BÖLÜM 1: YENİ OKUL

15 3 1
                                    

Şu an annem ve babamla müdürün odasında, disiplindeydim. Müdür babam ve anneme "Kızınız çok kavgacı. Sorumsuz ve çılgın bir kız. Sanırım terbiye yeterince alamamış. Kusura bakmayın ama bu gidişle kızınızı özel okula göndermek zorundasınız. Ve öyle olacak." dedi ve babama bir kağıt uzattı. Annem ile babamın yüzüne bakamıyorum, çünkü bakarsam annemin 'Bu ne Ayça? Ben ve baban seni böyle mi eğittik? Emeklerimizin karşılığı bu mu?' bakışı atacağını biliyordum. Babam kağıdı imzalayıp müdüre verdiğinde müdür tekrar konuşmaya başladı "Bay ve bayan Göktürk. Kızınızı sık sık disiplin altında tutmalı ve göz kulak olmalısınız." dedi. Babam "Kusura bakmayın müdür bey ama suç sırf benim kızımda değil. Buna inanıyorum. " dedi.Canım babam.Göz ucuyla anneme baktım. Dokunsam ağlayacak. Sonunda dayanamayıp "Kusura bakmayın. Ama suç sadece bende değil. Emin olun çok pişman olacaksınız."dedim mavi gözlerimle müdüre bakarak. Annem konuşmaya başladı "Zaten 2. dönem gidecekti. Babasıyla kararlaştırmıştı Ayça. Erken oldu biraz sadece. Ama kötü bir durumda." dedi. Okuldan çıktık.. Arabaya doğru taşlara bakarak ilerledim. Harry Potter gözlüğüm kirlenmiş ve buharlaşmıştı. Annem babama kızıyordu "Ben sana dedim değil mi Cüneyt? Özelde okusun, disiplin alsın diye. Bak buraya çok sık gelmeye başladık zaten. Ama suç bizde. Her geldiğimizde kızımızı savunuyoruz. Neyse özelde okur artık. " dedi.



Hızlı hızlı yürüyüp ordan uzaklaştım. Telefonuma bakıyordum. Sonra birine çarptığımı hissettim.Başımı kaldırdığımda bir oğlan bana bakıyordu. "Yolda telefona değil önüne bakmalısın."dedi ve sonra okyanus yeşili saçlarıma ve gözlerime baktı. "Çılgın bir kız olduğun belli. " dedi ve uzaklaştı. Annem ve babam hala gelmemişti. Ama o çocuğun neden saçlarıma bakıp öyle dediğini anlamadım. Çocuk ortalama 1.80-1.90 boyları arasındaydı. Sanırım sevgilisi var. 'Yaprak' yazıyordu kolyesinde. Arabaya ulaştığım zaman bekledim.Kapısı kilitliydi doğal olarak. Annem ile babam 5 dakika sonra geldi.
Ben bir ARMYdim. BTS Fire açtım ve babam "Bu ne böyle Ayça. Aguli guguli diyip duruyor. Moralim bozuldu. " dedi ve güldüm. Annemin hemen morali düzeldi ve "Baban şarkıdan anlamıyor Ayça boşver dedi ve güldü. 10 dakika sonrada eve vardık zaten.

Apartmanın önünde Su birini bekliyordu. Ve annem ile babam "Ayça biz eve çıkıyoruz" dediler ve gittiler. Su ile muhabbete daldık. Su "Kavga ettiğin için okuldan mı atıldın Ayça? " dedi. Ben de "Yaklaşık her gün kavga ediyordum. Her gün annem ile babam okula geliyordu. Müdür de dayanamadı artık attı beni en sonunda okuldan." dedim gülerek. Sonra keyifle devam ettim "Zaten okulu sevmiyorum. Okuldakinlerin hepsi gerizekalı. " dedim kahkaha atarak. Su ise devam etti "Annen ile annem konuşmuşlar. Bizim koleje gelecekmişsin. Hatta aynı sınıfta olacağız. " dedi ve bana sarıldı. Boyumuz aynıydı kilomuzda. Ama ben basketbolcuydum. O ise fazla birşey ile uğraşmazdı.Baya bir yıl arkadaştık.8 yıl falan.Biz Japonya dan gelmiştik buraya. Sonra Su elini birine salladı. "Tunahan!Burdayım! " dedi. Arkamı döndüm. O çocuktu. Ve konuşmaya başladı. "Çok özür dilerim Su.Defterimi kaybettim de." Sonra bana döndü. "Bu da kim? Yolda çarptı bana.Telefona bakıyordu." Su da melek gibi gülüşü ile cevap verdi. "Bu Ayça. 8 yıllık arkadaşım. Japonya'dan buraya geldiler." Soğuk bir tavırla "Memnun oldum.Tunahan." dedim. O da beni etkilemeye çalışarak "Ben de memnun oldum." dedi. Kandım mı?HAYIR! Su "Hatta yarın bizim okulda olacak.Hatta bizim sınıfta" dedi. Konuşmak istemediğim için "Neyse.Görüşürüz" dedim ve apartmana girdim.

Kapıyı çaldım ve annem açtı. "Ne oldu Ayça? Su ile lafa daldın her halde. O çocuk kim?" diye sordu. Ben de " Esma Sultan dur bi içeriye giriyim. " dedim ve içeri girdim. "O çocuk mu? Yarın ki başlayacağım okuldaki sınıf arkadaşım. Su'dan ders notlarını almaya gelmiş. "dedim ve Harry Potter'lı çantamı sandalyeye koydum.
Ve babam seslendi. "Ayça! Buraya gelsene bi. " dedi. "Geliyorum baba!" dedim ve geldim. Babam Iphone 7'yi göstererek "Ben bu telefonu anlamıyorum. Ayarlasana bi şunu " dedi. Baba yani Iphone 7n var daha ne istiyon demek isterdim ama "Tamam baba."dedim ve ayarladım. "Buyur baba." dedim ve odama geçtim. Odamın her yeri Harry Potter idi.Sonra Tunahan denilen çocuğu düşündüm. Sevgilisi olduğu aklıma geldi ve unutmaya çalıştım. Sonra acaba Yaprak'ı tanıyor muyum diye düşünmeye başladım. Tüm Yaprakları düşündüm baya uzun süre ama başım ağrıdı.
Yatağıma yattım. Sonra da uyuya kalmışım.

Sonra babam beni uyandırmaya gelmiş. Uyanmak istemiyordum.Yatağım bana "Bana gel Ayçağğhh" diyordu. Babama "Baba 5 dakika yaağğh"dedim. Babam bana "Televizyonda Harry Potter var." dedi. Harry Potter demişti. EVET!Hemen kalktım ve babama "Hani baba??!!" diye sordum.Babam ise "Çıkmadı aslında. Uyandırmak için yaptım onu." dedi. Uykum kaçtığı için de uyuyamadim zaten. Sonra Tunahan'ı düşündüm. Onu..

SEN BEN VE KALBİM Where stories live. Discover now