Κεφάλαιο 5

369 41 3
                                    

Άνοιξα τα μάτια μου και συνηδητοποιησα πως δεν βρισκόμουν στο σπίτι μου. Ο χώρος ήταν τελείως διαφορετικός, εμοιαζε με καλύβα και ευτυχως οχι με κάποιο υπογειο. Φως έμπαινε ελάχιστο από τα καλυμμένα με ξύλο παράθυρα.

Προσπάθησα να σηκωθώ από το κρεβάτι αλλά ένιωσα ενα τρομερό πόνο στην πλάτη μου. Γύρισα να δω και ήταν όλη καλυμμένη με                   ματωμενους  επιδέσμους. Μισό λεπτό...Δεν φοράω μπλούζα;;; Τελείως αντανακλαστικά βάζω τα χέρια μου μπροστά για να καλύψω το στήθος μου όταν ανακαλύπτω πως δεν υπάρχει ανάγκη μιας και ο επιδεσμος είναι τυλιγμένος γυρο μου σαν στραπλες μπλουζάκι.

Σκηνές από το ατύχημα άρχισαν να μου έρχονται στο μυαλό όταν άκουσα μια γνώριμη φωνή.

-Καλημέρα!

Είπε ο Εντμοντ που πρόβαλε στην πόρτα με αυτό το ειρωνικό χαμόγελο.
Εγώ τρόμαξα παρα πολύ. Μαζευτηκα στην ακρη με την ανάσα μου να βγαινει κοφτά και την καρδιά μου να χτυπάει σαν τρελή. Ο τρόμος ήταν σχηματισμενος στο πρόσωπο μου.

Εκείνος με πλησίασε αργά με σταθερά βήματα και κάθισε δίπλα μου. Πήγε να με ακουμπήσει με το χέρι του αλλά μαζευτηκα ακόμη πιο πολύ. Κατάλαβε ότι φοβόμουν.
-Μην με φοβάσαι δεν δαγκώνω..
-Εσύ..είσαι..ο θάνατος!
-Άσε με να σου εξηγήσω τι σημαίνει να είσαι ο θάνατος μιας και σαν έκφραση απλα πεθαίνεις είναι η φυσική εξέλιξη όλων, ενώ εγώ είμαι κάτι τελείως διαφορετικό.

Όταν κάποιος πεθαίνει, αρχικά περνάει σε μια κατάσταση στην οποια βρισκεται αναμεσα στη ζωη και στο θάνατο. Αυτό είναι το μέρος όπου βλέπει την ζωή του και στην τελική καταλαβαίνει αν έζησε καλα ή κακά, δίκαια ή δολοπλοκα, αν του αξίζει το φως ή το σκοτάδι. Εκεί τους συναντάω εγώ. Αυτούς που καταλαβαίνω ότι δεν αξιζουν το φως, τους παίρνω μαζί μου...Στον κάτω κοσμο!

-Πως γίνεται ένας άνθρωπος να μην αξίζει καθόλου τη γαλήνη και το φως;
Εκείνος χαμογέλασε.
-Είσαι τόσο αθώα...! Αφού ρωτάς θα σου απαντήσω. Ας πάρουμε δύο παραδείγματα που ήσουν μπροστά και θεωρήσεις άδικο που πήρα τη ζωή τους.
Στο ζευγάρι που χτύπησαν με το αυτοκίνητο και τους βρήκε ο οδηγός του λεωφορείου μας πήρα τη ζωή του άντρα. Αυτός ο άνθρωπος κακοποιουσε συνεχώς τη γυναίκα που ήταν δίπλα του και το παιδί τους με την δικαιολογία ότι του άρεσε να ασκεί την εξουσία και να κάνει τους άλλους να πονάνε. Τον συνέλαβαν πολλές φορές αλλά όπως είδες και εσύ ήταν ξανά ελεύθερος. Τέτοιου είδους άνθρωποι απλα δεν αξίζουν τη συγχώρεση.
Ας πάρουμε τώρα τον οδηγό του φορτηγού που μας χτύπησε και τώρα δεν μπορώ να σε κάνω καλά με όλα αυτά τα γυαλιά που μπήκαν στην πλάτη σου. Αυτός ο άνθρωπος κουβαλούσε τεράστιες ποσοτητες μορφινης και ηρωίνης. Θα μου πεις δεν είναι ο πρώτος έμπορος ναρκωτικών αλλά αυτός δεν είναι απλά έμπορος. Είναι ο αρχηγός της μεγαλύτερης κλίκας εμπορίου λευκής σαρκός παγκοσμίως και αναγκάστηκε να μεταφέρει μόνος του το εμπόρευμα μιας και κανένας άλλος δεν δεχόταν να μεταφέρει τόσο μεγάλη ποσότητα. Αυτά τα ναρκωτικα τα βάζει στο σώμα των γυναικών που έχει απαγάγει, μιλάμε για εκατομμύρια γυναίκες τις οποίες εκτεθεί και έπειτα με όλη αυτή τη δόση πεθαίνουν, οπότε δεν υπάρχουν μάρτυρες. Και ξανα απο την αρχη.

City of Secrets 2. Angeline {TYS19}Where stories live. Discover now