NAMAZ

117 25 24
                                    

Selamun aleyküm verahmetullah

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Selamun aleyküm verahmetullah

Hani sürekli size namaz kılın diye çağrıda bulunuyoruz ya şimdide onu yapacağım😊 Ama bu sefer o muhteşem duyguları anlatmak istiyorum. Tabi ne kadar tercüme ederim bilmiyorum.

Bismillahirrahmanirrahim

Aklın sürekli saatte. Acaba namazım için kaç dakika kaldı? Abdestimi kaç dakika önce almalıyım?  Erken almanın daha fazla sevap olduğunu biliyorsun ve abdest alıyorsun. Ama böyle 5 dakika içinde alınan abdestlerden değil. Yavaş yavaş dua'larla alıyorsun. Sanki günahların dökülüyor ve sen bunları görüp seviniyorsun. 

Sonra namaz için kıyafetlerini giyiyorsun.  Başına taktığın takken,eşarbın sanki sana 'Hazır mısın? Rabbin seni bekliyor.' diyor.

Bir hevesle seccadenin başına oturuyorsun. Ezanın okunmasına daha 5 dakika var. Boş bekleyecek misin? Hayır. Peygamber efendimiz (sav) için salavat çekiyorsun.

Ve o muazzam ses "Allahu Ekber Allahu Ekber.." İşte Rabbin seni çağırıyor. Gözlerini kapatıp dinliyorsun Rabbinin çağrısını. Ezan bitince tekrar salavat çekip bir güzel ezan duanı okuyorsun.

Evet işte o an geldi. Kalbinin deli gibi attığı an.. Allahu Ekber diyerek Rabbinin karşısına çıkıyorsun. Kalbin deli gibi atıyor,vücudun huzurdan ayrılmamak için namazı daha yavaş kılıyor. Bitsin istemiyorsun ki. Senelerce kılmak Allah'ın 'Kulum senden razıyım' demesini beklemek istiyorsun.  Ve sünnet bitti. Arkasına duanı ediyorsun. 

Tam farz namazı için niyetleneceksin kalbin yine kendini belli ediyor. Aman Allahım! 'Rabbimi görmeden böyle atıyorsa kalbim, görsem nasıl olur? ' Diye düşünerek hafif bir gülümseme konduruyorsun yüzüne . Ve niyet ederek farz namazını kılıyorsun. Bu sefer daha fazla aşkla,sevgiyle kılıyorsun. Çünkü artık rabbini hissediyorsun! 

Namazın bitiyor, duanı ediyor ve tesbihini çekiyorsun.  Bütün derdini sıkıntını Rabbine anlatıyorsun. Sonra aklına Rabbin ile melekler arasında geçen konuşma geliyor.
Namaz kılmadan önce günahlarının alındığı ve Rabbinin bu günahları eklemesi için meleklere izin vermemesi.. ALLAHIM SEN BİZE NAMAZLARIMIZI DOSDOĞRU KILMAYI,CENNETİNE GİRMEYİ NASİP EYLE (Amin)

Ve son olarak şöyle bir örnek vermek istiyorum. Hocamız bize böyle bir örnek vermişti, hoşuma gitmişti. Paylaşayım sizinle.

Şimdi çok sevdiğiniz birinin yanına günde 5 defa gidin. Sürekli ondan bir şeyler isteyin. Cevap ne olur? 'Yeter artık.' gibi bir cevap gelir. Bakın Yüce Rabbim bize böyle bir şey demiyor. Aksine 5 vakit az diyor. Sıkılınca,içiniz daralınca ya da mutlu olunca gelin diyor. Ama biz başka birine bunu yapsak bunalıp bizden kaçar. İsteklerimizi dile getirmiyorum bile.

Demem o ki siz neden bundan eksik oluyorsunuz. Allahın huzuruna çıkın ve her şeyi isteyin. Unutma! Senin isteklerini Rabbim verince ondan bir şey eksilmez!

Huzur namazda diyorum ve bitiriyorum.

Geçmiş kandiliniz mübarek olsun.  Allah'a emanet...

ÇAY TADINDA SOHBETLERWhere stories live. Discover now