Sneeuwwitje; is wreed (2)

166 15 4
                                    

Een deel 2, omdat er twee verschillende "echte" verhalen zijn. Vertel na het lezen maar welke je denkt dat het echte originele verhaal is van sneeuwwitje 😊

Natuurlijk begint het hetzelfde waar het overal begint. Sneeuwwitje eet de appel en sterft. Maar bij dit verhaal is het niet een knappe prins die haar wekt, maar de jager die haar redde door een zwijnenhart aan de koningin te geven, inplaats dat van Sneeuw.

Hij vond haar in een glazen kist en nam haar mee in zijn koets. Door het hobbelen van de koets (hmmm.. wat zouden ze bedoelen met hobbelen? *) werd Sneeuwwitje gewekt.
Ze trouwde met de jager en het eind las je in het vorige hoofdstuk: wat een feest!

Ook word er in dit deel niet gesproken dat haar stiefmoeder haar wilde vermoorden, maar haar bloedeigen moeder, die het niet eerlijk vond dat haar dochter de mooiste van het land was. Tja, van je familie moet je het hebben!

*Met hobbelen zouden ze waarschijnlijk bedoeld hebben dat sneeuwwitje verkracht zou zijn. Maar ik kan natuurlijk ook te vies denken, dan maakte ze gewoon een geweldige rit met een koets, over een hobbelweg (denk het niet xD).

Vergeet vooral niet te stemmen!

Gruwelijke (echte) verhalen over sprookjesWhere stories live. Discover now