0.1

378 56 53
                                    

İntihar sizce korkaklık mıdır yoksa cesaretlilik midir?

Konuşmanın bir ucundaki kişi bunun cesaretlilik olduğunu düşünüyordu. Kelimenin tam anlamıyla bu dünyadan yok olacağını bile bile jileti teninle buluşturmak, namluyu şakağına dayayıp tetiği çekmek, ipi boynuna gerdirip altındaki basamağı ittirmek büyük bir cesaretlilik isterdi. Herkes yapamazdı bunu.

Diğer bir ucundaki ise bunun tam tersini savunuyordu. Korkaklıktı intihar etmek, bencillikti. Kendi cinayetinin katili olmaktı. Herkes acı çekiyordu, hiç kimsenin hayatı mükemmel değildi. Başın sıkışınca kaçmak korkaklıktı. Acılarıyla yüzleşmeliydi insan, onlara göğüs germeliydi. Belki daha çok acıyacaktı canı ama hikayenin sonu tüm bu acılara değecekti.

***

Her gece olduğu gibi kulaklığımı takmış, son ses müzik dinleyerek gözyaşlarımı yatağa akıtıyordum. Müziğin sesi kendi hıçkırık seslerimi bastırıyordu ama daha fazla ağlamama da neden oluyordu. Kısır bir döngüydü bu.

Bir bildirim gelip şarkının kesilmesine ve daha sonra devam etmesine neden olurken sıkıntıyla iç çektim. Rahat rahat ağlayamıyordum bile.

Bildirim çubuğu, mesajın Whatsapp'tan geldiğini gösterince interneti kapamanın en mantıklı yol olduğunu düşünüp bildirim paneline girdim. İnterneti kapatacakken biraz önce gelmiş olan mesaj buna engel oldu.

Mesaj, bir arkadaşımdan, gruptan veya rehberimde olan herhangi birinden değildi. Ama kilidi kapatmama engel olan bu kayıtlı olmayan numara da değildi, mesajın içeriğiydi.

Parmağımı oynatıp mesaja tıkladım ve konuşma ekranda belirdiğinde gözlerimi devirdim.

+90532*******: 

İntihar etmeyi düşünüyorum. (00:03) 

Kızlardan biri yine benimle dalga geçiyor olmalıydı

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.


Kızlardan biri yine benimle dalga geçiyor olmalıydı.

Arya:

Cidden mi? (00:04)

Bir günde iki kere aynı şaka... Biraz daha çalışmalısınız. :> (00:04)

Mesajı kızlarla olan grubumuza gönderdim ve interneti kapattım. Bugün gündüz de bilinmeyen bir numara Whatsapp'tan mesaj atmıştı. Karşıdaki kişi bana evlenme teklifi ediyordu. Tabii ki kızlardan biri olduğunu biliyordum, hep birbirimize değişik şakalar yapıp dururduk. Bu da yine onlardan biri olmalıydı. Bu sefer ciddi mesajlar atıp öyle mi kandırmaya çalışacaklardı beni?

Kulaklığı çıkarıp telefonumla birlikte komodine bıraktım ve yorganı başıma kadar çekerek gözlerimi uykuya kapadım. Uyumadan önceki son düşüncem gözlerimi açtığımda şiş gözlerle karşılaşmamaktı.

Ama bilin bakalım ne oldu?

Sabah uyandığımda ve lavaboya gittiğimde gözlerim oldukça şişmiş, göz altlarımda morun çeşit çeşit renklerini sunmuştu bana. Bundan nefret ediyordum.

KatilimHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin