Hindistan ile ilgili özellikler:-):-):-)

118 10 4
                                    

Hindistan ülkesi bazı özellikleri ile dünyada ön sıralarda bulunan ülkelerden bir tanesidir. Hindistan gerek tarihi eserleri, gerek yaşam tarzları ile dikkat çeken bir ülke olmuştur.

Hindistan’ın özellikleri nelerdir?

-Hindistan dünyanın en eski medeniyetlerinden birisi olan Hint medeniyetinin devamı olan devlettir.

-Hindistan ülkesi özellikle Hindistan da ve birçok yerde Bharat ismiyle geçmektedir. Resmi ismi ise “Hindistan Cumhuriyeti”dir.

-Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’dir.

-Hindistan ülkesinin milli marşının ismi oldukça ilgi çekici bulunmaktadır. Milli marşlarının ismi Jana Gana Mana’dır.

-Hindistan ülkesi ayrıca dünyanın en büyük demokrasisi olarak adlandırılmaktadır.

-Yönetim biçimi Federal Cumhuriyet’tir.

-Hindistan ülkesinin 2016 yılı itibarıyla yaklaşık nüfusu 1.300.000.000 civarındadır (1 milyar 300 milyon kişi). Hindistan bu nüfus sayısı ile dünyada en çok nüfusa sahip ikinci ülkesi konumundadır. Bilindiği üzere dünyanın en kalabalık ülkesi Çin Halk Cumhuriyeti’dir.

-Hindistan da yaşayan insanların büyük çoğunluğu kırsalda yaşamaktadır.

-Hindistan ülkesinin resmi dili Hintçe ve İngilizce olup bu ülkede konuşulan diller oldukça fazla sayıdadır. Nüfusunun %40’lık kısmı Hintçe konuşan ülkede, %8’lik kısmı Bengalce, %7’lik kısmı Teluguca ve Marathice ve %6’lık kısım ise Tamilce konuşmaktadır. Bunlar haricinde birçok dil daha konuşulmaktadır.

-Hindistan özellikle eski dönemlerin hem ticaret hem de kültürel yönden en önemli bölgesi olan Hint yarımadasında yer almıştır.

-Hindistan ülkesi nüfusu ile birlikte toprak büyüklüğü olarak ta büyük ülkelerden bir tanesidir. Toprak büyüklüğü bakımından dünyanın en büyük 7.toprağına sahip ülkesi konumundadır. 3.288.000 kilometrekarelik bir toprak büyüklüğüne sahip bulunmaktadır. Bu toprak büyüklüğü ülkemiz toprak büyüklüğünün yaklaşık olarak 4 eşit büyüklüktedir.

-Hindistan dünyada Müslüman nüfusun en fazla olduğu ikinci ülke konumundadır. Bilindiği üzere sayıca en çok Müslümanın yaşadığı ülke Endonezya ülkesidir.

-Hindistan ülkesi dünyadaki 3 ilahi dinden başka olan ve dünyanın önemli dinleri arasında bulunan Hinduizm, Budizm, Jainizm ve Sihizm dinlerinin doğmuş olduğu ülkedir. Bunun haricinde daha sonra ülke aralarında 3 ilahi dininde bulunduğu birçok dinlerinde geliştiği ve inanıldığı bir ülke olmuştur.

-Hindistan ülkesinin en büyük şehirleri Bombay, Delhi ve Kalküta şehirleridir.

-Hindistan ülkesinde okuma yazma oranı ortalama olarak %65-70 civarındadır (2016 yılı itibarıyla) Kadınlarda okuma yazma oranı %55 civarında iken erkeklerde bu oran % 75-80 aralığındadır.

-Dünyanın en çok yağış alan bölgesi olan Çerapunçi Hindistan ülkesinin Assam bölgesinde bulunmaktadır. Bu bölge dünya üzerinde en çok yağışın yağdığı yerdir. Bu bölgenin 1 yılda almış olduğu yağış ortalaması 12.000 milimetredir.

-Hindistan için Ganj ve İndus nehirleri çok önem arz etmektedir.

-Hindistan ülkesi özellikle bilişim sistemi bakımından son yıllarda önemli bir yer edinmiştir. Özellikle ülke bu alanda epey bir gelirde elde etmektedir.

-Hindistan ekonomisinin temeli tarıma dayanmaktadır.

-Hindistan halkının neredeyse yarıya yakın kısmının günlük geliri birkaç dolar civarındadır

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

-Hindistan halkının neredeyse yarıya yakın kısmının günlük geliri birkaç dolar civarındadır.

-Hindistan dünyanın en yüksek dağlarının yer aldığı bir bölgede bulunmaktadır. Hindistan özellikle dünyanın en yüksek dağı olan Everest tepesine komşu olan bir ülkedir. Hindistan ülkesinde bulunan Himalaya dağları uzantısında bulunan en yüksek noktanın yüksekliği yaklaşık olarak 7800 metreden daha fazladır. Özellikle Nepal ülkesi sınırında bulunan bölge oldukça yüksek rakımlıdır.

-Hindistan ülkesinde özellikle Muson yağmurları etkili olmaktadır.

-Tavuskuşu hindistan ülkesinin ulusal kuşudur.

Hindistanla ilgili "HER ŞEY"Where stories live. Discover now