... si nádherná

384 38 1
                                    

Do učebne som vbehla skôr ako moji spolužiaci bola som strašne zvedavá či niekto zareagoval. No namiesto odpovede som v lavici našla obal od bagety. Strašne ma to rozčúlilo. Zohla som sa a vytiahla obal. Vtedy som si niečo všimla. V mieste kde bola železná konštrukcia lavice spojená s doskou, bol zastrčený lístok. Vytiahla som ho a pomaly ho otvárala. Srdce mi búšilo až v hrdle. Bola to odpoveď na môj list.

Milá princezná....

Neviem ako začať keďže nič také som v živote nerobil. Aby som ti však odpovedal na tvoje body.

1.Obaly odpratávať nebudem, bude to znamenie, že máš odpoveď na svoj list. Pre mňa bude znamenie, keď obal vyhodíš :D.
2.Šialená nie si, každý musí byť nejaký. Aj ja mám často pripečené nápady. Ale vďaka tomuto sa môžme trochu zblížiť :D
3. Srdiečko si vylievaj koľko len potrebuješ. Ostane to medzi nami.
4.Dúfam, že ti nebude vadiť ak ťa budem oslovovať princezná. No a ja môžem byť tvoj princ. :D Teda ak chceš.
5.Spôsob odpovede už poznáš.

Čo sa týka, tej záležitosti v jedálni. Nevšímaj si ich pre mňa si nádherná. Naozaj. Možno to znie ako klišé ale je to tak. Tvoj úprimný úsmev napovie o tebe viac ako to či máš o dvadsať kíl viac, či menej. To keď sa usmeješ a ako ti žiaria oči, keď urobíš niečo pre druhého je oveľa dôležitejšie ako značkové oblečenie. Vraví sa, že šaty robia človeka. To však pravda nie je. Aj keď si ho môžeš podľa toho zaradiť do spoločenskej vrstvy. Oblečením človeka, skutočním oblečením je duša. A tá nie je vystavená na obdiv iným, ale je schovaná vo vnútri, je tvojou vnútornou krásou. Tou najdôležitejšou. Každé dievča aj keby bolo akokoľvek škaredé, je nádherné, lebo čistá duša a úprimne srdce je sto krát krajšie ako najnovší módny trend. A okrem toho mne sa páčiš taká aká si.
Tvoja posledná otázka znela, či mám pocit, že sem nepatrím. Ani nevieš koľko krát som si to povedal, ale vždy keď som sa pozrel na teba vedel som, že sem patrím.
Tak a teraz je na rade moja otázka. Prečo si si vybrala ako príklad prezývky práve slovo princezná?

S pozdravom
Tvoj princ

Ostala som mimo. Vážne. Cítila som ako mi rumenec vstupuje do líc. Preto som len rýchlo schytila papier a pero a písala odpoveď na list, ktorý mi ukázal, že do duše vidí len ten správny človek.

Listy Od Tvojho Princa Milovanej Princeznej Where stories live. Discover now