18. Bölüm

429 31 20
                                    

12 AĞUSTOS

Sabah uyandıktan sonra kahvaltımız yapmış ve Claralar ile konuşmuştuk. Hastaneye geçmişlerdi. Biz de öğleden sonra saat üç de gidecektik. Birlikte biraz havuza girmiş ve etrafta dolanmıştık. Öğle yemeğimizi yemiştik ve hazırlanmıştık. Emily'i de aldıktan sonra hastaneye girmiş ve Clara'nın odasına geçmiştik. Bebeğin kalp atışları ölçülüyordu. Bir saat sonra ameliyathaneye girecekti sonra ufak kız doğcaktı! Thomas'In ailesi buradaydı. Clara'nın da ailesi gelecekti. Eğlenceli bir saat geçirdikten sonra hemşireler Clara'yı hazırlamıştı. Ameliyathaneye ilerlerken Thomas oldukça gergindi. Sezaryen olduğu için girmek istememiş ama sonra girmeye karar vermişti. Girmekle doğru kararı vermişti bana kalırsa çünkü orada Clara doğum yaparken dışarıda olması doğru değildi.

"Thomas fazlasıyla gergindi" dedim

"Normal, ben olsam girmek istemezdim." dedi durdum ve ona döndüm

"Anlamadım?"

"Girmek istemezdim işte anlamayacak bir şey yok." dedi

"Aptal olduğum için özür dilerim Shawn ama eğer eşin veya sevgilin ya da herneyse senin çocuğunu taşıyan kadın içeride doğum yapıyorsa o doğuma girmek zorundasın, babanın hayrına doğurmuyor o çocuğu, birlikte yapılan bir şey"

"Sadece iğrenç bir şey?"

"Çocuğu yaparken sıkıntı yok ama öyle mi? Yapıyorsan her şeye katlanacaksın yani." dedim

"Onu zamanı gelince düşünürüz." dedi

"Eğer ileride çocuğumuz olursa ve sen doğuma girmezsen çocuğu göstermem biliyorsun değil mi? Yaparım bilirsin." dedim

"Onu konuşuruz dedim Rose."

"Senin çarkına sıçarım çocuk, uzaklaş şurdan az öteme git." dedim ve Emily'in yanına ilerledim. Gerizekalı, düşünürmüş, hıyar çocuğu yaparken sıkıntı yok, her işte beraberiz ayakları daha çocuk doğarken tek başına doğumhaneye şutlama, sonra babam da babam, hadi be ordan.

İçerinden hemşire küvez ile çıktıktan sonra testler yapılmak üzere bir yere alınmıştı. Clara'yı da odaya aldıktan sonra ufaklık gelmişti. Adını Jessica koymuşlardı ve gerçekten sevimli bir bebekti Onlarla biraz vakit geçirdikten sonra vedalaşmış ve eve geçmiştik. Bu süre zarfında Shawn ile pek konuşmamıştım. Eve geldikten sonra hastane mikrobundan arınmak üzere duşa girmiş ve sonrasında yemek yemek üzere aşağı inmiştim. Shawn salonda boş boş oturuyordu.

"Rose, gelsene." dedi yanına gidip oturduktan sonra ona bakmaya başlamıştım.

"Hastanedeki gerginliğimiz hakkında konuşacaktım." dedi

"Pekala." dedim

"Kandan hoşlanmıyorum, senin canının acımasından da." dedi

"Shawn, anlıyorum ama sonuçta doğan şey uzaylı olmayacak ya da bir başkasının çocuğu, senin de çocuğun olacak. Annesi ben olurum ya da başka biri onu bilemem ama sonuçta o sedyede değer verdiğin insan ve daha da değer vereceğin bebeğin olacak, onlara destek olmak zorundasın, çocuk doğurmak öyle her an yapılan bir şey değil sonuçta, özel bir an eğer o özel anda sen de olmazsan bağ kurabileceğini düşünmüyorum, düşünsene bebeğin gözlerini açtığı ilk andan itibaren o ameliyathanede birlikte olduğunu düşünsene fazla güzel bir his olmalı." dedim

"Biliyorum, düşüneceğim" dedi kafa salladım ve ona sarıldım. Tatlı bir an yaşarken kavganın sıkıntısının bitmesinin rahatlığını yaşıyordum ki midem guruldadı.

"Aç mısın?" diye sordum.

"Olabilir."

"O zaman yemek siparişi vermeye ne dersin?"

NOTES// Shawn Mendes Where stories live. Discover now