House Support Systems #TR

428 53 16
                                    

x: Bir Hufflepuff aslında buraya seçilmek istemiyor  ve ilk gece yatağında ağlıyor, ardından yanına daha büyük Hufflepufflar geliyor -yanlarında sıcak çikolata ve daha başka yemeklerle-, sadece onun iyi hissetmesini sağlamak için. Sonra o birinci sınıfın neden bu kadar üzgün olduğunu öğreniyorlar ve kendini evinde hissetmesini sağlamak için ona kendi hikayelerini anlatıyorlar.

Slytherin'e seçilmiş ve dehşete kapılmış bir birinci sınıf, eve "kötü binaya" seçildiğini açıklamak zorunda kalacağı için daha beter korkuyor, ardından daha büyük Slytherinler onunla konuşuyor ve ona ortak salonun göle bakan kısmını gösteriyorlar -"o bir mürekkepbalığı mıydı?!"- ve birinci sınıf ilk başta neden bu binaya seçilmekten korktuğunu unutuyor -çünkü bu insanlar aslında oldukça iyi-.

Neden o binaya seçildiğini anlayamayan birinci sınıflar için destek sistemleri!!!

y: Bir birinci sınıf Gryffindor'a seçiliyor ama neden  seçildiğini anlayamıyor, çünkü kendilerini hiç de cesur olarak görmüyorlar ve aslında belli başlı birden fazla fobileri var. Daha büyük Gryffindorlar bu küçüğün dehşete kapılmış olduğunu ve sürekli onlara korktukları şeyi sorduğunu fark ediyorlar. O bir tane korku -bizim birinci sınıfın da karşılaştığı- oldukça çok bahsediliyor ve daha büyük Gryffindorlardan biri onlara çok cesur olduklarını çünkü korkularıyla yüzleştiklerini söylüyor. Hepsi ortak salonda bir grup halinde oturuyorlar, birbirlerine kendi zekalarından korktuklarını ve 'cesur' olan bir şey yapmak istediklerini söylüyorlar, cesur olmak istemediklerinde bile, zaman sadece hayatta kalma zamanıyken bile.

Bir birinci sınıf Ravenclaw'a seçiliyor ve Kule'ye ulaşıp da içeriye her giriş için bir bilmece çözmek zorunda olduklarını öğrenip az daha bayılıyor, çünkü ilk başta kendisinin Ravenclaw'a seçilecek kadar zeki olduğu ile ilgili şüpheleri vardı ve şimdi herkesin bunu öğrenip ona güleceğini düşünüyor. Daha büyük Ravenclawlar bu birinci yılın aldığı sığ nefesleri fark ediyor ve yavaşça "Önemli olan zeki olmak değil, öğrenme isteğine sahip olmaktır. Bu yüzden eğer bilmeceyi çözemezsen, başkasını beklersin - yapabilecek birini-. Böylece bilgiyi paylaşırız." diyor. Birinci sınıf ilk başta biraz şüpheci davranıyor ama sorulan bilmeceyle ilgili sıranın başındaki Öğrenci Başkanı'nın arkasına dönüp "Aslında bu seferki hakkında hiçbir fikrim yok. Yapabilecek olan var mı?" deyişini şaşkınlıkla izliyor.

Çeviremeyip ortaya karışık bir şeyler çıkardığımı yok sayarsak, eh.

Tam beş kere Sorting Quiz yaptım -niye gerizekalıyım çünkü- en sonunda Gryffindor çıktı. Ben ve Gryffindor. Ben. Ve. Gryffindor. Alakası olmadığı ve ilk iki seferde Ravenclaw çıktığı için ortalıkta "Ravenclaw'ım!" belki de biraz "Slytherclaw'um!" diye gezinebilirim haberiniz ola.

9 3/4 PotterkafaWhere stories live. Discover now