"A pillanat, mikor már megint hosszú ideje nincs rész..."

1K 49 35
                                    

Először is: sajnálom.

Írtátok már páran, hogy jöhetne sűrűbben rész, illetve mindig összeszorul a gyomrom, mikor írjátok, hogy "Mikor jön új rész?".
És ezt ne hagyjátok abba, így legalább ösztönöztök ilyenkor, hogy: Na jó, ülj le a gép elé és kezdd el írni, mert várják a sztoridat!
Azért is írom most ezt meg, mert tényleg zavar, hogy ekkora kihagyások vannak, és nincs mentségem, egyszerűen nem tudtam rászánni magam, hogy írjak.

Eléggé belegabalyodtam az új fejezet írásába, amit szerintem inkább elölről kezdek, de köszönöm, hogy türelmesen várjátok. (Annyit elárulok, hogy a következő fejezet címe: Piton első választása ;) ) 

Illetve kommentbe mondtam már párszor, de most itt is ki szeretném hangsúlyozni, hogy tudom, állandóan írjátok, hogy rengetegszer írok egybe szavakat és ezeket javítsam ki. Az van, hogy mindig szövegszerkesztőbe írom meg, mikor az nagy nehezen kész, átolvasom, kijavítom a szóismétléseket, helyesírási hibákat, stb... Viszont miután elmentem itt, wattpadon, majdnem az egészet egybe menti el, és kezdhetem a javításokat elölről, ami nagyon idegesítő szépen szólva. Ha valaki tudna valami tanácsot adni ez ügyben, akkor annak nagyon megköszönöm!

És akkor, ha már Harry Potter, akkor Emma Watsonról is beszéljünk kicsit.
Ugye nemrég kijött a Szépség és a szörnyeteg, ami nagyon sokaknak tetszik, sokaknak pedig nem. Én a köztes verzió vagyok, egyszer megnézhetőnek gondolom a filmet, de semmiképpen se magyar szinkronnal! De komolyan, aki nem tud angolul, annak is eredetien kell látnia, mert a sztorit úgyis tudja, viszont a színészek miatt látni kell. Illetve szerintem nagyon sokak kíváncsiak, hogyan is énekelnek kedvenc színészeik :D (Luke Evans nagy volt, de Lumiere örök kedvenc, az pedig még nagyobbat dobott nekem az egészen, hogy Ewan McGregor játsza <3 )
És valljuk be, ennél a filmnél Emma Watsonnak annyi dolga volt csak, hogy szép legyen :D (ne kövezzetek meg)

Ma pedig A kört láttam. Rengeteg negatív kritikája van, de szerintem döntse el mindenki saját maga, hogy mit gondol róla.
És nekem mi a véleményem? Szerintem fantasztikus. Tudom, ennek a posztnak az égvilágon semmi köze nincsen Lilyhez, de úgy érzem, ezt meg kell osztanom veletek, max nem olvassa el majd mindenki :D 

Szóval A kör...
Olyan érzésem volt, mint az éhezők viadalának a végénél... kiszámítható, és semmilyen. Nincs vége, a rendszer megmarad, csak más vezetővel, ennyi...
Ám az éhezők viadalával szemben, most jobban elgondolkodtam ezen, és egy nagy csatát vívtam aközött, hogy borzalmas, illetve zseniális-e a film. Mikor a vonaton ültünk a barátnőmmel, azon vitáztunk, hogyan lehetett volna lezárni a filmet, hogyan lehetett volna ebből az egész borzalomból kijönni. Megoldást kerestünk. Nem mondta el a film, hogy mit kell tennünk, találjuk ki magunk, a fantáziánkra bízták.
Teljesen csalódottan hagytuk el a mozit, mivel a film közben állandóan azon járt az agyam, ennyi rettenetes dolog után mi jöhet még? Hogyan lesz ebből happy end?
És gondoltam arra is, hogy valami nagy csattanóval tragikus lesz, de... nem volt vége.

Sok mindenre nem jöttem rá, nem világosítottak fel, illetve néha a szavak magyarázatában is olyan szavakat használtak, amiket megint meg kellett magyarázni, és még úgysem értettem
Szóval bonyolult film. Egy rémisztő céggel a középpontban.
Végül is ezt mutatja meg a film. Hogy merre halad a technológia, a még több pénz utáni vágy.
És ami eléggé, sőt a legkeményebb talán az egészben, az a magánélet. A jövő egy virtuális világ, amiben a nap 24 órájában bárki követhet az interneten keresztül.
De a film szerint, ebből nem is tudunk kijönni, a jövőben teljesen odalesz mindenkinek a magánélete.Végül pedig a karakterek...Ez volt az első filmem Tom Hanksszel és, háát... az zavart, hogy a története hátterére nem jöttünk rá, nem mondták el. Egy pénzéhes ember, ijesztő gondolkodással és kész. azért jó lett volna a végén pontosan tudni, hogy miért is olyan nagyon rossz ember...John Boyegán kikészültem, a karakterének semmi keresnivalója nem volt a filmben.  Vagy legalább adtak volna neki valami sztorit, több szereppel... -.-Emma Wattson elleni negatív kritikákkal viszont nem értek egyet. Tudtam azonosulni a karakterével, szerintem tökéletes volt a főszerepre, rendesen kidolgozott, csak a mellékszereplőket sajnálom, talán kicsit túl sokat fókuszáltak Emmára.Még mindig kattog az agyam a filmen, ezért is érzem úgy, hogy zseniális. Nem tud nyugton hagyni, nem érdekelnek a negatív kritikák, én ezt gondolom, akármennyire is csalódott voltam először (és vagyok azért még mindig...).

Írjátok le ti is a véleményeiteket, én pedig újra előveszem Lilyt és írni fogom, ígérem! 


Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Apr 30, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Harry Potter: Lily Evans történeteWhere stories live. Discover now