Šok

1.2K 98 21
                                    

Jen jsem nervózně čekal, co se bude dít. Co tady sakra Derek dělá? A jak moc mě teď nenávidí? Nebo by mi snad mohl odpustit? Chtěl by to zkusit znovu? Sakra, na čím to zase přemýšlím?! Celý napjatý si podupávám nohou a čekám co z Chaninga vyleze. Bože než skončí s těma úvodními průpovídkami je to snad věčnost. Jo jasně, daj si tu vodu! Tak už proboha začni mluvit! Popoháněl jsem Chaninga svými myšlenkami. No...moc to nezabíralo a oni se vykecávali v klidu dál. Po očku jsem sledoval Dereka a ten byl ledově klidný. Bavil se s oběma mými šéfy, jakoby se nic nedělo. „Máte pravdu s panem Stilinskim se mi pracovalo skvěle." Prohlásil Derek a mile se na mě usmál. Užíval si to, parchant jeden. Věděl, že se smažím ne-li škvařím ve vlastní šťávě a zatraceně si to užíval. Po tom, co mě přede všemi pochválil, jsem z něj nemohl spustit svůj překvapený pohled. Když si byl jistý, že ho nikdo nesleduje, věnoval mi pohled s ďábelskými jiskřičkami v očích. Jo náramně si to užíval.

„Tak abychom přešli k věci." Začal konečně Chaning. Ano proboha už to vyklop! Trpěl jsem uvnitř sebe, ale na venek jsem si nechával milý výraz. Ale opravdu bych teď nejradši vyskočil z kůže. „Víte pánové." Nasměroval Chaning pohled na Dereka s Wheelerem. „Náš sportovní magazín by měl začít vydávat speciální čísla, která vždy budou zaměřena na určitý sport. A první speciál by se měl věnovat právě MMA zápasům. No a tak mě napadlo, že když byly ty články o panu Haleovi tak úspěšné, mohli bychom ten speciál zaměřit na celou vaší sezónu." Vysvětloval Chaning. Co? Celou sezónu? Vždyť ta bude trvat několik měsíců! Zhrozil jsem se.

„A co přesně tím myslíte?" Zeptal se Wheeler.

„Myslím to tak, že by pan Stilinski psal o celém sportu, ale s pomocí pana Halea, který by byl takovým pomyslným průvodcem celého speciálního čísla magazínu." Osvětlil Chaning. Jen to ne, prosím. To by znamenalo, že bych musel být s Derekem v kontaktu a to patrně dost často.

„Sice je to jako propagace Derekovi osoby lákavé, ale i tak si nejsem jistý." Zapochyboval Wheeler. Ano, jasně, jen do něj Wheelere. Konečně bude ten namyšlenej manažer k něčemu dobrej.

„Samozřejmě by to nebylo zadarmo." Pousmál se Chaning. A sakra, tohle nevypadá dobře. Jestli Wheelerovi nabídne slušnou sumu, jsem v hajzlu. Panikařil jsem. „Co takhle pět procent z celkové tržby toho speciálu?" Vyřkl svou nabídku Chaning.

„Pět procent? Zbláznil jste se? Dvacet a dohodneme se." Začal vyjednávat Wheeler. Jo, jo, jo, na tohle Chaning nikdy nekývne.

„Deset procent." Přihodil Chaning a já s napětím sledoval Wheelerovu reakci.

„Sedmnáct a půl procent a dvojstranná reklama pro našeho největšího sponzora." Zareagoval Wheeler s kamennou tváří. Ten chlap neměl být jen manažer, ale profesionální hráč pokeru, protože ten jeho výraz bez špetky emocí čí grimas byl perfektní.

„Patnáct procent z celkové tržby speciálního vydání magazínu. Dvojstranná reklama vašeho největšího sponzora ve speciálu a jednostranná v každém čísle běžného vydání magazínu Sports for People po dobu jednoho roku. Má poslední nabídka." Řekl Chaning a hypnotizoval Wheelera pohledem. Ne, ne, ne, Wheelere neber to. Prosím, neber to.

„Domluveno a tak to i zapíšeme do smlouvy. A teď nám řekněte víc o vaší představě, jak by naše vzájemná spolupráce měla probíhat." Uvelebil se Wheeler na židli hned potom co si s Chaningem podali ruce. Zatraceně, on souhlasil. On souhlasil. A mě prodali. To snad ne.

„Popravdě se mi doopravdy líbil váš nápad pana Stilinského zapojit do tréninku a tím věrohodnější článek byl. Tudíž bych si představoval, že by s vámi a hlavně s panem Halem náš redaktor trávil co nejvíce času během všech tréninků a zápasů." Řekl Chaning a mnou projel neviditelný elektrický šok. Cože?! To snad ne! To přece nemůže být pravda. Skuhral jsem si pro sebe ve své hlavě, ale navenek jsem se stále tvářil mile a jen poslouchal.

Sterek - Love in the cageWhere stories live. Discover now