3

51 7 1
                                    

Ik opende met moeite mijn ogen. Mijn oogleden waren zwaar en mijn hoofd bonsde. Hijgend keek ik om me heen. Ik lag in een donkergrijze kamer. De muren waren donkergrijs en de vloer was van donkergrijs laminaat. Ik lag in een wit hemelbed. Naast het bed stond een kastje, waar een dienblad op stond. Er lag een briefje op het dienblad. Daarnaast stond een bordje met een broodje erop. Ik pakte het glas jus d' orange op en nam een slok. Ik las het briefje.
Bekijk jezelf
Ik legde het briefje neer op het dienblad en stond op. Ik liep naar de spiegel die in de hoek van de kamer stond. Ik ging voor de spiegel staan. Mijn hart vergat een slag. Ik droeg een witte nachtjapon. Er zat een kleine bloedvlek op mijn nachtjapon. Ik trok de nachtjapon omhoog. Tranen ontstonden in mijn ogen. Ik gooide de nachtjapon op de grond en keek naar het witte verband om mijn middel. Het was donkerrood geworden op de plek van de wond. Ik draaide me om. Mijn buik was niet langer zo groot als eerst. Ik legde mijn handen om het verband en trok het er ruw vanaf. Tranen liepen over mijn wangen. Ik schreeuwde toen ik het verband op de grond gooide. Er zat een verse hechting op mijn buik. Hijgend keek ik ernaar. Ze hadden het van me afgenomen. Ze hadden mijn kind van me afgenomen. Kwaad greep ik de houten stoel die in de kamer stond. Met al mijn kracht gooide ik de stoel tegen de spiegel. Glasscherven vielen op de grond. Huilend liet ik me tegen de muur zakken. Ik greep mijn haar met twee handen vast en schreeuwde.

De deur van de kamer vloog open. Jay kwam binnenlopen. Ik bleef roerloos op de grond zitten, met mijn rug tegen de muur. Jay sloot de deur zachtjes achter zich. Hij had een blauwe kaak en een snee op zijn wang. Op zijn knokkels zaten wondjes waar langzaam korstjes op kwamen. Hij liep voorzichtig naar me toe. Ik keek hem met tranende ogen aan. 'Heb jij het gedaan?' Snikte ik. Jay schudde zijn hoofd en zakte naast me neer. Hij keek me bezorgd aan. 'Ik probeerde hem tegen te houden.' Zei hij zachtjes. Ik keek hem ongelovig aan. 'Je probeerde wat?' Jay slikte. Ik keek naar zijn blauwe kaak en zijn gebarsten knokkels. 'Je hebt gevochten.' Zei ik zachtjes. Jay knikte. Ik keek hem kwaad aan. 'Jij bracht me hier.' Snauwde ik. Jay knikte en keek weg. 'Ik moest wel, anders komt ze nooit vrij.' Ik keek hem doorzoekend aan. 'Wie?' Jay keek me aan. 'Mijn zusje, Teresa.' Zei hij.

Ik keek hem deels medelevend, deels kwaad aan. 'Dus ruil je mijn ongeboren kind in voor je zusje?' Siste ik. Jay keek me bijna kwaad aan. 'Zou jij niet hetzelfde doen? Ik wist niet dat hij je dit zou aandoen.' Jay haalde een hand door zijn haar. 'Wie is hij?' Vroeg ik. Jay kuchte. 'Hij.., is Jonathan.' Zei hij. Ik schudde verward mijn hoofd. 'Dat kan niet.' Ik dacht aan de verhalen van mijn moeder. Jonathan. Ik zuchtte. 'Heeft hij...heeft hij...het weggehaald?' Ik slikte. Ik legde mijn handen automatisch op mijn buik, op de wond. Het wondvocht sijpelde op mijn hand, maar ik deed de moeite niet om mijn hand weg te halen. 'Nee, hij heeft een dokter ingehuurd om het weg te halen.' Ik keek weg. Ik voelde dat Jay opstond. Hij ging voor me staan, met zijn handen achterop zijn rug. 'Over een kwartier kom ik je ophalen. Zorg dat je wat fatsoenlijks aanhebt.' Hij keek afkeurend naar me. Ik zat in mijn bh op de grond. Ik keek hem kwaad aan. 'Tot u dienst.' Snauwde ik.

-
HeavenlyBookz

The Alpha's Daughter #2Où les histoires vivent. Découvrez maintenant