Astral Seyahat, Reenkarnasyon, Meditasyon ve Yoga

116 3 1
                                    



Astral seyahat mümkün müdür? Bazıları tecrübe ettiklerini söylüyorlar. Ruhsal güce ulaştırtan sonra farklı yerlere gidebiliyorlarmış. Açıkçası bunun nasıl yapıldığını bilmiyorum. Yalnız İslam tasavvufunda tayy-ı mekan diye bir şey var. İbadetlerde derinleşen ve riyazete girip hayvani gıdalardan uzak duranlar aynı anda üç, beş yerde olabilmişlerdir.

Siz de deneyebilirsiniz. Kırk gün boyunca ibadetlerinizi aksatmadan yapın, hayvani gıdalardan uzak durun. Az bir yiyecekle beslenin, hiç harama bakmayın, hiç yalan söylemeyin, hiç dedikodu yapmayın, hiç küfretmeyin...

Tamam, anladım bu iş sizi aşıyor. Ya biz bir yerde görünüp yaşamayı beceremiyoruz. Bir de aynı anda üç, beş yerde mi dert çekelim. Bu tarz şeyler için dindar olunmaz. Uçmak, kaçmak falan... Bunlar için çalışırsanız belki uçar, kaçarsınız ama temel mesele Allah'ın sevgili bir kulu olmak ve güzel bir hayat yaşamak. Ötesi hikâye.

Reenkarsanyon Hinduizm ve Budizm'de var. Onlara göre bir insan ölünce ruhu yakılan bedenden çıkar ve başka bir bedende geri döner. Onların bizdeki gibi bir ahret düşüncesi yok. Ölümü de kabullenemiyorlar. Bu yüzden ruhlarının başka bedenlerde geriye döneceğini düşünüyorlar.

Öyle düşünmekle olmuyor arkadaşlar. Pencereden atlayın ben düşmeyeceğimi düşünüyorum deyin. Kaldırımdan yıldızları sayarken tahtalıköyü boylarsınız.

Bir kere içimizde bir ruh var ama bunun maddesi yok. Kimin içinden çıktı kimin içine girdi bilemeyiz. Zerre kadar da kanıtı yok. Bazen televizyonlara çıkıp ben Barış Manço'nun ruhuyum falan diyenleri görürsünüz. Oldu ciğerim ben de Da Vinci'nin ruhuyum.

Meditasyon ve yoganın yaygınlaşması insanların namaza ne kadar da muhtaç olduğunun bir göstergesidir. İnsanlar inansın, inanmasın kendisiyle baş başa kalmak ve iç sesini duymak istiyor. Dünyanın dertlerinden, tasalarından, kaygılarından kaçmak, şu kaosvari dünyadan biraz da olsa el etek çekmek istiyor. Modern dedikleri hayat insanları robotlaştırdı, mekanikleştirdi. Bu insanın yaratılış gerçeğine aykırıdır ve insan ruhu artık daralıyor. Meditasyon ve yoga insanlar için bir kaçış. Yalnız kaçarken doğru yere kaçmak lazım. Abdestinizi alıp, güzel güzel temizlenin gidip bir yoga hocasının huzuruna değil gücü tüm kâinata yeten birinin huzuruna geçin. Onun ayetleriyle, Onunla konuşun gerçek rahatlamayı da, huzuru da O'nda bulacaksınız. Bu boş bir arınma hissi olmayacak. Ruhunuzun yüceldiğini, kalbinizin hafiflediğini hissedeceksiniz. Sonsuz olanın huzurunda bulunmanın şerefiyle dünyada da ahrette de zilletten kurtulacaksınız. İki türlü de kazanma hakkınız varken geçici rahatlamalarla zaman kaybetmeyin. Yine de siz bilirsiniz...

a

Ya ALLAH yoksa?!Where stories live. Discover now