2

88 2 0
                                    

Мимолентното ни наблюдение един над друг,изучавщо отсрещния беше толкова напрягащо за мен,че едва не се подадох на изкушителния му поглед. Леле,толкова бях зле с мъжете,че направо е смешно...не,трагично е. Но обичах предизвикателства, а този мъж беше най-голямото ми предизвикателство до сега. И не говоря за личните ни взаимоотношения, а за работа между полицай и затворник. И преди да е станало прекалено неловко реших да започна с по-мили думи за начало,а за завършек ще приключа с хаплив език и мръсни обиди.

-Първо Ерик, да се оточним. Предпочитам да ме наричаш "госпожице", отколкото "госпожо",караш ме да се чувствам по-стара отколкото всъщност съм. Все още не съм омъжена,а до колкото срещата ни,честта е изцяло моя да се запозная с копеле като Вас Ерик Джонсън, копнея за този миг откакто станах полицай,толкова много копнея да изтръгна лъжливия ти език със счупените ти ръце,които лично аз ще потруша!-просъсках толкова тихо и заплашително в лицето му,че ако беше някой друг на неговото място щеше да напълни гащите от страх,породен от мен.

-Ауч,груби думи за миловидна дама като Вас,Mia Bella.

-В досието ти не пише,че имаш италиански корени,явно аз първа от участъка разбирам. Но колкото и съблазнителен да е италианския ти акцент, той няма никакъв контрол над мен, за това спести си комплиментите,Джонсън, и си прибери чара,защото при мен той не действа! А сега се приготви за най-мъчителните два часа в живота ти,защото повярвай ми,мога да бъда много лоша!

-Не се и съмнявам,Холи! Междувременно как е скъпата ти партньорка? Сюзън,нали така беше? А,да,защо ли питам като аз я убих,и повярвай ми тя много крещеше!-като кама, думите му ме прободоха в сърцето. Черупката се пропука,а от там си отиде и трезвата ми преценка.

Той беше успял да ме нарани по най-жестокия начин,като върне спомена за най-близкия ми човек,а именно Сюзън Мориати, която беше сестра на Чад. Точно за това аз и Чад сме толкова близки,но това между нас е само приятелство, дори повече,като любов между брат и сестра. Сълзите ми напираха да излязат, но стиснах зъби и моментално болката ми се превърна в гняв. Стиснах челюст и засилих силно ръката си в лявата буза на Ерик Джонсън,но се спрях на милиметри преди да се сблъска с меката му кожа.

-Благодари се, че има камера иначе да съм те обесила на вратовръзката ми триста пъти!-Ироничния му смях беше толкова дразнещ,че едва се въздържах да не го ударя наистина,въпреки правилата. - И ако още веднъж споменеш Сюзън, ще те натикам в най-гнусния затвор и ще ти лепна две доживотни за...-отворих папката пред мен и започнах да чета на глас всичките му провинения.-...грабеж,масов палеж,изнасилване,побой,убийства и още какво ли не,но няма смисъл да ти чета неща,които много добре си изживял. Като гледам колко е голямо досието ти,то със сигурност ще изгниеш в най-мизерната дупка не на затвора, а на ада,копеле нещастно!

Доброто в тебWhere stories live. Discover now