13. Kapitola

1.3K 63 4
                                    

Tak sem tady opět s další kapitolou :D jako vždy je noc (0:26) ale je víkend tak je to jedno :D každopádně opětovně přikládám na konci kapitoly i odkaz na mou fb stránku :) kdyby někdo měl zájem. Nevím co více říct :D Jako vždy moooooc všem děkuji za komentáře a hvězdičky. A dost mích keců a přejí vám příjemné počteníčko a krásný zbytek víkendu :)

,,Stefan" řekla sem a podívala sena Elijaha. Ten jen rezignovaně zvedl ramena. Tipla jsem to. ,,Teď na to není čas" vydechla jsem ,,Kde to vlastně jsme?" zeptala jsem se a snažila se být klidná ,,Tady sem bydlel než mě tví kamarádi .... však ty víš"  sotva to dořekl tak vystoupil z auta. Když sem vystoupila já tak se rychle rozhlédl a pak mi položil ruku na záda a vedl mě k sobě do bytu. Byl to takový ten malý útulný byteček pro jednu osobu ve kterém jsem dříve bydlela a Klaus tam pravděpodobně teď vězní mou sestru. Znovu mi začal vibrovat telefon. Opět Stefan. ,,Co si to provedla?" vyjekl na mě naštvaně, ale zároveň sem měla pocit, že má o mě strach ,,Stefane já musela. Mrzí mě to, ale já nechci nikoho obětovat a Elijah je naše jediná naděje" mluvila sem strašně rychle. ,,Mrzí mě že jsem tě obešla, ale nedali jste mi na vybranou. Nikdy by jste mi to nedovolili" řekla jsem. Stefan se nadechl k tomu aby něco řekl, ale v tom momentě se do telefon ozval Damon ,,Samozřejmě že bych ti to nedovolili. Ty si se snad zbláznila ne?" řekl a zdálo se že tentokrát nevtipkuje ,,Hele Damone ty si možná monstrum, které by nechalo zemřít jednu z těch dvou, ale já ne!" byla sem vytočená. Jako kdyby mu záleželo jen na sobě a na svém potěšení. V tu chvíli mi to típl. Byla sem zaskočená ,,Co se děje?" zeptal se Elijah ,,Naštvala sem je. Ale to je mi jedno. Elena je teď pro mě nejdůležitější" najednou sem se cítila hrozně vyčerpaná. Bylo to jako by mě přejel parní válec. Elijah mě chytil za ramena. ,,Teď mě dobře poslouchej ano?" díval se mi do oči a já se mírně uklidnila. Věřila jsem mu nejvíc ze všech. ,,Já si teď pro něco musím skočit. Poté ti všechno vysvětlím. A ty si teď na chvíli odpočneš. Stejně je už pozdě a je vidět že si vyčerpaná" mluvil tak klidným plynulým hlasem. Přikývla jsem. Objala sem ho. Cítila jsem strašně velkou potřebu mít někoho o koho se můžu opřít když sem teď v této situaci a on tu pro mě je. Políbil mě na čelo a pak mi objetí opětoval. Bylo to jako by na tu chvíli ode mě odehnal všechno zlé. Jako by byl můj živý štít a ani ten parchant Klaus a ani nikdo jiný na mě nemohl. Pak mě pustil a zavedl mě do ložnice. ,,Dobrou noc" zašeptal a pak se otočil zády a nechal mě v pokoji samotnou. Lehla jsem si na jeho postel . Jen sem zavřela oči hned jsem usnula.

Stála jsem u sebe ve starém bytě. Cítila jsem na sobě nervozitu. Pomalu jsem procházela chodbou, když sem uviděla Elenu schovala jsem se za stěnu. Viděla jsem jí v očích strach. A Klause s nožem v ruce u jejího krku. ,,Tak kde je pravý ortoklas?" ptal se jí. Nevím jak se to stalo, ale zjistila sem, že ho mám v kapse v riflích. ,,já nevím" kroutila hlavou Elena. Slzy mě na krajíčku. Asi sem se nějak hlasitě pohnula a Klaus si mě všiml. Jenže tentokrát když se na mě podíval jeho oči byli černé. Byli plné nenávisti a zášti. Leknutím jsem sebou trhla a vzbudila se. Elijah seděl mi seděl u noh ,,Si v pořádku?" zeptal se starostlivě ,,Jo jasně. Jenom zlej sen" prohrábla sem si rukou své teď už zapocené vlasy. ,,Tak dobře" stoupl si a zamířil pryč. ,,Kde budeš spát ty?" zeptala jsem se ,,Rozložím si pohovku." pokrčil rameny ,,A nechtěl bys tady být semnou?" zeptala jsem se i když jsem tušila že mě odmítne. Dlouhou chvíli nad tím zvažoval a nakonec přikývl. Jako by si nebyl jisty. Zalezl si pod peřinu a lehl si na záda. Otočila jsem se k němu a pozorovala ho. Nechápala jsem, že mi nevadí že je to upír. Pořád to pro mě byl ten starý známí Elijah, který mi pomohl najít sestru. Takový jakého sem ho měla ráda.  Sledovala sem jeho každý těžký nádech a výdech. ,,Myslíš, že jí zachráníme?"  dívala sem se mu do očí a čekala na jeho odpověď. ,,snad ano" v jeho hlase byla znát nejistota. Přesto že se snažil být upřímný ,to sem ocenila, mě to znervózňovalo. Frustrovaně jsem vydechla a přetočila se na záda. Koukala jsem se do stropu a cítila jsem na sobě jeho pohled.

Ráno sem se probrala a Elijah ještě spal.  Vyskočila jsem z postele a natáhla na sebe můj svetr. ,,To je ten ode mě?" otevřel jedno oko Elijah. Jen sem přikývla a v tu chvíli stál na nohách i on. Sedli jsme si do kuchyně a Elijah nám udělal snídani. ,,Jak to tedy uděláme?" zeptala jsem se a upila ze svého zeleného čaje. ,,Víš dříve sem sehnal od čarodějek jeden lektvar. Funguje tak, že pokud umřeš s jeho obsahem v těle, tak se o pár hodin znovu probudíš" řekl a upil ze své kávy ,,A nestane se ze mě upír?" nechápala jsem. Pamatuji si totiž že když se člověk má změnit na upíra tak že v sobě musí mít upíří krev a pak zemřít. ,,Ne. Bude to jen jako by si usnula." vysvětlil. ,,Co vlastně má Klaus v plánu?" zajímalo mě. Věděla sem totiž z celé věci jen že chce Elenu zabít. Elijah se pustil do vyprávění a vysvětlování. Popravdě jsem myslela že mi vybouchne mozek. To co mi vyprávěl bylo jak špatně napsaná knížka. Prostě něco co je pro vás nemožné. Něco čemu prostě věřit nechcete a vaše tělo se tomu brání všemi způsoby. ,,Omluv mě na chvíli" vydechla jsem a zvedla se od stolu. Potřebovala jsem na čerství vzduch abych to všechno vstřebala. Sotva sem stihla dojít ven tak mi začal hrát telefon myslela sem, že to bude máma s otázkou kde sem, ale byl to Stefan. Vzala sem to. ,,Ahoj" pozdravila jsem ho ,,Já přemýšlel jsem" řekl a upoutal tím mou pozornost ,,ano?" byla sem zvědavá ,,Hele oba chceme tutéž věc. A to zachránit Elenu a při tom nikoho neobětovat. A pokud věříš že nám Elijah může pomoct chci zkusit spolupracovat" řekl klidným tónem. Měla sem z jeho rozhodnutí velkou radost. Tak velkou že sem na chvíli zapomněla na ty hrůzy co mi říkal Elijah. ,,Dobře tedy. Promluvím si s Elijahem a sejdeme se v grillu dobře?" domlouvala jsem se s ním dopředu a už se otočila směrem do bytu.  Elijahovi sem vše řekla a poprosila ho ještě než pojedeme do grillu aby jsme se stavili u mě doma pro čisté oblečení.

Stefan už na nás čekal. Seděl u stolu se svým bratrem a s holkama. Popravdě jsem nečekala takové obecenstvo. Řekla bych, že ani Elijah ne. ,,Dík že jste přišli" přikývl Stefan. Damon jen protočil oči a pak si poklepával prsty a tvářil se jako by tam nebyl. Přesto však na něm šlo poznat že má nastražené uši a čeká co se dozví. ,,Jaký je tedy plán?" zeptal se Stefan a podíval se na mě.   

Ps: Jaký myslíte že Elijah a Angela vymysleli plán? A myslíte že výjde? A pokud ne co se stane? ...Pokud budete mít nějaké názory ráda si počtu v komentářích. Předem děkuji :* ♥

PS2: https://www.facebook.com/Kornelinka-273235819719873/


Dvojčata (upíří deníky)Where stories live. Discover now