Behekst

36 2 1
                                    

Velen jaren geleden, toen de telefoons niet bestonden, vrouwen jurken droegen en de mannen altijd dronken waren.
Oké oké dan zijn ze nu ook. Dat is waar.
Maar goed. Lang geleden dus, was er een jong meisje die veel van lezen hield een echte boeken worm. Ze was 16 jaar en had wel alle boeken uit het dorp al gelezen, sommige wel vaker zelfs. Door al dat lezen had ze weinig contact met de andere dorpelingen.

Niet dat de dorpelingen wel met haar wilde omgaan. Ze stond bekend als heks. Het meisje woonde met haar moeder in een klein huisje in het bos, ze had een schore stem en  zwart haar. Dus tja niet zo gek dat ze vaak werd nageroepen met heks en dat mensen rottend fruit op haar gooide als ze voorbij liep. Maar leuk is dat nooit.

Ze hied het een tijdje vol.
Ze had immers haar boeken, waar heb je dan mensen voor nodig. Dacht ze bij zig zelf. Maar toen op haar 19de  de bibliotheek werd verbrand, had het meisje niets meer. Enkel dat ene boek die ze op dat moment aan het lezen was. Een boek vol met moordlustige korte verhaltjes.

Een paar dagen later werden  Dorpelingen ziek en ze beschuldigde het meisje en haar moeder. Die na een tijdje ook ziek werd. Waardoor de  dorpelingen het meisje beschuldigde en naar haar schreeuwde.

"Jij heks!" "Maak dat je weg komt!" "Je eigen moeder vergiftigen!! hoe kun je!"

Zo kan je zelf wel bedenken hoe dat ging. Het meisje werd weggejaagd naar haar eigen huis in het bos waar ze tijden niet uit was geweest.
Ze was woest op de dorpelingen dat ze haar een heks noemde. ze was geen heks. Echt niet. Maar als ze haar dan toch zo noemde... kon ze dat net zo goed wel zijn.
Kord samengevat;

Het meisje behekste niet alleem het hele dorp waardoor Iedereen ziek werd en stierven stuk voor stuk al snel. Ook het boek behekste ze. Toen het meisje in het dorp kwam viel ze op haar knieën en stierf zelf met tranen van rood vloeiend bloed.  Niemand weet verder waar aan ze gestorven was en of Een heel dorp dat binnen een paar dagen uitgeroeid was. Door een haard dat niet uit was gemaakt vatten een paar huizen vlam. Dat zig uitsprijde tot een groot, alles verwoestend vuur. Niets dat het ecbt overleect had. Behalve het boek in een vaste houdgreep door de botten van het meisje.

'T boek werd mee genomen door een reiziger die niet kon lezen en of scbrijven dus die gaf het aan een ander dorp voor een paar zilvere munten. Zo overleefde het boek en kon hij zoeken naar slachtofers. Die al snel genoeg kwamen.

Het behekste boek.
Behekst door een normaal meisje dat enkel van lezen hield, beschuldigt werd voor hekserij en zo een heks werd. Maar allen van ziel. Van hard was ze nogsteeds het kleine lieve opdondertje dat elke dag naar de dorps bib ging om te kunnen lezen. Mensen die haar ziel hebben vertrapt. Mensen die haar een heks hebben gemaakt.

Lezen is DoDelijkWhere stories live. Discover now