₪ PEYGAMBERLER KABİRLERİNDE DİRİDİRLER ₪

43 2 2
                                    

Peygamberler Aleyhimüsselam vefatlarından sonra ruhları kendilerine iade olunur. Onlar şehidler gibi Hak Teala katında diridirler. Hadis-i şerifte şöyle buyuruldu: "Muhakkak peygamberler kabirlerinde kırk günden fazla bırakılmazlar. Lakin onlar sura üfürülünceye kadar Hak Teala huzurunda namaz kılarlar." İmam Beyhaki buyurdu ki: Bu takdirce onlar diğer diriler gibi olurlar, Allahü Teala'nın onları indirdikleri yerlerde bulunurlar.
Resulullah Efendimiz (s.a.v.) Hazretleri Mi'rac'da Beytül-Makdis'de diğer peygamberler ile bir araya gelmiş, onlara imam olarak namaz kıldırmıştır. Semaya yükselirken de bazısıyla görüşmüştür.
Resulullah Efendimiz (s.a.v.) "Muhakkak peygamberler diridirler, kabirlerinde namaz kılarlar." buyurdular. Mi'rac gecesi Musa Aleyhisselam'ı kabrinde namaz kılarken gördüklerini bildirdiler.
Allahü Teala peygamberlerin cesedlerini toprağa haram kılmıştır. Yani toprak onların cesedini yemez. Onların mübarek naaşları çürümez. Bizim okuduğumuz salevat-ı şerifeler Peygamber Efendimize okuyanın isim ve babasının adı ile arzolunmaktadır. Hadis-i şerifte buyuruldu: "Sizin en faziletli gününüz Cuma günüdür, siz o günde bana çok salevat getiriniz. Zira sizin salevatlarınız bana arzolunur."
"Ya Resulullah, toprak olduktan sonra bizim salevatlarımız size nasıl arzolunur?" denilince: "Muhakkak Allahü Teala, toprağa peygamberlerin cisimlerini (naaşlarını) yemeyi haram kılmıştır." buyurdular.
Diğer hadis-i şerifte de: "Kim benim kabrim yanında bana salevat okursa, ben onu duyarım. Kim de uzaktan salevat okursa o bana ulaştırılır." buyurdular.
Bizim Peygamberimiz Muhammed Mustafa Aleyhisselam henüz yaratılmadan önce Allahü Teala katında nebi ve resul olarak yazılı idi.
Mübarek ruhu kabzolunduktan (vefatlarından) sonra da Allah'ın nebisi, resulü, mahlukatının en hayırlısıdırlar.
Onun peygamberliği ve dininin hükümleri kıyamete kadar geçerlidir.

Ya Rabbi, bizi onun sünneti üzere yaşat, dini üzere vefat ettir, dünya ve ahirette bizi onunla birleştir. (AMİN)

(İnbaü'l-Ezkiya bi-Hayati'l-Enbiya, İmam Suyuti)

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

es-Selamün aleyküm arkadaşlar.
Bu bölümü yazmamın sebebi 67. bölümde yazdığım hadis-i şerifin açıklaması niteliğindedir. 67. bölümde yazan hadis-i şerif aklınızda sorular bırakmasın diye bu bölümü yazma gereği duydum.😊
Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Oylarınız için de ayrıyeten teşekkür ederim.
Kitabımı okuyan-okumayan, beğenen-beğenmeyen,kitabıma yorum yapan ve yapmayan herkese teşekkür ederim.

Hayırlı günler...

Herhangi bir yazım ve noktalama hatası yaptıysam affola...

° GÜNLÜK BİR HADİS °Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin