SUÇLU ANATOMİ

998 153 88
                                    

Ölümün nefesi her zaman ensenizdedir. Ölüm sadece bir başlangıç bu kelimeler onlardan duyduğum son sözlerdi.Evet korkuyorum. Çünkü onları bilmiyorum adım Tom Grey bu benim hayatım hayatıma hoşgeldiniz.

Sekreter elinde bulunan belgelerle Dr.Oscar'ın yanına geldi.
Mütevazi ve ince bir sesle bugün yeni bir hasta gelicek doktor bey herkez gibi bununda aklı dengesi yerinde değil.Karısını öldürmüş ve duvarlara kanla sayılar yazmış.Komşular kadının cesedini bir sandalyenin üstünde bulmuşlar.Onların  ifadelerine göre sanki ceset mumyalanmış gibiymiş. çürümesini engellemek için kollarında ve bacaklarında tuz bulunmuş.Komşular adamı bulduklarında onunla  sohbet ediyordu dediler. Bu gün hastaneye sevki yapılacak polis sorgusunda da pek bir şey söylememiş.Cesedin hala yaşadığını zanlediyormuş.Çok garip bir insan çocukluğunda ailesi tarafından çok acımasızca eziyet görmüş.Babası alkolik biriymiş.Eşini ve çocuklarını çok dövüyormuş.Kardeşini küçük yaşta kaybetmiş.Babası yüzünden bir süreliğine geçici körlük yaşamış.Annesi ölüncede babasının işkencelerine daha fazla dayanamamış evi terk etmiş şu an onun hakkında bütün bildiğimiz bu doktor bey...
Doktor Oscar kalın ve gür bir sesle: "duvarlara ne çizmiş diye sordu".Bakıcı Peter'a
Bakıcı Peter uzun boylu kumral düz saçlı hafif yapılı bir adamdı.
Doktor Oscar'a bakarak sanırım anlamı olmayan bazı sayılar  doktor bey dedi aşağılayarak.
Doktor Oscar çok şaşırmıştı.Hücresine yerleştirin yarın onun seansa başlıcam.
Yeni hastamız nasıl biriymiş bir bakalım.Bakıcı Peter doktor Oscar'a dönerek tabi doktor bey.
Ardından Doktor  bakıcı Peter'ın yanında uzaklaşarak ofisine girdi.

peter üst kata çıkarak yeni gelen hastayı karşılamak  için hastanenin giriş kapısına doğru yöneldi.Kapı gri renkli uzun ve kalın demirlerle killitliydi.Uzaktan otomatik açılıyordu.Bu yüzden kapıyı elle açmak mümkün değildi. Peter yavaşça merdivenlerden indi.Ve hastanenin ana giriş kapısına doğru yöneldi.Bir müddet kapının orada bekledi.Sol elini kaldırarak kameralara işaret verdi.Kapının üst tarafından birden çarklar dönmeye başladı.Kapının sağ üst tarafından dönen o çarklar sayesinde kapılar iki yana doğru açılmaya başladı.Demir kapının önünde beklemeye koyuldu.Bir müddet sonra siyah renkli bir kamyonet uzaktan belirmeye başladı.Bakıcı Peter derin bir of çekerek sonunda geldiler dedi içinden.
Kamyonet hastanenin önünde durdu.Şöfor koltuğundan sarışın uzun boylu yüzünde bir hayli akne sivilce ve kırışıklık ergen bir adam şöfor koltuğundan indi .Bakıcı Peter'ın yanına yaklaşarak yavaşca elini uzattı.
Merhabalar adım Adam Smith ardından bakıcı Peter elini uzatarak Peter Wilson tanıştığıma memnun oldum dedi.Ve ardından Kamyonetin arkasındaki kilitli bölüme yaklasti. kilitleri çözerek mahkum bölümünü açtı.İçeride elleri kelepçeli adamı disariya çıkartı.Adam gülerek Peter'a birkaç belge verdi imzalanması için Peter gerekli yerlere imzalarını attı. garip gülüşü ile görüşmek üzere bay Peter dedi.
Bakıcı Peter delinin yanına gelerek merhabalar adım Peter Wilson"Weverly Hulk Sanatorium'a hoşgeldiniz gülerek. Peter sizinde adınız Tom Grey olmalı dedi.
Tom uzun boylu esmer kahverengi gözlü uzun şaçlı biriydi.Üstünde mavi bir gömlek bulunuyordu.Peter Tom'u kollarından tutarak hastaneye götürdü.Hızlıca Demirkapı dan geçtiler.her zamanki gibi  sağ elini kameraya işaret etti.Ve Demirkapı kapanmaya başladı.Peter Tom'u hastanenin kolidorlarında dolaştiriyordu.Hastane çok büyük bir alana kurulmuştu kırılmış kaydıraklar sandalyeler vardı bahçede geniş bir çardaklarda hastalar buluyordu birden bakışları Tom'a dikitler hepsi biranda Tom'a odaklanmıştı Peter Tom'u hastanenin girişinden geçirdi girişdeki kirişler kırılmak üzereydi kapıdan geçtiklerinde  geniş bir kolidora yöneldiler  .Bek bakım yapılmamıştı.Hastanenin duvarları yeşil  renkliydi.Gerçekten çok büyük bir hastaneydi.Tek sorunu çok kırsal bir yerde kurulmuş olmasıydı.Tom'un gözleri bir hücreye kilitlenmiş kalmıştı.Sanki iki bakıcı hücreyi temizliyordu.Hücrenin kapıları diğerlerinden daha sağlamdı.Sanki hücrenin üst kirişinde 502 numarası yazıyor gibiydi.
Peter Tom'a baktı.Ve bay Tom Grey çok şanslısınız.Bay doktor Oscar sizinle özel olarak görüşücek ve yarın sizinle seansa başlıcak ve  Grey sadece bu günlük alt kattaki hücrelerden birini kullanicaksiniz.Peter Tom'u alt hücrelerden birine götürdü.
Buralar çok karanlıktı.
Tom hücresine girdiğinde çok sakindi sanki bir hücrede değildi.Biraz uyumaya çalışti.Yatak çok sert olduğundan uyuması zaman aldı.
Sabah hasta bakıcılar Tom'u bay oscarın yanına götürdü.

Oscar son derece sakin bir insandı.Güleryüzlü nazik ve kibar biriydi.Kare gözlükleri tam bir beyefendi idi.
Doktor Oscar Pencereden dışarı bakıyordu Tom dönerek galiba yağmur yagicak dedi gülerek.
Hoşgeldiniz bay Grey
Tom Peter'a bakarak ben deli değilim doktor dedi.Doktor Oscar gülerek biliyorum Tom Lütfen oturun biraz sohbet edelim ne dersiniz? Bana ilgilendiğiniz alanları söylermisiniz dedi.
Tom asık bir surat ile ben hiçbir alanla ilgilenmiyorum doktor.
Doktor Oscar gözlerini bir an olsun Tom'dan ayırmıyordu.Bana işlediginiz cinayeti anlatır mısınız?
Doktor sandalyeden hafifçe kalktı ve cebinden sarkan neşter masaya düştü.Ve gizlice Tom izlemeye başladı.Tom ufak bir tebessüm ile doktor bey neşteriniz cebinizden düştü galiba diye seslendi.
Doktor Oscar çok  çoğu hasta bu neşteri hemen cebine atardı.
Tom ufak bir tebessüm ile siz beni salak sandınız herhalde girişte 4 üst katta 6 nöbetçi neşteri aldığımda hemen üstüme atlıyabilirler belki elinizin altında bulunan butona basarsınız bay Oscar oynadığınız oyun yeteri kadar zekice değil.
Oscar gülerek peki galiba matematiğe ilginiz var doktor Peter'a seslendi.Bakıcı Peter bu hastaya bir kalem ve defter vermenizi istiyorum seansımız bitmiştir. Bu arada yarın yeni hücrenize taşınacaksınız.Arkadaşlarınız ile tanışabilirsiniz.Bakıcı Peter sizi ortak salona götürsün dedi  Peter Tom'u ortak salona götürdü Ortak salon loş ışıklarla aydınlatılıyordu.Bakıcı Peter Tom'a diğer hastaları gösteriyordu.Peter sol elini kaldırdı işaret parmağı ile bak elinde yırtık bir bebek var o mıcheal yabbozu yapmaya çalışan Kevın ve diğerleri arkadaşların ile tanışabilirsiniz.Bay Tom Grey buyrun dedi.Mütevazi bir sesle.
Ortak salona girdiğinde bütün gözler Tom'a doğru çevrilmişti.Tom ise bir sandalye çekti.
Gözü büyük puntolarla yazılı gazeteye çevrildi ve yavaşca okumaya başladı.Elinde bebeği olan mıcheal Tom'a doğru yöneldi.Ve sert bir şekilde elini masaya vurdu.
Mıcheal yüksek ve aşağılayıcı bir sesle bakın beyler yeni bir deli gelmiş.
Tom'un kulağına eğilerek birini öldürmüşsun sen bir katilmişsin katil dedi gülerek.
Tom hızlı bir şekilde masadan kalktı ve ani bir hamle yaparak mıcheal'ın boğazına yapıştı.

kızgın bir surat ifadesi ile ben deli değilim anladın mı? Beni aptal herif ben katil değil değilim dedi.yüksek bir sesle mıcheal çok korkmuştu eli ayağı titriyordu küçük bir çocuktan farkı yoktu.Bakıcı Peter ve bakıcı Maney duruma hemen karıştılar ve Tom'un kollarından tutmaya başladılar ama Tom çok sinirlenmişti.Tom beni bırakın diye bağırıyordu.
Bakıcı Peter Tom'u alt kattaki hücrelerden birini götürdü. Tom'a bakarak burada yaramazlık yapamazsın anladın mı Tom sen bir delisin ve yeni evin artık burası alış buna dedi ardından hücrenin kapısını kilitledi.Bakıcı Peter Tom'un hücresine kapattıktan sonra hemen doktor Oscar'ın yanına gitti Mıcheal ile olan atışmalarından bahsetti.Doktor Oscar bakıcı Peter'a baktı.Bay Peter Tom hastanemizin en garip hastası Tom bir nekrofili ve çok kurnaz ona çok dikkat edin diye uyardı.
Doktor Oscar Peter'a baktı ciddi bir ses tonu ile 502 nolu hücreyi Tom Grey için hazır duruma getirin yarın odasına taşınacak fazla zamanımız kalmadı.Peter anlamsızca Oscar'a bakarak neye  zaman kalmadı diye sordu Doktor Oscar gülerek peter'ın yanına geldi sağ elini P
omzuna koydu ve yeniden doğuşumuza diye seslendi.İlaçlarının dozunu iki katına çıkarın Bakıcı Peter doktor Oscar'a baktı.Ve doktor bey bu bile çok fazla Tom'un beynini çürütebilir.Efendim dedi.Doktor Oscar   sinirli bir şekilde Peter'a baktı.Ve lafımın üstüne laf istemiyorum ne diyorsam o olsun dedi.Şimdi çıkabilirsiniz bay Peter dedi.Tom bir an için uykuya dalmıştı.O gece kabuslar görüyordu.Uykusunda konuşuyordu.Sabah bir kargaşa ile uyandı.Bakıcı Peter Tom'u hücresinde çıkarmak için geldi 
...

TIMARHANE Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora