1. bölüm

217 39 160
                                    

Buraları sarsmaya geldim. Kendimden emin, isteyerek tamamladığım dönüşüm sonucu kendi adımı tarihe yazmaya geldim. Ölü vücudumun ölü hücreleri yeniden canlanmaya başlıyor. Kalbime giden damarlardan kan akmaya başlıyor. Saçlarımın uçlarına kadar canlanması sonucu sadece uyuyorum. Bilincim yerinde, sadece gözlerim kapalı. Şuan Vatrix, ve 2 kişi daha  yan odada benim ve emin olduğum kişiyle uyanmamızı bekliyorlar. Emin olduğum kişi hissettiğim Melsa. Gözlerimi araladım. Üzerime atılmış 10 ton dertle vücudum çok hasar almış gibiydi. Yan odadaki konuşmalar kulağıma çok yakın fısıltı olarak geliyordu. Gözlerimi kırptım. Eski, gıcırdayan ufak çaplı yataktan ayaklarımı sarkıttım. Yanıma baktığımda Melsa nefes almıyordu. Kafamı önüme çevirdim ve karşımda duran camın dışındaki küçük yeşil evin duvarına yazılan en ufak yazıyı gördüm. They are coming V. Küçük yeşil evin karşısındaki bahçenin içinde olan mor gülün bir yaprağındaki ufak böceğin tırmanmaya çalıştığını fark ettim. Kapıya yaklaşan kişiyi hissedince bakışlarımı oraya çevirdim. İçeri gelen mavi saçları ile Vatrix'in ta kendisiydi.

Vatrix 579 yaşında olmasına rağmen 562 yılında yani 21 yaşında vampir olmuştu. Yaptığı devrimler sayesinde ulaştığı makam onu çok güçlü, azimli ve ruh bakımından şevhetli birisi yapıyordu. Onun sözü geçiyordu. Yaşadığımız alemde planlar, kurallar her şey ona aitti. bizim ana rahibemizdi. Kraliçemizdi. Vampirlerin kraliçesi.

"Vampirlik sana çok yakışmış Elena, elimdeki taş sana küçük hediyem, bu seni her daim korur ve gücünü temsil eder." Dedi elime saç takısını verdi. (Multi) ( saçındaki olan)

Ayna karşısına geçip kendime baktım. Solgun tenim, inip kalkmayan göğüs kafesim ve kırmızı gözlerim ile gerçekten belirgin değişikliklere sahiptim. Taşı alıp dalgalı saçlarımın üstünden geçirdim. Gerçekten harika durmuştu.

"İki insanın varlığını hissediyorum Vatrix" dedim.

"Evet seni tanıştırayım, gel." Dediğinde kapının eşiğinden onu takip ettim. Adımlarımı dikkatli atıyordum çünkü gücümü kontrol etmek biraz zordu.

İçeride 2 tane adam vardı. Camdan dışarı bakan pelerinli arkasına dönüp bana baktı. Gerçekten çok, çok yakışıklıydı. Gözlerimi ondan zor ayırdığımda kalbimin sesini duydum.

Saçları, dudağı, dişleri, gözleri muazzam şekilde özenle varolmuş gibiydi. Hayır hayır, tamamen öyleydi.

"Derik, bu Elena. Senin küçüğün. Onu iyi eğit ve öğret. "

Adı Derik olan şu yakışıklı benim korumam mıydı yani ?

Derik korumam başıyla onay verip beni dışarı çıkardı bileğimden tutarak. Nazik olmayacak kadar sert, acıtıcı ve kaba olmayacak kadar yumuşak bi tutuştu.

"Koruma değil, öğretmen küçük hanım"

Evin arka bahçesinde minik su birikintisinin yanında duruyorduk. Benden biraz uzun boyludu bu yüzden başım dik duruyordu.

korumam benim zihnimi okumuştu.

"Vatrix seni insanların zihnini gizlice okuma diye uyarmadı mı ?" Dediğimde yukarıdan yanıma düşen elmayı istifimi bozmadan elimle aldım.

Zihnimi okuduğu sırada küçük su birikintisinin yanında üzerime elma düşüreceğini gördüm. Bu bir nevi geleceği hissetme.

Gözlerim sabit noktaya kenetlenmiş vücudum kas katı kesilmiş elim mideme gitmişti anında.

Cadılar ve Vampirler #WATTYS2017Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu