Snoggletog

544 28 0
                                    

„Bezzubko!" Jmenovaný Noční Běs se s trhnutím probudil a zamžoural k zatáčce k Velké síni. Jemně dloubl nosem do Rask a ospale se postavil.

Rozešel se směrem, odkud Cloudjumper volal. Jeho hlas by poznal kdekoliv. Než ho ovanul studený ranní vzduch, trochu se potácel, až potom se zcela probudil. Rask teprve zvedla hlavu, když zatáčel.

„Bezzubko!" zavolal Cloudjumper znovu a tentokrát se k němu přidala Stormfly. Noční Běs protočil oči. Vždyť už jdu, pomyslel si vztekle, asi mě nemůžete nechat probudit, co?

Prosmýkl se kolem trámů a vyhnul se kamenům, až seskočil u Velké síně. Většina draků byla shromážděna na návsi, stále se ještě krmili.

„Už je čas," vypustila Stormfly kus dýmu, „všichni jsou vzhůru, čeká se jen na to, až přijdou."

„Tak to bychom je asi neměli nechat čekat," okomentoval to Bezzubka, zaklonil hlavu a zařval.

Draci, kteří tam ještě nebyli, vykoukli a bez protestů se vyhrnuli ven. Mláďata poskakovala mezi nimi a poletovala od jednoho k druhému a kousala do všeho, co se dalo.

Rask vykoukla zpoza Velké síně a připojila se k drtivé většině draků, kteří čekali na další pokyny, i když jim byly udělené Bezzubkou už v týdnu. Pro jistotu je ještě zopakoval.

„Draci z Dračí hory poletí s Cloudjumperem, od královny do starého hnízda a ti od Draga si můžou vybrat," zopakoval Bezzubka velmi stručně již řečené pokyny, „nějaké dotazy?"

Nikdo se neozval, a tak Noční Běs se Stormcutterem vyskočili do vzduchu a rozdělili se. Draci je následovali, v Bezzubkově skupině byli spíše Zipáci, Děsovci a běžné rasy, ta Cloudjumperova byla o trochu pestřejší.

Rozloučili se a Bezzubka zamířil k západu, Cloudjumper k jihu. Draci se rozdělili a obě skupiny se od sebe začaly vzdalovat.

Draci od Draga se drželi vzadu, Bezzubku nijak nepotěšilo, že s nimi letí i Lax. Šedý drak byl úplně poslední a zdálo se, že se s Eldurem, Děsovcem taktéž zachráněným z řad Dragových draků, dobře baví. Rask se držela kus od nich, ale probojovávala si stádem cestu dopředu, za draky z akademie a za Bezzubku.

„Víš, kudy se tam dostaneme, že?" ujišťovala se Stormfly, když vedoucího Nočního Běsa dohnala.

„Stormfly, létal jsem tady kolik let," protočil Bezzubka oči, „myslím, že i po pěti letech dokážu najít cestu na ten zpropadený ostrov."

Stormfly rozhořčeně mávla křídly.

„V tom případě bych ti měla říct, že máš špatný kurs," varovala ho a Bezzubka svoji chybu rychle napravil a kurs srovnal.

„Letěl jsi směrem k Dragon Edge," řekla Flákota, která měla co dělat, aby držela jeho tempo.

„To bude zvykem," pokrčil rameny Bezzubka a ještě víc zatočil, „i když to není špatné místo."

Rask je v tu chvíli dostihla a jen tak letěla vedle Bezzubky a Stormfly.

„Rask, moje milá, co tady děláš?" vyjekl Tesák, protože na vteřinu zavřel oči a najednou tam měl Nočního Běsa.

„Promiň, vyděsila jsem tě?" obrátila hlavu, ale nezpomalila.

„Ne, vůbec ne," odvrátil pohled Děsovec a rozhodl se, že nemá cenu zdržovat se vpředu, tak nechal křídla otevřená a pomalu sestoupal k Fanghookovi, se kterým se začal bavit o tom, jak si bývali Gustav a Snoplivec podobní. Teď, když bylo prvnímu mládenci osmnáct, se chtěli s Fanghookem připojit k ochraně Blpu. Před časem Škyťák rozhodl, že už jsou připraveni zahájit dračí výcvik, a teď ho měli téměř za sebou a chtěli se aktivně podílet na obraně.

Dragon WhispersKde žijí příběhy. Začni objevovat