Maini perfecte

2 0 0
                                    

Ai nevoie de:
Dizolvant pentru a curata oja.Se recomanda un dizolvant fara acetona,mai putin agresiv.
Pila de unghii
Bol cu apa calduta
Perie de unghii
Scrub
Ulei pentru cuticule
Betisoare din lenn de portocal pentru cuticule
Crema hidratanta
Lac de unghii transparent

1.PREGATIREA
Indeparteaza cu atentie orice urma de oja de pe unghii.Incearca sa folosesti o solutie de curatare mai putin agresiva,care eventual sa contina si ulei de migdale.Foloseste dischete de bumbac pentru a evita scamosarea.

2.ALEGEREA FORMEI
Da unghiilor tale forma pe care ti-o doresti,folosind o pila potrivita.Ideal ar fi ca unghiile sa aiba o lungime medie,adica 3 mm deasupra varfului degetului.Exista mai multe tipuri de pile:din metal,din carton sau din sticla.Alege-o pe cea care ti se potriveste.Poti opts si pentru o pila multifunctionala-are forma paralelipipedica,fiecare fata avand o functie diferita:una pentru pliere,a doua pentru netezare,a treia pentru lustruire si a patra pentru stralucire.Evita folosirea forfecutei,pentru a nu "traumatiza" unghia.

3.INMUIREA
Tine unghiile in apa calda,timp dr cateva minute.Vei inlatura astfel urmele de dizolvant sau de praf de la pilire si vei inmuia cuticulele.Maseaza-le usor cu putin sapun.

4.INDEPARTAREA CUTICULEOR
Sterge-ti bine mainile si pune o picatura de ulei pe cuticula fiecarei unghii.Maseaza cateva secunde,apoi foloseste un betisor special pentru a impinge cuticulele spre baza unghiei.Poti folosi betisoare cu varf de cauciuc,insa aceastea nu aluneca usor pe unghie.

5.HIDRATAREA
Unge-ti unghiile cu crema hidratants Foloseste o crema speciala de maini,deoarece se absoarbe diferit de alte tipuri de crema si se usuca mai rapid.

6.APLICAREA LACULUI
E momentul sa pregatesti baza pentru lacul de unghii.Pune cateva picaturi de dizolvant pe o discheta de bumbac si sterge fiecare unghie,pentru a indeparta urmele de crema.Aplica un strat de lac transparent de intarire.Bu uita ca oja nu se aplica bine pe unghiile fragile si casante.

7.APLICAREA OJEI
Asteapta sa se usuce lacul transparent.Agita sticluta pentru a amesteca oja,inmoaie pensula in oja si indeparteaza surplusul,stergand pensula de marginea gatului sticlutei.Aplica oja de la centrul unghiei catre varf,apoi urmareste linia cuticulara,si,la sfarsit,acopera vertical partileaterale.Asteapta cateva minute,sa se usuce primul strat,apoi aplica-l pe cel de-al doilea.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Mar 27, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

MAINI DE VEDETAWhere stories live. Discover now