Armata vietii

880 98 27
                                    

Tot auzeam ca "unde incepe Armata se termina Politia".

Nush inca la ce se refera chestia asta, dar am o idee. Cateva faze si replici care au la baza fapte si personaje reale, unele dintre ele intalnite personal.

1.

Te ia la rost superiorul ca ai uitat ceva: "Daca esti prost si nu tii minte, i-ati o agenda. Uite asa ca mine". Sau varianta: "Eu am doua."(am cu ce ma lauda)

2.

Un coleg era catarat pe transportor si intra proful(la momentul respectiv, un subofiter):

"Da-te jos de pe TAB, ca daca cazi, ori mori, ori ramai prost."

Nimic amuzant pana acum, dar trebuia el sa continue: "Eu am cazut de 3 ori pana acum!"(mort, nu esti, deci...)

3.

Exercitiu de lupta. Comandantul striga "Aviatie la joasa inaltime!" si toti se ascund care pe unde pot, mai putin unul mai smecher, care ramane in mijlocul campului, unde te vedeai de la distanta. Se duce comandantul la el.

- Ba, esti surd, am spus aviatie la joasa inaltime.

- Am auzit, sa traiti. Dar m-am ascuns sub un copac.

- Unde dumnezeii ma-tii vezi ma tu copac?

- Dar dvs unde vedeti avioane?(corect...)

4.

Inainte sa plecam acasa, ne atentioneaza locotenentul:

"Sper ca v-ati verificat dulapurile sa nu lasati vreo bricheta aprinsa si sa ardem ca sobolanii."(cum spuneti dumneavoastra...)

5.

Iar a facut unu o boacana si e scos in fata formatiei. Capitanul, ca sa il faca de ras, doar ei doi in fata formatiei: "Aveti in fata voastra un bou si un magar."(si... Care-i boul, care-i magarul?)

6.

Vine administratorul suparat la noi: "Care mana criminala a dat cu piciorul si a spart chiuveta?"(nenea, hotaraste-te si matale azi. Mana sau picior?)

7.

Un actual locotent, pe vremea cand era sublocotenent: "Eu am facut 7 ani de sala in academie!" Noi: "Academia a durat doar 4". (care ani i-ati repetat?>.O)

8.

Acelasi individ: "Va duceti pe sectoare si maturati frunzele."

Noi: "Domn sublocotenent, e ianuarie. Frunze sunt sub zapada."

El: "Nu-i nimic. Dati zapada la o parte, maturati frunzele si puneti zapada la loc." (cata ingenuozitate, dom'le)

9.

Toata lumea in formatie. Vine un intarziat. Il ia capitanul in primire: "Pai bine ma boule, juma' de batalion stia ca e adunare, numa' tu nu."(Numai eu, eh?)

10.

Cateva minute mai tarziu, acelasi:

"Lipeste calcaiele pe langa corp!"(WTF?)

11.

Criminala asteptare a oficialitatilor. Toata lumea se misca in formatie. Comandantul enervat: "Terminati cu miscarea in formatie ca va tin cu ochii-n soare pan' la miezul noptii." (doar atat?)

12.

Ne prezenta un subofiter: "...Tancul este dotat cu statie radio pe el." Unu mai curios: "De care? Panther sau Harris?" Raspunsul de necontestat: "E pe tanc, prostovane." (da' modelu', modelu' de care e?)

13.

Isi lauda un colonel arma: "Mai baieti mai, veniti mai la geniu ca e frumos mai. O data-n viata zbori, ca a doua nu mai apuci."(asta da reclama, dom' colonel)

14.

Acelasi:

"Mergem pe munte, ne cataram. 2 centimetri mai incolo prapastia, 20 de metri mai jos crucile." (eu cred ca raman acasa, daca nu va deranjeaza)

15.

La examen, instructorul intreaba de mine si explozibili, iar studentul raspunde. I se pune 10 in catalog. Intors in formatie, vorbeste cu un coleg: "Cat?" "10" "Ce culoare are manualul?" raspunsul: "Aaaa..."(deci... se poate>.<)

16.

Impartirea sectoarelor: "Imparte bucata asta in trei jumatati egale."(nu mai bine in doua?o.O)

17.

Ofiterul de serviciu se plimba prin unitate, pe langa gard. Unu tocmai sarise gardul, chiar in fata lui: "Iacobe, tu esti?" Raspunsul: "Nu sunt eu domn capitan."(nu recunosc nimic...)

Cred ca v-a ajuns pentru o portie de ras.

Insa, daca va uitati la numele meu, stiti ce doresc. Thx.

PS: de unde au venit astea, mai sunt multe altele.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Apr 26, 2012 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Diverse liste despre...Where stories live. Discover now