EY İSLAMIN EVLADI!

161 31 16
                                    

Selamun aleyküm verahmetullah😊

Rabbim nasip ederse bu gün siz değerli kardeşilerimle tesettür hakkında konuşmak istiyorum. Biliyorsunuz ki tesettür hakkında bir çok makale,yazı,sizin bizim yazdığımız kendi çapımızda yazılarımız var. Peki hiç düşündünüz mü bu kadar insan neden tesettür hakkında yazıyorlar? Neden bir şeyleri anlatma çabasındalar? Biz Kur'an-ı Kerim'den öğrenemiyor muyuz? (esdağfurullah)

Bu soruların cevabı oldukça açık. Aslında bu gün bilinçsizde dini tanımamız (tanıdığımızı sanmamız), öğrendiklerimizi uygulamak yerine fetva vermemizden kaynaklanıyor.

Şöyle bir örnek verelim ;

Anne,baba,arkadaş ya da herhangi birisi sizi doğru yola götürmek istiyor. Ama yanlış bir yolla. Bakalım ne yapıyoruz. Tesettüre girmesini istiyoruz. Ona dediğimiz tek şey 'TESETTÜR FARZ. KAPANMAN LAZIM. RABBİN BÖYLE İSTİYOR, MECBURSUN."

Sizce bu doğru bir yaklaşım mı?

Ona neden tesettürün bir kalkan olduğunu, bizi haramdan uzaklaştırıp helale yaklaştırdığını anlatmak yerine kapanmak zorundasın diyoruz. Neden islamın güzelliğini anlatmak yerine onu islamdan uzaklaştıracak sözler söylüyoruz. Veya neden ona ayetleri anlatmıyoruz. 'Eğer Rabbinin istediği gibi bir kul olursan Rabbin sana CENNET'i vaad ediyor' demiyoruz.

Kendi gözlemlerime dayanarak neden böyle olduğumuzun tek bir sebebi var.

BİLİNÇSİZCE TESETTÜRE GİRMEK

İşte en büyük sorunumuz. Yukarıda da bahsettiğim gibi araştırmıyoruz arkadaşlar. Biri bize bu günah dediğinde hemen inanıyoruz. Ya da şu sevap dediğinde herhangi bir araştırma yapmıyoruz.

Bizim güvenilir bir kaynağımız var. (Kuran-ı Kerim). Hadislerimiz var. Hatta anlamamız kolay olsun diye bize bunları anlatan Alimlerimizin kitapları var. Ama biz rahatımızı bozup araştırmıyoruz.

Tesettür farz diyor. Ama nasıl farz? Ben pantolon giysem üzerine kısa bir penye giysem ve kafamı kapatsam tesettürlü olur muyum? E kafamı kapattım. Farz saçların görünmemesi değil mi? Değil kardeşim. Bakalım bunlarla ilgili elimizde neler var;

Ve mü'min kadınlara söyle, bakışlarını indirsinler (haramdan sakınsınlar) ve ırzlarını korusunlar. Zahir olan kısımlar (görünen el, yüz ve ayaklar) hariç, ziynetlerini açmasınlar. Ve başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar (örtsünler). Ve ziynetlerini, kocaları veya babaları veya kocalarının babaları veya oğulları veya kocalarının oğulları veya erkek kardeşleri veya erkek kardeşlerinin oğulları veya kız kardeşlerinin oğulları veya kadınlar veya ellerinin altında sahip oldukları (cariyeler) veya erkeklerden, kadına ihtiyaç duymayan hizmetliler veya kadının avret yerlerinin farkına varmayan çocuklar hariç, açmasınlar. Ve gizledikleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını vurmasınlar. Ey mü'minler, hepiniz Allah'a tövbe edin! Umulur ki, böylece felâha eresiniz.(Nur suresi 31.ayet)

Ey Nebî (Peygamber)! Zevcelerine, kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına (mü'min kadınlara) söyle, cilbablarına sarınsınlar (örtünsünler). Bu, onların (cariye olmadıklarının, hür ve iffetli kadın olduklarının) bilinmesi ve onlara eziyet edilmemesi için daha uygundur. Ve Allah, Gafûr'dur (mağfiret eden), Rahîm'dir (Rahîm esmasıyla tecelli eden). Azhab suresi 59.ayet)

İşte bu ayetlerde belirtildiği gibi yapıyorsak tesettürlüyüzdür kardeşlerim. Peki tesettür sadece biz bayanlar için mi geçerli? Tabikide hayır. Bildiğiniz gibi tesettür ayeti ilk erkeklere inmiştir.(Nur suresi 30.ayet)

Peki neden tesettür şart?

Tesettür bir kalkandır. Kötü düşüncelerden,iğrenç girişimlerden ve haramdan korur. Kim bir kaç erkeğin toplanıp da senin hakkında konuşmasını ister ki? Bunlar ile ilgili youtube'de bir çok sosyal deney bulabilirsiniz. İzlemenizi tavsiye ederim.

Ve son olarak beğendiğim bir yazıyı yazarak noktalamak istiyorum.

SEN!
İSLAM'IN KIZI!
BU BATAKLIK ÇAĞINDA
MODANIN PUT SAYILDIĞI BU ÇAĞDA
BİLEKLERİNİ DAHİ GÖSTERMEMEK İÇİN
KALKAN YAPTIĞIN ÇARŞAFINLA ASIL DEVRİMİ SEN YAPIYORSUN!!
SEN!
İSLAM'IN EVLADI!
BATI'YA BAKMAKTAN BOYNUMUZUN AĞTIDIĞI ŞU DEVİRDE
OKUL DERSİNDE ARKADAŞLIK YALANI ALTINDA
YANINA BİR KIZ OTURDUĞUNDA
RABBİNİ DÜŞÜNÜP O DERSİ TERK EDİYORSAN,
ASIL DEVRİMİ SEN YAPIYORSUN!
SEN!
İSLAM'IN EVLADI!
SELAM OLSUN! DUA OLSUN SANA!

Hatalarım varsa affola. İnşaAllah faydalı olmuştur. Selam ve dua ile...

ÇAY TADINDA SOHBETLERWhere stories live. Discover now