-29-

2.4K 88 0
                                    

Je další nudné pondělí a já opět sedím v té nudné škole, v nudné lavici a poslouchám nudný výklad nudné učitelky. Všechno do sebe krásně zapadá. Momentálně je matika, kterou z celého srdce nesnáším a absolutně jí nerozumím. Matika jde mimo mě. Jediná činnost, kterou provádím o matice je čmárání do sešitu a přepisování příkladů z tabule, které stejně nikdy nevypočítám a jediný důvod proč si je do toho sešitu vůbec píšu je ten, že chci vypadat tak, že alespoň něco dělám. Což není pravda.

Každopádně dost o matice. Ráno bylo chaotické jako vždy. Uvažovala jsem, jestli mám autobusem jet, protože mi bylo jasné, že jede i Seth. Nechtěla jsem ho vidět. Ne po tom co se stalo. Moje záda jsou na tom divně. Jak se to vezme. Na jednu stranu se mi tam dělá modřina, což je dobré znamení, že tam nemám žádný zánět ani nic podobného, ale na druhou stranu se nedokážu o nic opřít a jediná pozice ve které spím je na boku.

Z přemýšlení mě vyrušil zvonek, který oznamoval konec výuky. Popadla jsem své věci a ze třídy jsem se odebrala ke skříňkám. Vložila jsem do ní učení a vyndala učebnice na literaturu, kterou máme hned po přestávce.

,,Zdar!" vykřikla Bella a zaklapla mi skříňku před nosem. V jejích očích si pohrával sjetý pohled feťáka, a ačkoliv Bella fetka nebyla, něco nebylo v pořádku. Otočila jsem se na Jaydena, který pochopil co mám na srdci.

,,Ráno měla snad 10 hrnků kafe, protože v noci nespala." pronesl tak znuděně, jakoby to říkal každému koho potká. Jen jsem kývla a zamkla skříňku. ,,Sháněl se po tobě Cameron." řekl ještě po chvíli ticha. 

Proč by se po mně sháněl Cameron? Ve škole od rána nebyl a naposledy jsem ho viděla o víkendu. 

,,Co chtěl?" optala jsem se zvědavě. Bella se odpíchla od skříňky, zahákla si ruku za tu mou a to samé opakovala i u Jaydena jen z její druhé strany. 

,,Říkal něco, že ti zavolá, prý s tebou potřebuje mluvit." 

,,Jo mluvit jo? Teda Elinor!" ozvala se vedle mě Bella a já ji loktem drkla do ramene.

Hned jak zazvonilo jsem se odebrala do třídy. Sedla jsem si do levice vedle Christiny, která byla duchem nepřítomná a namotávala si pramen vlasů na prst.

,,Halo! Země volá Christinu!" zamáchala jsem jí rukou před obličejem a ona se dál připitoměle usmívala. Ha! Je zamilovaná! 

,,Dobrý den třído." pozdravil učitel literatury a pokynul ať se posadíme. Tenhle učitel byl asi můj nejoblíbenější. Učitel mírně po třicítce věčně nabitý pozitivní energií a s věčně dobrou náladou. Jeho hodiny mě bavily, a proto mě měl i docela rád.

,,Mám pro vás překvapení," zasmál se a štos papírů které držel v ruce zarovnával. Všem bylo jasné, že je to písemka. ,,a není to písemka. To překvapení je takové, že jakožto třeťáci budete hrát Romea a Julii od koho?" zeptal se.

,,Shakespeara." řekla celá třída jednohlasně. Jo hrát Romea a Julii je sen snad každého. Rly? Romea a Julii? 

,,A musíme se toho účastnit?" přihlásil se Jack, který s námi chodí to třídy.

,,Jistě. Nebudeme hrát celou hru, nýbrž jen 2-3 výjevy. To je ta část, kdy poprvé Romeo políbí Julii. A hned těch několik následujících" vydechl úžasem a štos papírů přitiskl na svou hruď. ,,No bez dalšího okecávání, přečtu vám role. Romeo - Jeff Nelson, Julie - Elinor Fosterová, Tybalt - Leo Donald, Kapulet- Bill...." vyjmenovával další jména a já stále vstřebávala to, že mám hlavní roli. Ještě horší však byla představa, že se budu muset líbat s Jeffem. 

***

Konec školy, konec toho utrpení. Šla jsem domů pěšky, abych si nechala vše projít hlavou. Stále mi to do hlavy nešlo. Poblíž mě zastavilo auto a já svůj pohled automaticky přesunula na něj. Cameron. Ulevilo se mi, mohl by to být nějaký pedofil nebo hůř nekrofil. Zabil by mě a potom si na mě užíval. To tak.

,,Chceš svézt?" zeptal se s klasickým přidrzlým úsměvem a já nastoupila. 

,,O čem si se mnou chtěl mluvit?" zeptala jsem se hned.

,,Mám v plánu Sethovi rozbít hubu, ale chtěl jsem tvoje svolení." řekl vážným tónem. Jako bych vůbec neříkala, že ho má nechat být. Já jsem přeci vzduch, i kdybych řekla že nechci aby ho zbil, stejně to udělá.

,,Jasně že nechci, aby jsi mu něco dělal, ale stejně na tom nezáleží, protože to uděláš tak jako tak." založila jsem si ruce na hrudi. ,,Budeme hrát Romea a Julii." dodala jsem.

,,Fakt? Mých retů hřích? ó sladké přečinění!Ten vraťte." řekl a já na něj s úžasem hleděla. Zná tu hru? ,,Taky jsme to hráli a já byl Romeo." řekl hned co uviděl můj pohled. ,,Koho hraješ?" zeptal se.

,,Julii." špitla jsem potichu tak aby to neslyšel.

,,Cože?"

,,Julii." řekla jsem více nahlas.

,,No vidíš to je super, můžu se to s tebou učit a pak je tam ta scéna, kde se musí cucat. Tu bych si užil nejvíc. Počkej, kdo hraje Romea?" zamračil se. A jé! Bude zle. Nemá rád Jeffa. Vlastně nemá rád žádného kluka za naší třídy.

,,Uhm.. Jeff." řekla jsem a odvrátila pohled.

,,Jeff? Budeš se líbat s Jeffem?" ty vole jako kdybych měla na výběr. Protočila jsem očima a zaposlouchala se do písničky hrající z rádia.

Zastavili jsme před naším domem ostatně jako vždycky. Vystoupili jsme z auta a šli do domu. Doma opět nikdo nebyl, takže bylo všechno v pohodě. Nemusela jsem se starat o to, co bych řekla, kdyby někdo Camerona spatřil. 

,,Fajn můžeme začít. Začal bych rovnou tou scénkou, kde se líbají. Myslím, že by jsme ani nemuseli říkat ten text." šibalsky se zasmál a svalil svoje tělo na gauč. Hodila jsem školní batoh někam ke zdi a Cameron si mě stáhl k sobě. Otočil mou hlavu k němu a něžně mě políbil. Nejdřív pomaleji a nakonec přidával na intenzitě polibku. Všechno to bylo tak úžasný, že jsem nevnímala okolní svět. Nohy jsem dala obkročmo jeho pasu a nepřestávala ho líbat.

V místnosti byla však osoba, která tady rozhodně být neměla.

,,Nechci rušit. Už jdu, už jdu, už jdu.." opakovala moje mamka a potichu docupitala do ložnice a zabouchla dveře. Celá červená až na prdeli jsem si dala obličej do rukou a poslouchala Cameronův smích, který zaplňoval celou místnost. Pohladil mě po ruce a vtáhl si mě do pevného objetí.

,,Klídek Julie nemusíš se červenat." řekl se smíchem. Fakt vtipný Dallasi.

To bude zase výslech..

BLACK ROSES |book 2.| «cz»✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat