41

3.7K 211 29
                                    

{Caitlyn}

Die avond zit Thomas bij mij. Hannah is naar Kai gegaan om een aantal dingen te bespreken.

'Dus, je hebt Hannah vergeven?' vraagt Thomas terwijl hij bij me plaatsneemt op bed. Ik haal mijn schouders op.

'Ik zal niet vergeten wat ze heeft gedaan' mompel ik. 'Maar ik ga haar wel helpen. Haar ouders doen niks voor haar en de baby. En ik dacht altijd dat ze zulke lieve mensen waren.'

'Eerlijk gezegd had ik niet van Kai verwacht dat hij het eens zou zijn met de beslissing van Hannah' bekent Thomas. 'Hij is helemaal niet het type om nu al aan kinderen te beginnen.'

'Het is niet dat hij echt een keuze heeft' zeg ik. 'Ik snap best dat hij er voor zijn kind wil zijn.' Thomas knikt en gooit de deken van zich af. Zijn naakte bovenlichaam laat mij glimlachen.

'Ik ga maar eens naar huis' mompelt Thomas waarna hij gaapt. 'Het is al laat.' Ik knik instemmend en stap ook uit bed waarna ik een grote trui uit mijn kledingkast pak. Snel trek ik het warme ding over mijn hoofd en verberg mijn handen in de mouwen. Thomas laat zijn blik kort over mijn lichaam glijden en grinnikt kort. Het enige wat ik aanheb is een trui met een onderbroek. Ik kijk toe hoe hij zijn shirt aantrekt en richting mijn balkon loopt.

'Thomas' begin ik twijfelend. Hij draait zich om en kijkt me met zijn blauwe ogen vragend aan. 'Zou je misschien... Zullen we morgen naar het strand of zo gaan?' Een lieve glimlach siert zijn gezicht voor hij knikt.

'Is goed.' Een zachte kus belandt op mijn lippen. 'Slaap lekker.'

'Jij ook' zeg ik glimlachend voor hij naar zijn eigen balkon klimt en ik mijn deuren sluit.

Ik neem plaats op mijn bed en zet de tv aan. Al snel heb ik een serie opgezet en voel mijn ogen langzaam zwaarder worden. Net voor ik in slaap val hoor ik een bericht binnenkomen op mijn telefoon, maar ik ben te moe om nog te kijken.

*****
Door een zonnestraal die op mijn gezicht schijnt open ik moeizaam mijn ogen en pak mijn telefoon van onder mijn kussen. Het is net negen uur. Thomas heeft me een aantal berichten gestuurd. De eerste is van gisteravond.

*Ik hou van je. Goodnight❤️*

*Goodmorning, lekker geslapen?*

*Het weerbericht geeft vandaag vanaf tien uur regen en onweer aan. Dus kunnen we niet beter een dagje Netflix doen?*

Glimlachend stuur ik iets terug.

*Is ook goed. Ik ga wel eerst even ontbijten x*

*Ik haal je over een half uur op. We gaan ergens anders ontbijten x* krijg ik een aantal seconden later binnen. Ik grinnik voor ik iets terug typ.

*Oke, tot zo x* Ik leg mijn telefoon weg en stap uit bed. In de badkamer maak ik me snel klaar en doe minimaal wat make up op. Vervolgens trek ik een simpel shirt aan met een broek en stop snel de nodige dingen in mijn tas.

Wanneer ik de bel beneden hoor gaan kijk ik verbaasd op. Komt hij niet via het balkon? Snel ren ik de trap af, maar eenmaal beneden zie ik mijn moeder bij de deur staan.

'Heey, Thomas!' begroet ze hem vriendelijk. 'Kom je voor Caitlyn? Ik weet niet zeker of ze al wakker is...'

'Ik ben wakker' zeg ik. Mijn moeder draait haar hoofd naar me toe en glimlacht.

'Ik ga wel' zegt ze als ze mij naar Thomas ziet kijken. Met die woorden verlaat ze de gang en loopt ze de woonkamer in.

'Heey' glimlach ik terwijl ik een korte kus op Thomas' lippen druk.

'Hey, ben je klaar?' vraagt hij.

'Ja, even mijn schoenen aantrekken.' Ik stap snel in mijn gympen en strik de veters waarna ik mijn leren jasje aantrek.

'We gaan met de auto' vertelt Thomas als we naar buiten lopen. 'Ze geven flinke buien op over een half uur en ik wil niet dat je daardoor ziek wordt.' Mijn mondhoeken trekken kort omhoog. Hij is zó lief voor me.

In de auto schraapt Thomas kort zijn keel.

'Kai en Hannah zullen er ook zijn' mompelt hij. 'Kai vroeg of we zin hadden om mee te gaan en ik heb ja gezegd. Dan kunnen we meteen met ze praten.'

'Oke' zeg ik zacht voor ik uit het raam staar. Ik wil er voor Hannah zijn, maar dat betekent niet dat ik haar meteen weer elke dag hoef te zien. Ik wil het gewoon langzaam weer opbouwen. Onze vriendschap zal nooit meer worden hoe het was. Vooral niet nu ze een kind krijgt. Alles is anders nu. Ik zal haar nooit meer helemaal kunnen vertrouwen.

Na zo'n kwartier parkeert Thomas de auto en stappen we uit.

'Als je dit niet wilt kunnen we nu nog weggaan' zegt Thomas. Waarschijnlijk heeft hij mijn twijfelende blik gezien.

'Nee, we gaan gewoon' zeg ik vastbesloten en ik loop verder. Thomas pakt voorzichtig mijn hand vast en leidt me mee het café in. Ergens achterin zie ik Kai en Hannah al zitten. Ik zucht diep voor ik met Thomas mee loop.

'Hey' begroet Thomas ze. Ik trek mijn jas uit en neem tegenover ze plaats op de bank. Thomas volgt mijn voorbeeld en neemt naast me plaats. Kai slaat zijn arm om Hannah heen. Moet ik vragen of ze al iets hebben of niet? Ik bijt kort op mijn lip en besluit om de menukaart te pakken. Thomas legt zijn hand op mijn bovenbeen en kijkt met me mee naar de gerechten. Ik besluit om voor de tosti te gaan.

'Dus, hebben jullie al iets?' vraagt Thomas alsof hij mijn gedachten kan lezen. Hannah begint te glimlachen.

'Ja' antwoordt Kai. 'Sinds gisteravond eigenlijk.'

'Weten je ouders dat Kai de vader is?' vraag ik aan Hannah. Ze schudt haar hoofd.

'Als ze weten dat het Kai is... Ze zijn niet echt van de types zoals hem. Ik wil het niet gelijk nu vertellen. Als we een aantal weken een relatie hebben zal ik het wel zeggen, maar ik ben er nu nog niet klaar voor.' Ik knik begrijpend.

'Zullen we vanavond met zijn allen bij mij afspreken?' stelt Kai voor als we all. 'Gewoon een filmavondje houden?' Thomas kijkt me vragend aan.

'Is goed' glimlach ik.

'Ik kan niet' mompelt Hannah. 'Althans, niet voor acht uur. Ik ga uiteten vanwege mijn vaders verjaardag.'

'Dan kom je daarna toch?' Kai drukt een kus op haar wang. 'Als het moet haal ik je op.' Hannah glimlacht klein.

'Zal ik Jackson ook vragen?' stelt Thomas voor. 'Anders voelt hij zich misschien buitengesloten.' Kai grinnikt en knikt.

'Doe dat maar.' Thomas pakt zijn telefoon en opent het gesprek met Jackson. Al snel heeft hij zijn telefoon weer weggestopt.

'Geregeld.' Ik hoop dat dit een leuke avond zal worden.

(De 100K is bereikt! Super bedankt allemaal.

Ik heb zojuist het einde van Bad Reputation geschreven. Dit boek zal 43 hoofdstukken hebben en een epiloog. Dus nog 2 hoofdstukken te gaan. Ik had verwacht dat er meer hoofdstukken zouden komen, maar mijn inspiratie was op dus dat was voor mij een teken om er een einde aan te maken.

Nu wat leuker nieuws, ik ben officieel begonnen met mijn nieuwe boek. Ik vind het super leuk om daaraan te schrijven dus hopelijk vinden jullie dat ook een leuk boek. Wanneer het volgende hoofdstuk hiervan online staat zal ook mijn nieuwe boek online staan x)

Bad Reputation Where stories live. Discover now