34

4.4K 169 9
                                    

"Berfu hadi kalk artık!"

Azadın sesini tekrar tekrar duymamla  kafamdan yorganı çekip yatakta oturur pozisyona geçtim.

"Sevgilim daha sabah 8ya 8!Sen beni bu kadar erken kaldırmazdın"

Azad üstünü düzeltip yüzündeki hayal kırıklığı ile gözlerime baktı.

"Güzelim bugün konağa rojda halam geliyor ve yine sana laf sokmasını istemiyorsundur heralde"

İçim yanar içim kanar isyaaaaaan.Allah'ım ne günah işledim.Ah şeytan karı yine bana ne diyecek çok merak ediyorum.Geçen sefer yaptıkları aklıma gelince kafamı duvarlara vurmak istedim.Bide tutturdu erkek bebek yap diye.Sanki pasta yapıyom.

"Berfu iyimisin bi rengi attı sanki"

Azad ın beni dürtmesiyle yatakta sıçradım.

"Azad bebeğimiz eğer kız olursa onu bu konaktakiler sevmez mi?"

"Saçmalama Berfu o benim çocuğum.Kız yada erkek olması önemli değil sağlık lı olsun yeter"

Ne ara aktığını bilmediğim göz yaşlarımı silip azada sarıldım.O benim umudumdu.Azad beni kucağında oturur pozisyona getirip hâlâ akan göz yaşlarımı sildi.

"Hormonlarının bu kadar çabuk bozulacağını bilmiyordum orman gözlüm.Daha 7 ay çekecekmiyim bunu"

Hınzırca gülüp ayağa kalktım.Evet bebeğim bugün büyük gün.Artık iki kişiyiz o şeytan halaya karşı.Yani daha güçlüyüz.Başlasın ozaman savaş.

Banyoya girecekken Azadın sesiyle durdum.

"Dün dediğim süpriz hâlâ geçerli ona göre giyin.Adam gibi giyin!"

Azada göz devirip kendimi banyoya attım.Kısa bir duşun ardından canım dolabımın karşısına geçtim.Uzun kırmızı elbisemi askıdan çıkarıp üstüme geçirdim.Saçlarımı doğal bırakıp şu hintlilerin taktığı zincirden taktım.Aynadan kendime baktığımda yanaklarımın dolgunlaştığını farkettim.Bebeğim varlığını günden güne belli ediyordu.

Beni uyandırıp kendi uyumaya devam eden kocamı odada bırakıp aşağı indim.Benden başka kimse kalkmadı heralde.Mutfağa girmem le dilanı ve öbür çalışanları gördüm.Eee rojda halaya bir kahvaltı hazırlayımda kahvaltı yesin.

"Günaydın bayanlar"

Hepsi bana dönüp günaydın dedi.

Hatice teyze;
"Berfu kızım niye erken kalktın hamilesin sen"

Sandalyelerden birine oturup hatice teyzeye dert yanmaya başladım.
"Ah hatice teyzem benim de hayallerimde uyumak vardı ama duymuşsundur rojda hala gelecek miş.Şimdi yine başlar sokranmaya onun için erkenden kalkıp kahvaltı hazırlayım dedim."

Hatice teyze halime gülüp;

"Sen yat uyu kızım biz yaparız"

"Yok hatice teyze ben yaparım siz öbür tarafları toplayın"

"Peki kızım sen bilirsin"

Kadınlar mutfaktan çıkınca hemen kolları sıvadım.Göster bakalım kendini urfa güzeli.Unu ve malzemeleri alıp bir güzel hamuru yoğurdum.Küçük bezlerimi açıp üçgen halinde kestim ve yağa kızarması için attım.Onlar kızarırken çayın altını yakıp domates,salatalık ve biberleri doğrayıp tabaklara dizdim.Kızartma işlemini bir kaç kez tekrarlayıp büyük tabağa kızarmış hamurları koydum.15 tane yumurta yeter heralde.Çıkardığım yumurtaların suyun içine koyup kaynamaya bıraktım.Elime aldığım masa örtüsünü hemen içeri geçip serdim.Servis tabaklarını,çatalları ve bıçakları büyük bir tepsiye koydum ama ben bunu nasıl kaldıracağım.Hamile olmasam kaldırırdım ama bebeği mi riske atamam.

AĞLA KALBİMWhere stories live. Discover now