Kadınlar Neden Eksik Yaratılmış?

172 5 5
                                    



Ateistlerin en çok üzerinde durduğu konulardan biri de kadınlardır. Sanal dünyada sorulan soruların başında Nisa 34. ayet gelir.

Bakara 108. ayetle ilgili ateistin biri bir şeyler yazmıştı. Ayetin gerçek mealini değiştirmişler, Peygamberi sorguya çekmeyin kısmını Peygambere soru sormayın helak olursunuz diye çevirmiş ve demişler ki ya Allah akıl vermiş ama soru sormayı yasaklamış. Hâlbuki ayetin tercümesi şudur:

"Yoksa siz daha önce Musa'dan istendiği gibi Resulünüzden de olur olmaz şeyler istemek, onu sorguya çekmek mi istiyorsunuz? Kim imana bedel inkârı alırsa, artık doğru yoldan sapmış olur."

Kuranın aslını, yani Arapça halini değiştiremiyorsunuz ama meali üzerinde oynama yapabiliyorsunuz. Üstteki ayetten soru sormanın yasaklandığını anlamak ilginç bir zeka gerektiriyor.

108. ayet örneğini neden verdim? Çünkü internette bazı sözler dolaşıyor, ayetlerle alakası yoktur ama ayetmiş gibi söylenir. Mesela çokça dolaşan bir söz var: Allah kimi benden çok severseniz onu elinizden alırım diyor. Hayır Kur'an'da öyle bir söz yoktur. Sosyal medyada paylaşılan uydurulmuş bir sözdür. Adam babannesinin sözü çokça paylaşılsın diye sözün altına Arda Turan ya da Madonna yazabiliyor.

Nisa 34. ayette de kendilerince bir oynama yapmışlar ve aslı internette birçok âlim ve tefsirci tarafından tam çevirisiyle yer alıyorken, bu ayette kadınların eksik yaratıldığının yazdığını iddia ediyorlar. Oysa ayetin meali aynen şöyledir:

"Kocalar eşleri üzerinde yönetici ve koruyucudurlar. Bunun sebebi, Allah'ın bazı insanlara bazılarından daha fazla nimet vermesi ve bir de kocalarının mehir verme, evin masraflarını yüklenmeleri gibi malî yükümlülükleridir. O halde iyi kadınlar: itaatli olan ve Allah kendi haklarını nasıl korudu ise, kocalarının yokluğunda, onların hukuklarını koruyan kadınlardır. Dikbaşlılığından yıldığınız kadınlara gelince: Onlara evvela öğüt verin, vazgeçmezlerse yatakta yalnız bırakın ve bunlarla da yola gelmezlerse onları hafifçe dövün. Şayet, size itaat ederlerse, onlara yüklenmek için bir sebep aramayın. Unutmayın ki üstünüzde çok yüce ve büyük olan Allah vardır." (Bakara, 34.)

Bir sonraki ayette ise anlaşmalık yaşanması durumunda yapılacaklar sıralanır:

"Eğer karı kocanın birbirinden ayrılacaklarından endişe ederseniz, o vakit, kendilerine erkeğin ailesinden bir hakem, kadının ailesinden bir hakem gönderin. İki taraf işi düzeltmek isterlerse, Allah onları uyuşmaya muvaffak buyurur. Şüphesiz Allah alîm ve habîrdir (her şeyi bilir, bütün maksatlardan haberdardır)." (Bakara, 35.)

Erkeğin evi geçindirmek için çalıştığı ve dolayısıyla evin reisi olduğu ve bu türlü konularda erkeğin ayrıcalıklı olduğu belirtilmiştir. Yani burada kadınların eksik yaratılışıyla ilgili bir durum yok. Bazı hususlarda erkek kadından üstündür diyor. O bazı hususlar kısmını görmeyip kadınların eksik yaratıldığını düşünmek sadece olayı çarpıtmaktır. Ki yaratılan erkekler de, kadınlar da ortadadır.

Bir lisede ders veriyordum, erkeklerden biri internette dolaşan bu düşünceyi aktardı. Kadınların eksik yaratılmasının adaletsizlik olduğunu söyledi.

Ben de önce aynaya sonra da Ece'ye bak dedim. Kimin eksik kimin fazla yaratıldığını anlarsın. Görünüş itibarıyla kadınlar erkeklerden daha güzel ve narin yaratılmışlardır. Ne hikmetse bu ayeti çarpıtanlar da ağırlıkta erkeklerdir. Belki de eksik oluşlarını kadınları aşağılayarak gidermeye çalışıyorlardır. Oysa her şey şurada aynanın saydam camında...

Ya ALLAH yoksa?!Where stories live. Discover now