₪ MÜSLÜMAN OLMAYANLARA BENZEMEK ₪

24 4 4
                                    

Peygamber Efendimiz (s.a.v.), ümmetinin sözlerinde ve fiillerinde hasılı her hususta Müslüman olmayanlara benzemelerini yasaklamıştır.
Hıristiyan ve Yahudiler Aşura günü oruç tuttukları için, ashabına bir gün önce veya bir gün sonrasıyla oruç tutmalarını emretmişlerdir. Selam verme hususunda Hıristiyan ve Yahudilere benzememelerini emretmişlerdir.
Namaz vakitkerini ilan için ateş yakmak, çan çalmak gibi teklifker
-Müslüman olmayanlara benzemek olacağından- Peygamber Efendimiz (s.a.v.) tarafından kabul edilmemiştir.
Gayr-i müslimlerin ibadet vakitkerinde namaz kılmak, onlara benzemek olacağından mekruh görülmüştür.
Daha birçok hususta onlara benzemeyi yasaklamıştır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bir hadis-i şeriflerinde "Kim bir topluluğa benzerse, o kimse onlardandır." buyurmuştur. Bu benzeme bayramlarına, kıymet verdikleri günlere itibar etmek, haç, zünnar gibi şeyler takınmak gibi hususlardadır.
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bir hadis-i şeriflerinde: "Ümmetim, kendinden evvelki ümmetlerin yolunu karış karış, arşın arşın takip etmedikçe kıyamet kopmaz." buyurdular.
Bu hadis-i şerifte, Müslümanların diğer ümmetlerin ahlaka aykırı hal ve hateketkerini takip ve taklit etmeleri yasaklanmıştır. Şüphesiz her dinin ve her topluluğun kendine has bir örf ve adeti vardır.
Müslümanların hiçbir dini ve hiçbir milleti taklide ihtiyacı olmayan bir medeniyeti ve hususiyeti vardır.
Furkan suresinin "Ve onlar (salih kullar) yalan yere şahitlik etmezler (yalan söylenilen yerde durmazlar), faydasız bir şeye rastladıkları zaman yüz çevirip geçer giderler." melaindeki 72. ayet-i kerimenin tefsirinde bazı müfessirler "Onlar müşriklerin bayramlarına uğramazlar, orada hazır olup durmazlar." diye tefsir etmişlerdir.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
es-Selamün aleyküm arkadaşlar. Kitabın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Aslında daha yazardım fakat kendimi başka kitaplara saklıyorum.😃
Kitabımı beğenen-beğenmeyen okuyan-okumayan, oy veren-vermeyen, yorum yapan-yapmayan herkese teşekkür ederim.
İnşaallah sizlere bir şeyler katabilmişimdir. Kendinize iyi bakın
Allaha emanet olun... Hayırlı günler...

° GÜNLÜK BİR HADİS °Where stories live. Discover now