícně hlavou.

,,Alexi.."

,,Promiň," chytl mě za ruku, hodil si na rameno jeho tašku, druhou rukou táhl můj kufr a já na ramenu měla můj batoh a táhl mě do předsíně, kde jsme se oba obuli a poté šli do auta, které bylo v rukou Alexe a já netušila, kam máme namířeno.


Coincidence? ✔Where stories live. Discover now