4.BÖLÜM: "KÂTİL"

1.4K 69 147
                                    

4

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

4.KÂTİL

The Way (Instrumental), Zack Hemsey.

2008, 9 Kasım.

Saat, 03.45

Gayya'nın engin kuyularında girizgâh eden sayhalar yankılanırken gök kubbeye temessük eden leyle-i süveydada, Tanrı'nın zebanından gazâblar dökülüyordu âşikare günahkârlara.

Vehleten gümbürdeyen kara bulutlar, kâtilin davetsiz bir misafir olarak girmiş olduğu evin parkelerinde çıkardığı ayak seslerine karışırken, kâtil büyük salonun en naçizane köşesine yerleştirilmiş gramofonun yanına doğru ilerledi. Lüks mobilyalarla döşenmiş bu ihtişamlı salona hâkim olan karanlığı, gök kubede çağıl çağıl çağlayan yıldırımlar yarıyor, kâtilin en korkunç emeller sindiği kemikli çehresini amansızca aydınlatıyordu.

Bir servet harcanmış tablolar duvarları süslerken salonun hemen sol tarafında kalan kuyruklu piyanonun tuşları deri eldivenlerin örttüğü kemikli parmaklar tarafından hafifçe okşanmıştı. Kâtil, salonun hemen karşısında, boydan boya cam olan pencerenin hemen yanına konuşlandırılmış plâklara ilgiyle baktı; ağır adımlarla pencereleri aşarak usulca plâkların olduğu rafa doğru ilerledi. Attığı her adım güçlü ve kararlıydı.

KARA CENNET Where stories live. Discover now