Kapitel 13

2.9K 93 9
                                    

Kapitel 13

Maja

Jag försöker öppna ögonen.

Men allt är bara helt svart.

Jag försöker lyfta på armen.

Men inget händer.

Istället skriker jag allt jag orkar men det kommer inte ut ett ljud. Jag känner hur paniken börjar komma. Hopplöst så sliter jag och skriker allt jag har.

Jag skriker på David.

Men det finns bara tystnad.

David

Plötsligt börjar maskinen låta och Majas kropp börjar rycka som i kramper. Massor av sköterskor springer in i rummet. I slowmotion kommer Anna inspringande och för ut mig ur rummet. Jag kollar på Maja hela vägen ut. Jag vet att jag borde vara förkrossad men allt jag kan känna är ilska, en het bubblande känsla som bara sa en sak... Hämnd.

När vi suttit i väntrummet i en halvtimme kommer en doktor ut och berättar för oss att allt är lugnt och att hon bara fått ett anfall som är ganska normalt och oftast ett bra tecken.

- David, säger Anna försiktigt och lägger en hand på min axel.

- Ja?

- Jag tror det är bäst att du går hem nu. Dina föräldrar är säkert oroliga och du behöver vila, du har ju suttit upe hela natten.

Jag nickar bara och börjar gå genom korridoren. Alla tankar far runt omkring och jag vet inte vad jag ska göra, så jag börjar springa och istället för att ta hissen tar jag trapporna ner för alla våningar.

När jag springer ut utanför skjukhus dörrarna bländas jag av det starka dagsljuset och precis i det ögonblicket så vet jag precis vad jag ska göra. 

Jag ska ha hämnd.

Jonte

Efter det han gjort ute på bryggan så körde han direkt till stugan. Den som ligger en bit in i skogen på andra sidan sjön. Ingen skulle hitta honom där... Ingen. De fick inte hitta honom! Om de gjorde det skulle det vara ute med honom. Men han visste ju inte... Han visste inte att den var laddad. Han skulle bara skrämma henne. Han ville ha hennes kärlek, var det så svårt? Men han var tvungen att få bort David först, utan David i bilden var det lätt för henne att kunna älska honom. Om hon nu vakna upp igen... Men allt var Davids fel! Han måste bort!

David

Jag hade en plan. Jag måste bara genomföra den.

Fösrt måste jag få tag i Majas mobil... Det skulle nog bli lätt, Anna hade den säkert. Så på morgonen skulle jag  åka hem till henne och leta sedan måste jag lura Jonte till att möta mig.

Han är så jävla snygg (svenska)Where stories live. Discover now