1. kapitola

2.4K 281 18
                                    

Ryan s roztřesenými prsty naštvaně zaklapl počítač

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ryan s roztřesenými prsty naštvaně zaklapl počítač. Šerým pokojem se ozýval jeho přerývaný dech. Někdo s dokonalým sluchem by dokonce mohl zaslechnout bití jeho srdce. Jeho tělo se chvělo a jeho nitro taktéž, možná ještě intenzivněji.

„Kurva. Kurva. Kurva," klel. Jeho hlas zněl tiše a tak strašně vzdáleně, jako by ani nepatřil jemu. V tónu jeho hlasu bylo taktéž poznat, že se třásl.

Někoho by možná zajímal výsledek onoho internetového kvízu, který Ryanovi naskočil na obrazovce monitoru jako první, když zadal klíčová slova do vyhledávače. Skóre činilo pouhopouhých patnáct procent se slovy, že se nemá čeho obávat. Tyhle slova jej donutily spíše se sarkasticky uchechtnout, než jim doopravdy věřit a považovat je za odpověď, po které tak dlouho pátral. Nutno dodat, že na oné internetové stránce se nacházela celá hromada kvízů nebo testů (nazývejte to, jak je vám jenom libo) různých kategorií. Nebyl by to Ryan, kdyby ho zvědavost nechala být. Poté, co dokončil test, jenž jej měl informovat o jeho orientaci, kliknul na jiný, který měl za úkol poznat, jak je na tom se svou psychickou stránkou. Bylo k popukání, jaký výsledek se naskytl jeho očím po poslední otázce.

Deprese

Pokud vaše každodenní myšlenky obsahují sebe ubližování nebo sebevraždu, prosím, ihned vyhledejte odbornou pomoc. I když se cítíte, že vás právě nikdo na světě nechápe, existují lidé, kteří vás můžou podpořit. Tyhle myšlenky jsou v depresi běžné, ale pokud vám připadá, že jsou stále častější a působí na vás – zavolejte nám.

Telefonní číslo se nacházelo přímo pod textem. Ryan pouze ohrnul nos.

„Nezavolám vám," zamumlal si sám pro sebe a tímhle definitivně skončilo tohle nesmyslné brouzdání po internetu.

Několikrát k sobě silně přitiskl oční víčka a zároveň zaťal dlaně v pěst, jako by mu to mělo nějakým způsobem pomoct. Pak se prostě jen svalil na svou postel objímaje přikrývku, jako by to bylo to jediné, čeho se mohl doopravdy chytit, a v téhle poloze zůstal až do rána bez jediné sekundy spánku, jelikož myšlenky v jeho hlavě se totálně zbláznily a nechystaly se ustat ani jen na minutu. 

Zpátky do temnotyWhere stories live. Discover now