24. Bölüm

7.6K 228 1
                                    

Yatakta Utkunun göğsünde yatarken kafamı hafifçe havaya kaldırıp yüzüne bakmaya çalıştım.
" Yine neye gülüyorsun?" dedim güldüğünü görünce. Beni kollarında daha çok sıkılaştırıp nefes almamı zorlaştırdı. Ama onun kollarında olduğumdan bunu sorun etmedim.
" Senin şu anda kollarımda yatmana inanamıyorum. Bu sanki imkansız bir anıymış gibi. "
Gözlerimi devirdim. O kadar can acısından sonra şu anda onun kollarında olmak benim için hayallerimin ötesinde bir şeydi.
" Artık mutluluğun bizi bulduğuna inanıyor musun? "
Alayla " Birini uçurumdan aşağıya ittikten sonra kendimi inanılmaz mutlu hissediyorum, " dedi. Gülüyordu ama o anları hatırlamak tüylerimi diken diken etmişti. Eğer aşağı kısımdaki tümsek olmasa metrelerce yükseklikten aşağıya düşecekti o kadın. Ama olmamıştı. Allah onun katil olmasını önlemişti ve bunun için yıllarca şükredebilirdim.
" Yapmayacağını düşünmüştüm. "
Dudaklarımı büzerek söylediğim cümleden sonra gözleri dudaklarıma kaydı. Artık rahatça öpmekten çekinmiyordu. Açıkçası bende çekinmiyordum. Birbirimizi seviyorduk ve evliydik. Bütün sorunlarımızda çözüldüğüne göre bunu yapmamıza ne engel olabilirdi ki?
" Bundan sonra yapıp yapmayacaklarımı iki kere düşünürsün. "
" Kesinlikle! Bu konuda fazlasıyla dikkatli olacağımdan emin olabilirsin. "
Kızımın ağlama sesi odayı doldurduğunda Utkunun kolları arasından sıyrıldım. Durumdan memnun olmadığını belli edercesine homurdanan Utkuya dönerek cilveli bir bakış attım. Bunun onu daha çok çıldırtacağını biliyordum. Beklediğim gibi de oldu. Utku beni yatağa çekmek için kollarını uzatınca kıkırdayarak kaçtım. Sonunda her şey yoluna girmişti.
(...)
Evimizde olan misafirlerden biri yanıma gelip selam verince gülümsedim.
" Utku ile çok yakışıyorsunuz. "
Yüzümdeki gülümseme daha fazla genişledi. Bunu duymak çok hoşuma gidiyordu ve bu gün bunu ilk kezde duymuyordum. Onlarca kişi bana bunu söylemişti. İleride bir adamla konuşan Utkuya bakarken " Teşekkür ederim, " diye mırıldandım. Utku yanındaki adamdan gözlerini çekip bana baktı. Büyüleyici bir andı. Onun ona baktığım anı hissetmesi inanılmaz bir olaydı.
" Utkuya daha fazla yakışan bir kadın daha görmemiştim. "
Gözlerim anında karşımdaki kadına döndü. Çatılan kaşlarıma da engel olamamıştım.
" Utkuyu çok iyi tanıyor gibi konuştunuz. "
Başıyla onaylaması merakımı kabartmıştı. Tamam buradaki herkes onu tanıyordu. Ama kimse çok iyi tanıdığını iddia etmemişti. Kadın tedirgin olduğumu anlamış gibi omzuma elini koyup sıvazladı.
" Merak etme. Aklına bir kötülük gelmesin. Rüzgardan kaynaklı olarak tanıyorum. "
İçime yayılan rahatlamayı inkar edecek değildim. Yolumuza bir engel daha çıkacağını düşünmüştüm.
" Rüzgarı nereden tanıdığını sorsam? "
Gözlerine yayılan hüzün fark edilmeyecek gibi değildi.
" Bu konu hakkında konuşmasak. Pek hoş bir konu değil çünkü. Eğer Rüzgar'ın bu partiye gelmeyeceğini bilmesem asla gelmezdim. Bir daha onunla aynı ortamda bulunmak istemiyorum. "
" Rüzgar partiye gelmeyecek mi? "
İyi de partiyi düzenleyen oydu. Tam olarak olmasa da düzenlemelerin çoğunu o yapmıştı. Kendi düzenlediği partiye gelmemiş olma olasılığı yoktu.
" Evet, " dedi omuzlarını silkerek. " Utku bana öyle söyledi. Çok önemli bir işi çıktığı için yurt dışına çıkması gerekmiş. "
Gözlerim tekrar Utkuyu bulduğunda dudaklarındaki yaramaz gülümsemeyi fark ettim. Aynı gülümsemeden benimde dudaklarıma yerleşirken " Ah! Unutmuşum, öyle yapacaktı. " dedim. Kadın rahatlayarak derin bir nefes aldı. Karşımdaki kadının adını bilmediğimi fark edince " Bu arada ben Açelya, " diyerek elimi uzattım. O da elini bana doğru uzatıp ellerimizi birleştirdi.
" Bende Yasemin. "
Yasemin'in arkasından bana doğru gelen Rüzgarı görünce dudağımı ısırdım. Direk bana doğru gelmesi karşımdaki kadını fazlasıyla iyi tanıdığını belli ediyordu. Utku yanıma gelip elini belime yerleştirdi.
" Artık buradaki işimiz bitti karıcım. Hadi yeni aşıkları yalnız bırakalım. " Utku ile birlikle ilerleyerek bize doğru şok içinde bakan Yasemin'e yarım bir gülümseme gönderdim.
(...)
" Veysel bey, size karım Açelyayı takdim edeyim. "
Karşımda duran kırklı yaşlarının başında gibi görünen adamın bana uzattığı eline elimi uzattım. Ama adam elimi sıkmak yerine dudaklarına götürerek hafif bir öpücük bıraktı.
" Sana da böyle zarif bir bayan yakışırdı Utku, " dediğinde yanaklarımın yanmaya başladığını hissettim. Kızarmaktan nefret ediyordum. Utkunun sahiplenici bir şekilde belimi kavrayan elinin üzerine elimi koydum. Bende onu sahiplendiğimi bu şekilde gösteriyordum. O benimdi!
" Çıtayı fazlasıyla düşürmüşsün Utku. "
Arkamızdan gelen sese ikimiz birlikte döndük. Tek başıma dönmeye çalışmıştım ama Utku izin vermemişti. Karşımıza çıkan siyah saçlı fazlasıyla şuh giyinmiş kıza bakarken dişlerimi sıktım. Parti sorunsuz sona ermeyecekti işte!
" Seni buraya kim davet etti? "
" Eskiden davete ihtiyacım olmazdı. Şimdide olmamasını sağladım. "
Bakışlarımı Utkunun mükemmel bulduğum yüz hatlarına dikerek kadını yoksaydım.
" Bu kim Utku? " derken kadına soracağım soruyu kocama sorarak onu takmadığımı belli ediyordum.
" Karına benden bahsetmedin mi Utku? "
" Sen bahsedilecek kadar önemli biri değilsin! Sen bir yılansın Duru. Arkadaşının sevgilisine göz koyacak kadar ileri giden bir yılan. "
Utkunun soruma cevap vermeyeceğini anlayınca sessiz kalmayı tercih ettim. Olayın içine atlayarak olayı büyütmeye gerek yoktu. Sakin kalacak, olayı sonuna kadar dinleyecektim.
" Ama sende bana yüz verdin. "
" Sana yüz vermedim Duru. Sadece yaptıklarına göz yumdum. İkisi arasındaki ince çizginin farkına varamayacak kadar körsün. "
Kafasını bana doğru çevirerek dudaklarıni kafama doğru bastırdı. Kokumu içine doğru çektiğini hissedince gözlerimi yavaşça kapatmıştım.
" Ben körsem bu kadın ne? Seninle yatarak kendini hamile bıraktırdı. Hemde sen kendinde değilken. Eğer bunu bir erkek kıza yapmış olsaydı, bunun adı tecavüz olurdu. "
" Sana küçük bir sır vereyim mi Duru? Aslında bu seninde bildiğin bir sır. Ama Açelya bilmiyor. "
Bakışlarıma yerleşen şaşkınlıkla Utkuya döndüm. Benim bilmediğim ama onun bildiği sır ne olabilirdi ki?
" Ben asla kendimden geçecek kadar içmem. Eğer aramızda bir şeyler yaşandıysa bu ikimizde istediğimiz için yaşanmıştır. "
Benim şok içinde kalan bakışlarımı umursamadan sözlerine devam etti.
" Şimdi izin verirsen, karıma evlenme teklifi edeceğim. "

UMUDUNU KAYBETME !Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin