7

5.9K 363 161
                                    

{Caitlyn}

Zuchtend duw ik de zware deuren van de school open. Wanneer ik door de gang naar mijn kluisje loop zijn weer alle blikken op mij gericht. Ik probeer ze zo veel mogelijk te negeren en open mijn kluisje waar ik mijn jas inprop en de goede boeken eruit haal. Ook kijk ik even op mijn telefoon. Hannah heeft me een bericht gestuurd.

*Heey, sorry maar ik kom vandaag niet naar school. Ik ben ziek. Red je het wel alleen?* Een zucht verlaat mijn lippen. Fijn dit, nu is mijn beste vriendin er ook niet. Wie heb ik dan?

*Ik red me wel. Beterschap x* stuur ik snel terug voor ik Instagram open. Meteen ga ik naar het account van dat filmpje. Er zijn nu 814 likes. Morgen zal het tweede deel er vast wel opstaan. Mijn hart begint sneller te kloppen als mijn blik op een foto valt. Het is een foto van gisteravond, waarop Thomas en ik zoenen. Die foto is gemaakt voor hij terugging naar zijn eigen kamer.

"Hij komt wel heel laat uit haar kamer. Welke dingen zijn daar allemaal gebeurd?"

'Hey, alles goed?' Ik schrik op en zie Thomas staan. Meteen duw ik mijn telefoon in zijn handen. Terwijl hij verbaasd naar mijn telefoon kijkt sluit ik de deur van mijn kluisje en leun er tegen aan. Een glimlach ontstaat op Thomas' gezicht.

'Wat is daar grappig aan?' sis ik. Thomas kijkt op en geeft me mijn telefoon terug.

'Caitlyn, wat is er erg aan deze foto?' vraagt hij. 'Mag niemand weten dat we bezig zijn?' Verdwaasd kijk ik hem aan. Hoe kan hij dit niet erg vinden? Ze denken dat we seks hebben gehad. En dat is toch echt niet gebeurd. De bel schalmt door de school en al snel zijn alle gangen propvol met leerlingen.

'Kom je?' Thomas pakt mijn hand vast en trekt me mee door de lange gangen. Een tinteling trekt door mijn lichaam als ik merk dat zijn hand die van mij vastheeft. Lichtelijk verbaasd kijk ik naar onze handen.

'Vind je dit erg?' vraagt Thomas. Hij klinkt onzeker. Meteen schudt ik mijn hoofd.

'Nee, ik had dit alleen niet verwacht' geef ik toe. Hij grinnikt en laat mijn hand los als we voor het goede lokaal staan. Snel loop ik naar binnen en ga aan een lege tafel zitten. Thomas kijkt het lokaal rond. Naast Jackson is nog een plek vrij, en naast mij. Zijn blik valt op mij en op Jackson. Uiteindelijk glimlacht hij kort naar me voor hij plaatsneemt naast Jackson.

{Thomas}

Ik zag Caitlyn teleurgesteld kijken toen ik naast Jackson ging zitten, maar ik moet wat met hem bespreken.

'Wat zijn die foto's allemaal?' vraagt Jackson aan me. Ik haal mijn schouders op.

'Iemand heeft zin om Caitlyn te treiteren' verzucht ik.

'Thomas, Caitlyn is een leuke meid hoor' zegt hij. 'Maar weet je zeker dat je dit wilt? Haar reputatie is-'

'Moet ik me laten tegenhouden omdat andere jongens haar ook willen?' vraag ik. 'Zij willen haar alleen maar om haar lichaam.' Jackson zucht.

'Wanneer ga je haar de waarheid vertellen?' vraagt hij.

'Niet zo hard' sis ik. 'Ze hoeft het niet te horen.' Jackson wilt nog iets zeggen, maar wordt afgekapt door onze docent.

Na ruim een kwartier zijn we allemaal druk bezig met de opdrachten van geschiedenis. Plotseling vliegt de deur open en komt Christina binnen. Onbewust laat ik mijn blik over haar lichaam glijden. Ze heeft een strakke jurk aan waar haar rondingen goed in uit komen. Snel kijk ik weg als ze merkt dat ik kijk. Een zelfvoldane glimlach siert haar gezicht voor ze plaatsneemt naast Caitlyn. Nu heb ik spijt dat ik niet naast haar ben gaan zitten. Christina en Caitlyn zijn al niet de beste vriendinnen en nu al helemaal niet met het gedoe van dat filmpje.

'Leuke foto's' hoor ik Christina zeggen. De rest van hun gesprek kan ik jammer genoeg niet verstaan.

Na de les loopt Caitlyn snel het lokaal uit. In een paar passen ben ik bij haar.

'Gaat het?' vraag ik haar. Ze kijkt me aan en knikt voor ze wilt weglopen. Meteen grijp ik haar hand vast waardoor ze stil komt te staan.

'Wat?' vraagt ze kortaf.

'Wat heeft Christina allemaal gezegd?' Ze haalt haar schouders op.

'Wat maakt het uit?' Ze haalt haar neus op en probeert zich uit mijn grip los te wurmen. Iets wat echter niet lukt.

'Sorry dat ik niet naast je kwam zitten net' verontschuldig ik me. 'Ik wilde even met Jackson praten.'

'Het is oke.' Ze zet een neppe glimlach op. Meteen schud ik mijn hoofd.

'Laat Christina praten, oke?' Mijn vingertoppen strijken zacht over haar wang. 'Ze is gewoon jaloers omdat jij nu meer aandacht van jongens krijgt dan zij.' Ze knikt en drukt zichzelf tegen me aan. Vrijwel meteen sla ik mijn armen rondom haar lichaam.

'Het komt wel goed' fluister ik. 'Daar ga ik voor zorgen.'

'We moeten naar gym' mompelt Caitlyn als de bel is gegaan. Ik knik instemmend en we lopen hand in hand naar de kleedkamers.

Bad Reputation Where stories live. Discover now