Kapitel 12

3.5K 125 21
                                    

Kapitel 12

David

Plötsligt hör jag nått utifrån och får en dålig känsla i magen. Så jag ursäktar mig och går ut i det blåsiga vädret. Inget syns förutom två människor ute på bryggan. Eftersom det han hört så måste det varit ett skrik, så han bestämmer sig för att gå ut och kolla vad som pågår.

När han kommer en bit ut ser han att flickan är blond och att hon står och kollar på perasonen framför sig. Som måste vara en kille efter hans kroppsbyggnad.

Efter lite till ser han att det är Maja, alltså... Måste det andra vara Jonte! Precis när han kommer på det börjar han springa mot dem och då hörs skottet. Han stannar upp och ser Maja sitta på knä på bryggans kant och hålla sig för magen. Jag hör hur hon skriker något men det når inte fram till mina öron. När hon faller ner ljudlöst på bryggan känner han en så stor ilska inom sig och börjar springa det fortaste han kan längs bryggan och slänger sig över Jonte.

Jonte tappar pistolen och den åker iväg bort från honom och hamnar vid Majas kropp. Jag sätter mig grensle över honom och bultar på med knytnävar över hans ansikte. Första träffar över ögat och den andra bröt förhoppningsvis näsbenet. För så lät det iallafall. Han fortsätter slå så att han blir helt blodig sedan släpper han och kryper bort till Maja. Han hör sirener och förstår att någon måste ringt efter skottet.

Jag lyfter upp henne i mitt knä och lägger hennes blonda hår bakom öronen som hon har en dålig vana att alltid göra. Jag låter tårarna forsa och de rinner längs mina kinder innan de slutligen droppar ner på Maja och åker ner för hennes kinder också. Jag drar henne tätt intill mig och andas in hennes doft. Sen vrålar jag ut hennes namn rakt ut i den kalla natten.

Snabbt kommer ambulans förarna ut på bryggan och lyfter upp Maja på en bår, de springer tillbaka och lägger in henne i ambulansen. Jag ser den köra iväg och jag kollar efter den hela vägen med mina blodsprängada ögon och rinnande näsa. Sen kommer Anna springande och kramar om mig. Jag faller i hennes armar och vi sitter tillsammans rätt ner på marken och bara gråter.

Maja

Beeeeeeeeeeeep.....

*Elstöt*

Bep.. Bep... Bep..

Bep.Bep.Bep.Bep:Bep:Bep

Beeeeeeeeeeeeep.....

*Ännu en stöt for genom min kropp*

Bep......Bep.....Bep....

David

Hennes kropp ligger där, hon rör sig inte... Men hon andas. jag sitter med händerna i knät och släpper henne inte med blicken. Det känns som så fort jag kollar bort ska något hända henne. 

Efter att Maja lämnat platsen hade han fått svara på massor av frågor, han var så sur eftersom när han hade gått över till Maja hade Jonte rest sig upp och lämnat platsen, så nu letar alla poliser efter honom. Jag är så rädd att Maja inte ska vakna upp. Läkarna säger att hon ska vara glad att hon bara hamna i koma, men det är som om hon är död.

Han är så jävla snygg (svenska)Where stories live. Discover now