(1.)ALLAH'A OLAN AŞK

587 40 11
                                    

Allah aşkıyla yanıp biten bir genç kız.
Hayallerini gerçekleştirmek isteyen ama engeller yüzünden hep ertelemek zorunda kalan herseferinde hayal kırıklığı ile yaşayan biri.

Yeni bir güne uyanan Meryem hemen hazırlanip aşağı anaannesinin odasına gider.
Bugün daha bir kötü görünen nenesinin yanına diz çöküp

"Nenem nasılsın"
"Bildiğin gibi kızım"

Okadar sessiz konuşuyorki kelimelerini zor ayrt edebiliyorum onun için okadar üzülüyorum ki birgün bende hastalanip ölmekten korkuyorum.
Nenem kanser hastası kendimi bildim bileli bu hastalıkla savaşıyor.
annem ve babam trafik kazasında vefat ettiler ben daha 5 yaşındayken yani anlayacağınız pek bi anim yok annemle babamla.
dedem ve ninem büyüttu beni ama dedem 2 sene önce vefat etti nenem dedemden sonra dahada kötü oldu hastalık bütün vücuduna yayıldı şimdi de ben bakiyorum gözümün nuruna ondan başka kimsem yok tabi birde ALLAH'IM var çok şükür mânevî yönden bir eksikliğim yok yani eksik olmaması için elimden geleni yapıyorum ALLAH hepimizden razı olur InşaAllah.
Nenemin öksürük sesiyle kendime gelip su almaya mutfağa koştum heme. Suyu kapıp neneme yavaş yavaş içirttim.bu gün de doktora kontrole gidicez okadar korkuyorumki nenemide kaybetmekten.

"Nenem hadi kalk seni hazırlayalim bu gün doktora görünücez."

Nenemde bu gün bir değişiklik var ama çözemedim .
Nenem kafasıyla onaylayinca hemen üstünü giydirip çıktık evden.
Hastaneye gelince hemen doktorumuzun yanına gelip oturduk doktor nenemi muayene ederken bende bir köşede durmuş nenemi izliyordum. Doktor işini bitirip .

"Meryem hanım biraz dışarda konuşabilirmiyiz.?"
"Tabi"

Odadan çıkıp doktoru dinlemeye başladım.

"Meryem hanım bakın neneniz bir mucize eseri bu zamana kadar yaşadı yani yanlış anlamayin beni olurmu çünkü nenenizin durumu kötü artık tıbbi bir müdahale kalmamış artık gerisi ALLAH (c.c)'lun takdiri çok Üzgünüm."

N-na-nasıl yani

"Emin misiniz, ben başka doktorlarada göstermek istiyorum."

"Bakın Meryem hanım biliyorum üzülüyorsunuz ama nenenizi yormaktan baska bir şeye yaramaz tekrar geçmiş olsun."

Diyerek Gider doktor
Bende toparlanip nenemi de alip eve gittim ne yapmalıyım son günlerini nasıl geçirmeli ALLAH'IM lütfen yardım et lütfen hemen abtest alıp akşam namazimida eda edip secdeye kapandım
yine ben yine gözyaşlarim ve tabiki yine ALLAH'A Yakarışim ne yapıcam ben nenemsiz ne yaparım ALLAH'IM lütfen lütfen lütfen yardım et nenemi bana bağışla lütfen...

Neneme yemeğini yedirip yatırdım bende kalkıp yatsı namazimi kilip nenemin dizilerinin dibinde kıvrılıp uuyudum , gece tekrar uyandığımda saat gece 12 yi geçmişti yarın perşembe hemen saatimi imsaktan önce ayarlayıp uyudum yarın oruç tutacaktim her perşembe günü olduğu gibi.
Peygamber sünnetlerini yerine getirmeye çalışıyorum.
Perşembe ve pazartesi günleri oruçlu geçiriyorum nenemde eskiden tutardi ama bir senedir Tutamıyor ilaçlar yüzünden.
Sabah sahura kalkıp birşeyler yedikten sonra oturup ezanı brklemeye başladım beklerkende nenemin yanına oturup Kurân'i açıp

Fetih suresini okumaya başladım okudukça ağlıyor agladikcada kalbim ferahlıyor sanki ölmek istiyorum bazen ALLAH'IMdan ölümü istiyorum artık Peygamber Efendimiz MUHAMMED MUSTAFA(s.a.v) Efendimize kavuşmak istiyorum ona sığınip ağlamak istiyorum Efendim ben geldim bütün kederimle bütün derdimle bütün günahlarimla sana geldim benide ÜMMETINDEN sayarmisin demek istiyorum ama bir sens Geliyo sanki kalbim yerinden çıkacakmış gibi oluyo olmaz diyo daha değil . utanıyorum hemen başımı öne egiyorum ve ağlamaya başlıyorum hıckirarak hemde bu dünyadaki vazifelerimi yerine getirmeden olmazdı hem daha nenemin bana ihtiyacı var afff ALLAH'IM aff
Ezanin sesi heryeri kaplarken huzur doluyo kalbim ALLAH(c.c)'nun huzuruna çıkma vakti geldi. Kalıp nenemide uyandırip abtest aldırıp namaza durduk nenem ayakta kilamadigi için zorda olsa oturarak kılmaya çalışıyor
Nenemi böyle gördükce halime okadar Şükür ediyorum ki.
Bazi insanlar ALLAH(c.c) 'nun verdiği sağlıklı hayatlarını namazssiz hatta içkiyle uyuşturucuyla mahveden okadar genç varki ALLAH ıslah eder inşaAllah.AMIN

Namazdan sonra nenem uykuya dalarken bende odama çıkıp ihtiyaçlarimi giderip nenemin yanina gittim.

"Nenem uyanmışsın"
Nenem kafasiyla onaylayinca.
"Nene ben komşumuz Gülten teyzeden birkaç dakika seninle ilgilenmesini istiğcem olurmu çünkü benim dışarda küçük bir işim var Tamamm'ı hemen gelicem."

"Tabi kızım işine bak sen beni merak etme Tamamm'ı"

Neneme sıkıca sarılıp .
komşumuz Gülten teyzeyede söyleyip dışarı çıktım.

Okulumu bir sene uzattığım için okul sorunum yoktu.
Hemen dün hastahane isimlerini yazdığım listeye bakıp taxiye bindim.
...
Birkaç hastahaneye nenemin raporlarını gösterdim ama hep olumsuz cevaplar aldım . Heryeri dolaştıktan sonra hemen eve döndüm öğle ezani yarım saat önce okumuştu
Abtest imi tazeleyip namaza durdum .
Gülten teyzeden ALLAH razı olsun inşaAllah çünkü neneme namazını kıldırtmisti.
Bende kildiktan sonra mutfağa girip güzel bir tarhana çorbası yapip sofrayi kurdum neneme biraz soğuttuktan sonra yavaş yavaş icirttim yemekten sonra ilacınıda verip mutfağı toparlamaya başladım
Bu gün gerçekten benim için çok kötü bir gündü ama yinede ELHAMDULILLAH.
Mutfakta işimi bitirip nenemin yanına gittim yatağına uzanmış parmağında bir zikirmatik Zikir çekiyordu beni. Görünce sıcaçık bir tebessüm le bana gel işaretini yapınca bende hemen yanına oturdum elini elimin üstüne koyup.

"Kızım bu gün mezarliga gidelimmi?"

Okadar masum söylediki gözlerimin dolmasindan korktuğum için hemen gözlerimi başka bir yöne çevirip.

"Tabikide nenem sen istersinde ben yapmazmiyim gideriz tabi."

Hemen nenemin ellerinden öpüp feracemi almaya odaya gittim.
Şimdilik ferace giyiyor olabilirimi amaileride belki çarşafa girerim inşaAllah ALLAH izin verirse tabi kısmet ederse.
hayalim olan haccımı yaptıgimda o mübarek topraklarda girmek istiyorum çarşafa
İnşaAllah okadar üzülüyorum ki bir türlü gidemedigim için ama bu sene gidicem kessin eğerki ALLAH izin verirse nenemide alıp gidicem.
Orda Kâbe yi görmek için canımı bile veririm hiç düşünmeden hemde ALLAH'IM lütfen banada nasipet lütfen .
Aşağıya inip nenemide hazırlayip taksiye bindik mezarliklara gelince durup indik buraya gelince öyle bir hale bürünuyorumki anlatamam nenemide alıp bize ait olan yere gelince durduk ve dua etmeye başladık ben bir yandan. Yasin Suresini okurken nenemde dua ediyordu nenem tekerlekli sandalyede oturduğu için heme. Kalkıp suyu mezarlıklara dönerken bir yandanda nenemin kendine kazittigi mezara bakıyordum oradak kara toprakta düşünmek istemiyordum ama ne yaparsınız hepimizin sonu kara toprak hepimiz sonunda Rabbimizin huzuruna toparlanicaz günahimizla sevaplarimizla ilahi adalet orada asla hile olmaz asla yalan olmaz bazen keşke cehennem diye birşey olmasaydi diye düşünüyorum ama aklıma Firavun geliyo aklima ebu cehil geliyo ebu cehilin peygamber efendimize yaptığı iskenceler yaşattıgi sıkıntılar geliyo sonra haberleri açıyorum halepteki olayları görünce o masum çocuklarin savaştan kaçtiklarini görünce içim parçalaniyo.
Sonra düşünüyorum işte bunlar için var Cehennem yaptıkları yanina kalmaması icin Cehennem var .
ALLAH'IM bizleri razi olduğu kullarından eylesin , eylesinki bizleri o korkunç azapla karşılaştırmasin.

AMMIN...

DUAM'DI KÂBEWhere stories live. Discover now