Μια απρόσμενη επίσκεψη

198 20 2
                                    

Όταν ο Σέβερους Σνέιπ αντίκρισε το σπίτι απ' έξω, το είδε όπως πάντα, αν εξαιρέσει κανείς την ορθάνοιχτη πόρτα και την τεράστια τρύπα που έχασκε στην οροφή. Μόλις όμως μπήκε μέσα, κατάλαβε πόσο φριχτό ήταν αυτό που συνέβη. Τα φώτα στο σπίτι ήταν κλειστά κι έτσι δυσκολευόταν να δει στην αρχή, έτσι φώτισε τον χώρο με το ραβδί του. Αυτό που αντίκρισε ήταν τρομερό. Παντού σπασμένα έπιπλα, και μπροστά στην εξώπορτα το πτώμα του Τζέιμς ήταν πεσμένο. Ο Σνέιπ τον λυπήθηκε, αλλά δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί μαζί του. Έπρεπε να βρει την Λίλι. 

Ανέβηκε τις σκάλες με απίστευτη γρηγοράδα και έφτασε στο δωμάτιο απ' όπου ακουγόταν κλάμα μωρού. Μόλις μπήκε μέσα, είδε με τρόμο το άψυχο σώμα της Λίλι Έβανς, όπως εκείνος την ήξερε. Το μωρό στην κούνια έκλαιγε σπαραχτικά, αλλά εκείνος έτρεξε κατευθείαν προς την κοπέλα. Κάθισε στο πάτωμα και την πήρε στην αγκαλιά του. Έκλαιγε κι αυτός, δάκρυα έρχονταν στα μάτια του. Όσο σκεφτόταν πόσα πέρασαν μαζί, τόσο περισσότερο έκλαιγε, μέχρι που πέρασε το κλάμα του μωρού σε ντεσιμπέλ. 

Στο τέλος, την άφησε απαλά στο πάτωμα, μουρμούρισε ένα ξόρκι από μέσα του και έφυγε από το δωμάτιο. Δεν ήθελε να την βλέπει άλλο. Η αγάπη του για κείνη ήταν κάτι το διαφορετικό, και ήλπιζε να το χε καταλάβει όλα αυτά τα χρόνια. Παρ' όλα  αυτά όμως ο ίδιος δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί επέλεξε τον Τζέιμς. Γιατί επέλεξε τον άνθρωπο που στα παιδικά τους χρόνια θεωρούσε νταή και πειραχτήρι. Ποτέ δε θα μάθαινε. 

Ξάφνου, ακούστηκε γουργουρητό μηχανής να κατευθύνεται προς το σπίτι και ο Σνέιπ εξαφανίστηκε με ένα κούνημα του ραβδιού του.  

Harry Potter: the beginningΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα